SondajRSS Feed

Podul peste Somes care duce spre Campia Turzii se inaugureaza vineri

Salajenii vor putea urca pe autostrada la Nadaselu, din drumul spre Cluj

27 Septembrie 2018

Sectiunea de autostrada Gilau – Nadaselu se deschide vineri, 28 septembrie, gratie finalizarii podului peste Sones care face legatura acestui segment de autostrada cu segmentul Gilau – Campia Turzii.
Prin urmare, salajenii vor putea intra pe autostrada din drumul spre Cluj, E81, la Nadaselu.
Deputatul salajean liberal Lucian Bode, presedintele Comisiei de Transporturi a Camerei Deputa?ilor, l-a provocat ’n cadrul sedintei de marti pe ministrul Transporturilor, Lucian Sova, sa se prezinte la inaugurarea podului peste Somes. "Daca timpul va permite, eu va astept vineri, înteleg la ora 12:00, pe Gilau - Nadaselu. Daca vreti, va astept chiar la intersectie la Nadaselu, în sensul giratoriu", i-a transmis Bode ministrului Sova. Ministrul Transporturilor Lucian Sova a spus insa ca nu va participa la nicio inaugurare "înainte de a da prima suta de kilometri de autostrada" în exploatare. Cum noua sosea, cu podul inaugurat vineri, n-are nici zece kilometri, va mai curge multa apa pe Somes pana il vom vedea pe ministru la o inaugurare.

Portiunea Gilau - Nadaselu a fost gata de anul trecut,
dar in lipsa podului peste Somes a stat degeaba

Portiunea Gilau - Nadaselu a fost o mare rusine pe obrazul guvernantilor. A fost terminata în decembrie 2017 si nu a putut fi data în folosinta pentru ca nu s-a facut si podul care sa lege noul tronson de autostrada de tronsonul Gilau – Câmpia Turzii.
Practic, vineri, 28 septembrie, va fi inaugurat tocmai acest pod peste Somes. Cei 9,5 km vor functiona mai mult pe post de centura pentru Cluj-Napoca, la fel cum a fost si tronsonul dintre Gilau si Turda.
Pentru a vedea autostrada de la Câmpia Turzii pana la Bors, via Salaj, va trebui sa mai asteptam mult si bine. Contractul pentru aceasta autostrada a fost semnat în 2004, în timpul guvernarii Adrian Nastase. Din cei 420 de km s-au realizat 52, plus acesti 9,5 km.

Nu vom avea prea curând alti kilometri
de autostrada din cauza lipsei de viziune
si de preocupare a autoritatilor

Presedintele PNL Salaj, deputatul Lucian Bode – presedintele Comisiei de Transport din Camera Deputatilor ne-a spulberat orice urma de optimism, subliniind incapacitatea guvern

Salajenii vor putea urca  pe autostrada la Nadaselu,  din drumul spre Cluj
antilor de a asterne autostrazi.
"Inaugurarea Podului peste Somes echivaleaza cu operationalizarea celor 8 km de autostrada între Gilau si Nadaselu, care de mai bine de doi ani sunt muzeu în aer liber. Am ajuns sa ne bucuram în România ca se mai inaugureaza câte un ciot de autostrada si asta pentru ca nu exista coerenta si management profesionist la nivelul CNAIR si al Ministerului Transporturilor. Proiectele de autostrada din România avanseaza în pas de melc, iar lucrurile nu par sa se schimbe prea curând. Confirmarea acestui fapt am avut-o în cadrul întâlnirii cu Ministrul Transporturilor Lucian Sova, de marti, 25 septembrie, în cadrul careia am primit vesti nu foarte îmbucuratoare în legatura cu realizarea unor proiecte mari de infrastructura rutiera. Ceea ce declara doamna comisar european Corina Cretu s-a adeverit. România nu are capacitatea sa livreze proiecte mature catre Bruxelles pentru a atrage fondurile europene destinate acestui domeniu:
1. Sibiu-Pitesti nu are înca Acord de mediu integral pentru a fi licitate tronsoanele 2, 3 si 4, ceea ce amâna demararea lucrarilor pentru un orizont de timp greu de estimat.
2. Craiova – Pitesti se afla în situatia anularii licitatiei pentru doua tronsoane din cauza faptului ca au fost deschise ofertele înainte de solutionarea unei contestatii.
3. Autostrada Transilvania cu tronsoanele Suplacu de Barcau – Bors si Suplacu de Barcau – Mihaiesti sunt în impas, Ministerul Transporturilor evitând sa-si ia un angajament ferm în legatura cu finalizarea lor.
Asadar, nu vom avea prea curând inaugurati alti kilometri de autostrada din cauza lipsei de viziune si de preocupare a autoritatilor responsabile cu implementarea acestor proiecte", spune deputatul salajean Lucian Bode.

SEMNATURA
Artur Szekely

Vizualizari 5955
Comentarii articol

>

in 27 Septembrie 2018 7:58

Asterne autostrazi? ESte vorba doar de un covor?/// Chiar daca e covor asfaltic.

realist>

in 27 Septembrie 2018 8:11

domnule ARTUR deputatul pe care îl tot aclamezi ca să nu spun că îl lauzi în perioada cănd era el la guvernare cu PDL nu a văzut că trebuie autostradă, atrage atenția că trebuie făcută cănd el este im opoziție unde va rămăne mult, posibil fără portofoliu la următoarele alegeri de asta tot iese în evidență cu idei că nu se face oricum se face mai mult decăt atunci cănd era el ministru și asta îl doare.

>

in 27 Septembrie 2018 10:06

Așteptãm taxa de 6.30€+tva/100km!! Sã vedem atunci cine mai circulã pe autostradã!!!

>

in 27 Septembrie 2018 10:12

Mai Arthur!Nu-l mai pupa atata in c.r pe libidinosul asta de Bode , care atunci cand ar fi putut face ceva, nu a facut nimic.Seful lui(marele Chior), spunea ca Romania nu are nevoie de autostrazi, iar el il aplauda.Astia asa incet(chiar foarte incet) mai fac cate o portiune de autostrada.

>

in 27 Septembrie 2018 11:46

NICI PE VREMEA CAND ERA MIN AL TRANSPORTURILOR NU AM AVUT MAI MULT NOROC CU AUTOSTRADA SUPLACU DE BARCAU -MIHAIESTI! Pt ca atunci se comisiona prin Cucos via Udrea-PDL;

>

in 27 Septembrie 2018 12:01

AUTOSTRADA SUPLACU DE BARCAU -MIHAIESTI LA SFÂNTL AŞTEAPTĂ !!!\r\nPOATE PESTE VREO 20-30 DE ANI!!!

>

in 27 Septembrie 2018 15:00

Lasa ca vii tu la putere si te pune ministru al Transporturilor si numai autostrazi vei vedea si vei face !!!asa cum ai mai facut cind erai ministru. NIMIC.Ce oameni sunt astia din opozitie crezinduse f f f destepti iar cei de la putere sunt prosti au terminat scolile cu medii mici! iar ei sunt spuma intelectualitatilor !RUSINE\r\n

>

in 27 Septembrie 2018 20:41

Și care e meritul lui Bode???

Dragoste>

in 4 Octombrie 2018 11:57

Numele meu este Camila Rodela. Cu doi ani în urmă soțul meu cere divorț și pleacă acasă după 27 de ani de căsătorie. L-am implorat și nu a ascultat, m-am dus la prietenii lui și nu a fost unde să fie găsit. I-am spus prietenei mele despre situație și ea ma sfătuit să văd o vrăjitoare numită OGAGA KUNTA. L-am contactat prin e-mail, mi-a răspuns și mi-a spus ce să fac și am făcut-o și că a fost sfârșitul problemei când o săptămână mai târziu soțul meu sa întors și mi-a cerut să-l iert. puteți ajunge și la acest om prin: ogagakunta@gmail.com

Dragoste>

in 4 Octombrie 2018 12:03

Numele meu este Camila Rodela. Cu doi ani în urmă soțul meu cere divorț și pleacă acasă după 27 de ani de căsătorie. L-am implorat și nu a ascultat, m-am dus la prietenii lui și nu a fost unde să fie găsit. I-am spus prietenei mele despre situație și ea ma sfătuit să văd o vrăjitoare numită OGAGA KUNTA. L-am contactat prin e-mail, mi-a răspuns și mi-a spus ce să fac și am făcut-o și că a fost sfârșitul problemei când o săptămână mai târziu soțul meu sa întors și mi-a cerut să-l iert. puteți ajunge și la acest om prin: ogagakunta@gmail.com

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.