SondajRSS Feed

Lipsa investitiilor face knock-out nivelul de trai

Salajul are cea mai mica rata de angajare din Regiunea Nord Vest

13 Martie 2017

Judetul Salaj are cea mai mica rata de angajare dintre toate judetele din nord-vestul tarii. Potrivit Institutului National de Statistica, rata de angajare in Salaj este de 21,8 la suta, sub media inregistrata la nivel national (23,8 la suta). Iar in Regiunea Nord Vest suntem pe ultimul loc. “n Bihor rata de angajare este de 29,5 la suta, in Satu Mare este 23,8, in Maramures e 22,4 , iar in Cluj este de 32,8 la suta. 

Capitala are cea mai mare rata de angajare din tara, in conditiile in care mai mult de 50 la suta dintre locuitori au un loc de munca, potrivit calculelor facute de Ziarul Financiar, in baza datelor de la Institutul National de Statistica.
Explicatia pentru rata mica de angajare din Salaj, dar si din celelalte judete aflate in aceeasi situatie, este simpla: lipsa investitiilor care sa genereze locuri de munca. “n absenta unor oferte cat de cat tentante, salajenii prefera statutul de asistat social.
Sunt date ca exemple pozitive judetele Cluj, Timis sau Sibiu,

Salajul are cea mai mica  rata de angajare  din Regiunea Nord Vest
unde investitiile noi si-au spus cuvantul si pe piata locurilor de munca.
Mai problematica este zona Moldovei, unde lipsa investitorilor face ca rata de angajare sa fie extrem de scazuta. “n Vaslui, de exemplu, rata de angajare este de 14,1 la suta, iar in Suceava si Botosani este de 16,4 la suta. Cea mai grava situatie se inregistreaza, totusi, in judetele din apropierea capitalei. “n Dambovita, Calarasi si Teleorman rata de angajare este de 15,4 la suta, iar in Giurgiu de 12,5 la suta, acest judet fiind, de altfel, pe ultimul loc la nivel national.

Vizualizari 1298
Comentarii articol

Coco>

in 13 Martie 2017 8:57

Cum poate sa fie Teleormanul la coada cand a fost condus atatia ani de cel mai vizionar om din Romania ( nu se poate sa fie o greseala ) ?

>

in 13 Martie 2017 9:10

cati angajati trebuie sa aiba daca este un judet mic

>

in 13 Martie 2017 9:17

se pun si bugetarii?

pt9:10>

in 13 Martie 2017 9:41

boule,ai auzit de rapoarte??nu conteaza populatia,se face raportul...da pt psd isti e grele...ei stiu numara pana la 5 ca atata le a dat psd in plus...!!!

promisiuni electorale>

in 13 Martie 2017 13:42

s-au uitat de ele ,totul era roz inainte de alegeri cand actuala putere promitea parcuri industriale ,atragerea de investitori ,nenumarate locuri de munca ,etc.

dezastru sălăjean>

in 13 Martie 2017 14:10

Duh otrăvit !>

in 13 Martie 2017 16:50

Duhul otrăvit al revoluţiei a distrus puternica Platformă Industrială a Zalăului. Numai la Armătura şi Emailaţi, sălăjenii au pierdut, pe puţin, 9.000 locuri de muncă. Atenţie, această platformă era mai mare dec

pt.16:50>

in 13 Martie 2017 17:37

da mai boule, da unde i ORADEA azi si unde i zalau tau nenorocit??cu cine o votat ORADEA de la revolutie incoace , si cu cine zalau????in alte locuri n o fost duh otravit numa la zalau??/cit de imbecil poti sa fii...

>

in 13 Martie 2017 18:47

Oradea=120 de km, Cluj=90kmdar diferența intre zalău si cele 2 orase este ca de la pămint la lună! Aviz tăntălailor care tot pl

>

in 13 Martie 2017 19:26

La ce te astepti? Cand in Salaj is la conducere sunt tinerii Marc, Nosa, Pop-analfabetul si gasca lor, la fel de "tanara" si plina de idei! Noi suntem Teleormanul si Vasluiul din Ardeal!

>

in 13 Martie 2017 19:28

La ce te astepti? Cand in Salaj, la conducere sunt tinerii Marc, Nosa, Pop-analfabetul si gasca lor, la fel de "tanara" si plina de idei! Noi suntem Teleormanul si Vasluiul din Ardeal! N-au nicio jena sa-si doreasca sa conduca in continuare, adica sa-si bata joc de proprii conjudeteni!

Pentru popa "boilor">

in 13 Martie 2017 21:34

Tu care ii botezi pe toti "boi" se vede bine ce fel de om esti: mama si tatal tau nu s-au prea obosit cu educatia ta si nu poti fi posesor de diploma de bacalaureat.Eu cred ca esti un cioflingar care ai doi-trei angajati cu scoala cat tine pe care desigur ii tii pe minim pe economie, care chipurile ai nevoie de "mediu de afaceri" cu pretentia ca ce mare branza faci "liberalule".Cand in Zalau o sa mai apara o platforma industriala ca pe vremea de dinainte facuta de cei care promoveaza dreapta atunci o sa a cred si eu.Pentru a nu starni suspiciuni cu privire la autorul comentariului vrea sa fac precizarea ca sant un proletar care inca mai lucreaza pe platorma construita de mine cu ai mei.

>

in 13 Martie 2017 22:05

bravo Salaj, sa multumim lui nosa, ciunt si securistul marc, adevarati conducatori de judet de 27 de ani incoace. mai mare rusine nu iti trebuie, decat sa fii protalaul satului. jogodii psd iste, mituiti cu un kil de faina, va meritati soarta psd istilor.

Oferta pentru toti in anul 2017.>

in 23 Martie 2017 21:17

Oferta pentru toti in anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie sa aveti experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerinte: cunostinte minime de utilizare a calculatorului (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi, in timpul liber. Oferim seriozitate si un mediu excelent de lucru. Pentru a aplica și dvs la aceasta oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: teodorateo56@gmail.com

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.