SondajRSS Feed

Marile orase din vecinatatea Salajului au pornit motorul dezvoltarii pe cont propriu

Salajul are sansa unica sa iasa din saracie daca se lipeste la Alianta Vestului si nu va fi doar spectator la progresul vecinilor

11 Decembrie 2018

Primarii din cele mai mari patru orase din vestul tarii - Cluj Napoca, Timisoara, Oradea si Arad - au anuntat la sfarsit de septembrie ca au format Alianta Vestului, cu scopul de a dezvolta o infrastructura menita sa dea un impuls economic puternic zonei. “nca de pe atunci, viceprimarul Zalaului, Teodor Balajel, spunea ca proiectul este de mare interes si pentru noi, avand in vedere proximitatea fata de patrulaterul de dezvoltare proaspat initiat si, mai ales, ambitiile acestuia.

Dupa doua luni de la anunt, Alianta Vestului a devenit oficial functionala, ’ncepand de sambata, 8 decembrie, cand ’ntr-un cadru festiv organizat la Timisoara cei patru primari liberali au semnat documentul.
Alianta între primariile Cluj Napoca, Timisoara, Oradea si Arad pentru proiecte mari de infrastructura si de dezvoltare economica se bizuie pe finantare cu bani europeni. Banii vor veni de la UE, prin Planul Junker, despre care primarul orasului Cluj Napoca, Emil Boc, a detaliat spunand ca este creat si pentru posibilitatea dezvoltarii regionale, pentru regiunile din Europa care propun proiecte împreuna. Asa-numitul Plan Juncker are trei obiective: sa înlature obstacolele din calea investitiilor; sa ofere vizibilitate si asistenta tehnica pentru proiectele de investitii; sa utilizeze mai eficient resursele financiare. Exact capitolele la care Bucurestiul este corijent.
Salajenii vor beneficia oricum, implicit, de proiectele pentru o infrastructura rapida de autostrazi si trenuri de mare viteza care vor lega Cluj Napoca, Timisoara, Oradea si Arad. Dar daca liderii din Salaj s-ar alatura celor patru primari cu initiativa, am putea fi cuprinsi pe de-a-ntregul in marele si ambitiosul proiect.

Primarul Zalaului spune ca nu-i niciodata prea
tarziu sa ne implice in proiectele Aliantei Vestului

Primarul Municipiului Zalau, Ionel Ciunt, spune ca este interesat de participarea in Alianta Vestului, avand in vedere potentialul oferit de fondurile europene.
"Parearea mea este ca daca aceasta alianta va avea o structura la nivelul Uniunii Europene, atunci sigur suntem interesati sa intram ’n alianta si sa beneficiem de fondurile europene, care reprezinta o componenta importanta pentru municipiul nostru. Am fost cautat telefonic de primarul din Baia Mare, dar inca nu am reusit sa am o discutie. Intuiesc ca vrea sa propuna sa ne organizam si sa constituim o alianta din municipiile care am ramas pe dinafara sau sa discutam si sa ne dam acordul sa facem parte din Alianta Vestului. Sunt interesat sa facem parte dintr-o structura care sa faciliteze accesul la bani europeni. Mi-as fi dorit sa fi fost invitat si sa particip de la ’nceput la discutii, ’nsa niciodata nu-i prea tarziu, daca aceasta structura reuseste sa atraga fonduri europene", ne-a declarat ieri primarul Zalaului, Ionel Ciunt.
Viceprimarul Zalaului, Teodor Balajel, spunea la momentul in care se anunta formarea Aliantei ca Zalaul ar trebuie sa devina parte, chiar daca este initiata de patru primari de dreapta, pentru ca dezvoltarea nu are culoare politica.
"Consider ca este o solutie benefica. Municipiul Zalau trebuie sa faca parte din aceasta asociatie, care este o sursa importanta pentru rezolvarea marilor probleme de dezvoltare a orasului - infrastructura de transport, proiecte majore de aductiune de apa, canal si gaze; proiecte de mediu sau energetice", aprecia viceprimarul Balajel.
De altfel, primarul Clujului, Emil Boc, a spus de la bun inceput ca in "Alianta" sunt binevenite si alte orase din regiune si ca este nevoie de o colaborare cu toata lumea pentru ca proiectul sa aiba succes.

Vestul vrea lucruri mari, fara sa mai astepte Bucurestiul

Primarul din Cluj-Napoca, fostul premier Emil Boc, a descris Alianta Vestului drept initiativa pentru sustinerea investitiilor, a locurilor de munca, a infrastructurii si pentru mai buna absorbtie a fondurilor europene, imediat dupa semnarea constituirii.
Mai exact, cele patru mari orase se asociaza pentru promovarea si finantarea pe bani europeni a unor proiecte importante de infrastructura, precum Autostrada Transilvania, dezvoltarea unei conexiuni de trenuri de mare viteza ’ntre cele patru orase, spital regional, tren metropolitan. Dar si pentru sustinerea mobilitatii fortei de munca, mentinerea romanilor ’n tara si aducerea acasa a celor care muncesc ’n strainatate, pentru sustinerea cu prioritare a economiei digitale, a inovarii, a industriilor creative.
Pe scurt, Vestul se va lupta pe cont propriu pentru dezvoltare, fara sa mai astepte dupa initiativele, care nu mai vin niciodata, de la Bucuresti.

Liberalii salajeni vad in modelul Aliantei Vestului solutia pentru a ocoli blocajul impus dezvoltarii de incompetenta actualei guvernari PSD - ALDE

Presedintele PNL Salaj, deputatul Lucian Bode, ne-a transmis ca, din punctul lui de vedere, autoritati

Salajul are sansa unica sa iasa din saracie  daca se lipeste la Alianta Vestului si nu va  fi doar spectator la progresul vecinilor
le locale trebuie sa treaca la actiune, pentru ca cele centrale, de la Bucuresti, sunt incompetente.
"Demersul celor patru primari liberali sub denumirea de Alianta Vestului reprezinta o asociere benefica atat pentru comunitatile respective, cat si pentru ’ntreaga regiune. Suntem cu totii de acord ca autoritatea locala este motorul dezvoltarii.
În ceea ce priveste judetul nostru, din câte stiu, nu au existat discutii punctuale privind afilierea la aceasta entitate, dar, pe viitor, din punctul de vedere al nostru, al liberalilor, trebuie sustinuta posibilitatea de asociere în proiecte de dezvoltare cu reprezentantii autoritatilor din vestul si nord vestul tarii. Tabloul socio-economic al judetului nostru este unul care îndeamna autoritatile locale la mai multa actiune. Judetul Salaj, prin autoritatile sale locale, trebuie sa stopeze hemoragia de cetateni care aleg sa traiasca si sa munceasca în judete mai dezvoltate, de cele mai multe ori alegând Clujul. Tinerii nostri se scolesc în Cluj si aleg sa ramâna acolo. Cum putem face sa îi aducem înapoi acasa? Simplu. Sa dezvoltam infrastrctura mare de transport, în speta, Autostrada Transilvania si astfel vom atrage investitii, ceea ce înseamna ’n primul rand mai multe locuri de munca si bineînteles, o mai buna mobilitate. Astfel, va creste populatia activa care în acest moment însumeaza aproximativ 37.000 în mediul privat plus 12.000 bugetari, precum si sanse mai mari de integrare în câmpul muncii a celor aproximativ 10.000 de someri si asistati social.
Trebuie sa întelegem cu totii ca puterea de a schimba ceva sta în implicarea autoritatilor locale, în implementarea de proiecte durabile si sustenabile pentru comunitatile pe care le conduc. Mesajul transmis de cei patru initiatori este clar – edilii seriosi si comunitatile pe care le reprezinta s-au saturat de incompetenta Guvernului Dragnea – Dancila în atragerea de fonduri europene si în derularea de investitii absolut necesare pentru români.
Aceasta initiativa nu trebuie privita într-o cheie separatista, asa cum încearca trompetele propagandei PSD-iste sa acrediteze ideea si sa discrediteze o actiune laudabila a unor primari performanti", spune presedintele PNL Salaj.

Relatia cetatenilor cu UE nu mai poate
fi intermediata de Liviu Dragnea,
care a întors spatele valorilor europene

Vicepresedinte al PNL Salaj, Paul Maghiu, sutine ca relatia cetatenilor României cu institutiile europene nu mai poate fi intermediata de "un personaj sinistru ca Liviu Dragnea", un asa zis lider national care a întors spatele valorilor europene. Si spune si punctul de vedere al administratiei PNL din Simleu, condusa de Septimiu {urcas.
"In opinia colegilor nostri din Simleu Silvaniei, orice asociere benefica pentru comunitati este binevenita. Pâna în momentul de fata nu au existat discutii punctuale privind afilierea Simleului la aceasta entitate, dar, pe viitor, nu excludem posibilitatea de a ne asocia în proiecte de dezvoltare cu reprezentantii autoritatilor din vestul si nord vestul tarii. Consideram, de asemenea, ca oricare dintre edilii responsabili, indiferent de optiunea politica, implicit si din Zalau, ar trebui sa faca demersuri pentru implicarea în proiecte relevante pentru locuitorii regiunii. Mesajul transmis de cei patru ini?iatori este clar – edilii seriosi si comunitatile pe care le reprezinta s-au saturat de incompetenta Guvernului Dragnea – Dancila în atragerea de fonduri europene si în derularea de investitii absolut necesare pentru români. Hipercentralismul pagubos al PSD, lipsit de competenta si caracterizat de comportamente fanariote a dus România la subdezvoltare. Alianta Vestului poate fi oricând urmata de una a Estului sau a Sudului, pentru ca si în Moldova sau în Vechiul Regat sunt resimtite efectele nefaste ale Guvernarii Rosii. Relatia cetatenilor României cu institutiile europene, români care îsi doresc sa traiasca în normalitate si prosperitate, nu mai poate fi intermediata de o gasca iresposanbila manevrata de un personaj sinistru ca Liviu Dragnea, un asa zis lider national care a întors spatele valorilor europene si priveste cu mult jind spre Rusia sau Turcia", spune vicepresedintele PNL Salaj.

 

Vizualizari 4597
Comentarii articol

>

in 11 Decembrie 2018 0:57

Sa-l vedem pe ciunt cum decide acuma!!!pt cetatenii sai sau pt psd!!!!cam intre ciolan si os!!!

Ciunt cel ciunt>

in 11 Decembrie 2018 1:15

Cine sa-l primeasca pe Ciunt in alianta? Nu-l vedeti cum arata. Iti vine sa ii dai un leu de mila cand il vezi. Neica-nimeni din Simisna.

>

in 11 Decembrie 2018 5:24

Până se vor trezi autoritățile sălăjene se va desființa Uniunea Europeană. Că de obicei, Sălajul este pe contrasens.

>

in 11 Decembrie 2018 6:47

pe asta nu il ia nimeni in serios... ma refer la cei 4 primary... in rest votantii din zalau il cam iau in serios ca uite pe cine au pus primar

>

in 11 Decembrie 2018 7:59

Salajul are sanse reale sa se alieze cu Teleorman si Vaslui pentru a forma Alianta coldusilor cu actuala clasa politica locala.

>

in 11 Decembrie 2018 8:05

M as mira sa se alieze cu aceste judete care stiu ce vor,noi nu prea avem inima sa ne alipim de cei fruntasi ca la noi prostimea conduce.

>

in 11 Decembrie 2018 8:14

voi credeti ca aia 4 primari o sa bage in seama vreodata un psd-ist?:)) un psd-ist condus total de securistu marc!??ciunt nu are cuvant in fata lui marc,e o marioneta,poate daca era Capilnasiu mai mult ca sigur deja era parte din alianta

>

in 11 Decembrie 2018 8:16

La standardul Zalaului si al Salajului nici dracu nu ne baga in seama

>

in 11 Decembrie 2018 8:17

Eventual ne aliem cu Vaslui

>

in 11 Decembrie 2018 8:21

O prostie ce destrama Romania.Speram ca PSD sa nu permita asa ceva.

>

in 11 Decembrie 2018 8:29

Pt. 8:21 Prost esti tu cu PSD-ul tau .

>

in 11 Decembrie 2018 8:34

Domnule Ciunt, nu va aliati cu ei. Asteptati sa munceasca ei, sa obtina ce vor, si noi sa ne punem direct la masa sa mancam de pe urma celor care se lupta. ca doar asa ne place...e mai usor asa sa mergi direct la ciolan decat sa il gatesti..

>

in 11 Decembrie 2018 8:35

8:21 -- Romania a destramat-o psd-ul .culca-te la loc.

>

in 11 Decembrie 2018 8:46

La alianta AVE,ii lipsesc securistii si neocomunistii salajeni

>

in 11 Decembrie 2018 9:08

Speram sa scapam de ciuma rosie si in Salaj care ne condamna la subdezvoltare..

>

in 11 Decembrie 2018 9:16

dezvoltare in salaj?-cu cine..??? din salaj oamenii cu valoare au plecat si pleaca in continuare-au ramas numai pleava societatii ..-iar azi maine tiganii vor fi la putere !!

>

in 11 Decembrie 2018 9:18

Alianta penalilor zici ungure

Salajul - Judet Agricol >

in 11 Decembrie 2018 9:30

Vrabia malai viseaza! Acest Ciunt vorbeste despre lucruri pe care oricum nu le intelege. In capul lui proiectele astea sunt despre semnaturi, alimentarea firmelor de casa cu bani, hartii si pupat fundul sefilor pe linie de partid. N-are indicatori, analize, studii pe masa. Daca le-ar avea, tot n-ar stii ce sa faca cu ele. In plus acest judet, in prostia lui, a votat psd la greu. Aici lumea stie una si buna... tre sa te ai bine cu primarul, cu vicele si popa. Nu-i problema ca astia fura banu public... hai sa ne prefacem ca totu-i bine in Salaj. Asa va si ramane acest judet, pana la o eventuala regionalizare.

>

in 11 Decembrie 2018 9:31

CELE PATRU MARI ORASE NU LIVREAZA BUGETULUI ROMANIEI CAT BUCURESTIUL....Aceasta alianta vine dupa ce presa germano-austriaca a sustinut ca la 1Decembrie 1918,Romania a alipit provincia ungureasca Transilvania....Periculoasa miscare....

>

in 11 Decembrie 2018 9:49

de ce periculoasa frate?\r\nsa tot stai dupa Bucuresti si ei nimic, ne separam si noi de ei daca ungurii obtin autonomia\r\n

>

in 11 Decembrie 2018 10:02

Nu are cum E ROSU

>

in 11 Decembrie 2018 10:05

La cat de obidienti sunt Ciunt si Marc fata de Dragnea prefera sa lucreze in interesul Teleormanului, nu al Sălajului.

>

in 11 Decembrie 2018 10:23

rosii sa faca ceva pt comunutae ! Astea fac numai daca pot cirdi. Au avut sansa sa faca o alianta Primaria Zalau-CJ Salaj un proiect cu bani europeni,drumul”Crasna-Zalau-Creaca”ce pretentii sa ai de la asemene rosii

>

in 11 Decembrie 2018 10:54

Pînă e plua plua.cu ciuntache și balalajel nici o sansa.

>

in 11 Decembrie 2018 10:58

Unde e prostie, e si saracie, e si hotie, e si PSD prezent,este si majoritar!

>

in 11 Decembrie 2018 11:05

SALAJUL DIN PACATE NU ARE NICI O SANSA , SUNTEM VARZA DIN CAUZA CA NU NE EXERCITAM DREPTUL CONSTITUTIONAL SI ANUME ACELA DE A MERGE LA VOT

>

in 11 Decembrie 2018 11:22

Oricum electrica e pe cluj compania de apa idem.urmeaza citadin ca finantele si altele tot de la cluj se conduc se suge cat mai este si din saracia de salaj...indiferent de culoare...ieri a fost capalnasiu..dupa el bodea acuma ciunt si pop toti un kakat de peofesionisti stiucsa suga euro bineee

>

in 11 Decembrie 2018 11:22

Celentano=Ciunt,

>

in 11 Decembrie 2018 11:33

Ciuntu si securistul nu au ce cauta in aceasta alianta! Toate aceste orase au primari liberali, sunt cu 100 de ani mai dezvoltate, parca esti in alta tara. Se vede unde au fost primari harnici. In Zalau cel mai mare magazin e Kaufland. Saracia, jalea sunt la ele acasa. Primarii din aceasta alianta nu stau de borba cu comunistii din Salaj, care de 30 de ani nu au facut nimic, doar isi voteaza salarii babane in timp ce judetul si oamenii traiesc in saracie. Cijntu nu vrea parc industrial, sa diversifice industria, un comunist cu securitul marc. Rusini ale societatii! Toate judetele din jur s-au dezvoltat enorm. In Zalau lumea de la case inca se caca in curte. Nu e vina lor ci a comunistilor psd. Cu plantatul panselutelor inainte. Rusine psd!!!!

>

in 11 Decembrie 2018 11:38

Salajul face alianta cu teleorman, vaslui, botosani, ialomita. Alianta Estului.

>

in 11 Decembrie 2018 11:53

Primarul Zalaului vrea ,dar cei patru primari ... oare vor ?La urma urmei acest primar a fost votat de zalauani ,nu de chinezi sau americani . Deci, traiti cum ati votat .

>

in 11 Decembrie 2018 12:40

Salajul isi merita soarta! Securistul marc rade! Daca pleaca Trnaris si Michelin ce o sa faca bolsevicii? Vai si amar, au ramas doar pensionarii si tiganii in oras.

>

in 11 Decembrie 2018 12:41

Si ce mai asteptati domnule Ciunt? Sa va invite ei? Dumneavoastra nu aveti timp sa sunati inapoi, sa va implicati putin??? Pana cand lasam sa ramana Salajul coada Ardealului???? Acum sa vedem daca aveti OO

>

in 11 Decembrie 2018 12:55

Bai 11:22. nu-l jigni pe Celentano.

>

in 11 Decembrie 2018 13:01

Nu va ocupati de prostii! Intrebarea este : daca trebuie sa raspunzi present la solicitarea procurorilor de azi inainte !!! ATIT !!!!

>

in 11 Decembrie 2018 16:21

12,55 Scuze !! Dar nu pot sa nu remarc o mare realizare a lui Ciunt ”Raiul Borfasilor” a reusit sa adune cei mai multi(celentani) cersetori,drogati si hoti,in Municipiul Zalau

>

in 11 Decembrie 2018 17:11

Ba, fetelor(vorba unui contemporan); de unde si pana unde vrea salajul sa iasa din saracie ??? Sarac da cinstit, ne regasim intotdeauna ultimul in lista judetelor din Transilvania. \r\nAvem cea mai buna administratie, numai absolventi de Stefan Georghiu unu si unu. Stim sa tocam putinii bani foarte marunt. Suntem experti la borduri, pavaje, plombe, blocat traficu, udat florile, ragait silentios. \r\n#################################################\r\nNu disperati, AVE are tot interesul sa se circule pe centura 2 si A3, nicidecum prin conducta plata de apa plata . \r\n@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@\r\nLace niemai trebe asocieri ?! \r\nMark este deja in asociatia cejeurilor AEE, si nu oricum ci membru cofondator, vicele lu draknea senioreditor. \r\nMai e si Berceanu vice cofondator in asociatia comunelor ASS, alaturi tot de draknea.\r\nAvem gaz la toate vranitzele, mai ales cand BRUAmiaza. \r\n\r\nBreiking niuz, nerecomandat cardiacilor: >prompter>>>>>>> Fetindia e deja de 2 zile in AVE Schengen.

>

in 11 Decembrie 2018 17:20

Mai bine desfiintati judetul in ce alianta o sa fie primit Salajul in alianta saraciei ?

>

in 11 Decembrie 2018 17:54

Poate nu l lasa DRAGNEA să se alieze.

>

in 11 Decembrie 2018 17:58

pe vremuri eram vestiti cu ulcioarele de zalau...acuma ce naiba punem si noi in alianta...vai...vai...vai

>

in 11 Decembrie 2018 19:23

Pana mea de plangaciosi. Puneti mana pe orice si la treaba. O sa va pice para malaiata.

>

in 11 Decembrie 2018 20:32

Felicitari domnului Primar!\r\n\r\n

>

in 11 Decembrie 2018 21:04

Felicitari pe dracu. Ce a facut?

>

in 11 Decembrie 2018 22:30

De se înscriu ăștia din Sălaj în alianță un doi îi avortează Dracnea din partid

>

in 11 Decembrie 2018 22:34

Cum ce a facut?:))ii continua proiectele lui capilnasiu.se stie ca si crasnei si closca si tot e meritul lui capilnasiu:)))da na,el le inaugureaza,prostimea nu stie.

>

in 11 Decembrie 2018 23:27

Nimic nou sub luna: ==============\r\nA aparut alianta nordului ANE ============= Primarul Chereches viseaza frumos: BaiaMare, SatuMare, ZalauMare, BistritaMare. 3 puncte o definesc\r\n-valorificarea valorilor : spiritul nordului, palinca\r\n-coeziunea: defrisarile \r\n-obiective: "sa ramanem asa cum am fost si mai mult decat atat", scopul final autostrata SomesuMare care sa uneasca cele 4 metropole\r\n*ANE e deschisa si altor bineveniti producatori de espirtoase(rachie, shlibovitza, tarie, vodka, tuica, coniak, zaibar), precum: Cluj, Oradea, Arad, Timisoara,Alexandrion .......

>

in 12 Decembrie 2018 7:37

O PATA ROSIE IN INIMA TRANSILVANIEI ,ASTA ESTE SALAJUL . INCONJURATI DE BIHOR SI CLUJ, ZONE LIBERALE SI PROSPERE,PRIN VOTUL LOR SALAJENII AU ALES MEREU PSD SI TRAIUL IN MIZERIE , SARACIE ...

>

in 14 Decembrie 2018 10:43

Ciunt a facut in 2 ani ce n-a facut primarul pdl -pnl in 16 ani.Alianta vestului nu inseamna NIMIC deocamdata.

>

in 14 Decembrie 2018 14:30

Alianta vestului pute a iz de gulas.\r\nAsta i pofta ce am poftit.\r\nSemneaza iohann.\r\n\r\n

Alianta Vestului(nesalbatic)>

in 16 Decembrie 2018 12:19

Pai conducatorii judetului nostru=pesedei convinsi=au optat deja pentru alianta cu Chereches de la Baia-Mare!(care propunea o alta alianta si infrastructura doar pentru judetul Maramures-nimic pentru Salaj)!!!

>

in 17 Decembrie 2018 9:06

pai cea facut incultul de TIBERIU MARC PENTRU SALAJ CA A DOMNIT DE LA REVOLUTIE INCOACE? NIMIC, ATUNCI CUM SA FACA CEVA CIUNT CA SI EL A FOST PREFECT SI NA FACUT NIMIC PENTRU SALAJ?! CIUMA ROSIE A FACUT DOAR PENTRU EI (VEZI FALCOSU DE NOSA SI INCULTU DE POP),ASTA MERITAM! SALAJUL CEL MAI SARAC JUDET DAR CU CELE MAI MULTE VILE!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.