SondajRSS Feed

Salariile fac diferenta in nivelul de trai

Salajenii mananca mult mai prost decat bucurestenii sau clujenii

12 Ianuarie 2017

Castigam mult mai prost decat vecinii nostri din judetul Cluj sau decat cei din Bucuresti, insa platim aproape acelasi pret la alimentele de baza. 

Datele Institutului National de Statistica arata ca salajenii platesc la principalele produse alimentare de baza – cartofi, oua, lapte, branza, miere de albine, acelasi pret cu cei din Cluj-Napoca si Bucuresti.
Numai ca salariul mediu in Salaj este de 1.493 de lei, in timp ce vecinii din Cluj au un salariu mediu net de 2.025 de lei, adica cu 500 de lei mai mult. Iar bucurestenii castiga cu 1.200 de lei mai mult decat salajenii, adica un salariu mediu net de 2.696 de lei.
Desi castiga dublu fata de salajeni, se intampla ca bucurestenii sa plateasca, in unele cazuri, chiar mai putin pentru acelasi produs alimentar. Un kilogram de cartofi costa in piata din Zalau in medie 1,75 de lei, in timp ce un bucurestean scoate din buzunar pentru un kilogram de cartofi 1,7 lei. Un kilogram de branza de vaca costa in pietele din Bucuresti 16 lei, in timp ce in piata din Zalau se vinde in medie cu 18,5 lei. Un kilogram de miere de albina, insa, costa la Bucuresti 30 de lei, in timp ce in piata din Zalau costa 25,67 de lei.
Preturile din pietele Clujului sunt aproape identice cu cele din Zalau. Si la Zalau si la Cluj, kilogramul

Salajenii mananca mult mai prost decat bucurestenii sau clujenii
de cartofi este 1,75 lei, iar un ou costa 0,8 lei. La Cluj litrul de lapte este insa 3 lei, in timp ce la Zalau este cu 50 de bani mai ieftin. Kilogramul de branza de vaca in Cluj este 20 de lei, in timp ce la Zalau este doar cu 1,5 lei mai ieftin, adica 18,5 lei, cu toate ca in medie castigam cu 500 de lei mai prost decat vecinii din Cluj. Iar borcanul de miere de albine costa la Cluj 24 de lei, in timp ce la Zalau este mai scum cu un leu si 67 de bani.
Mai prost decat salajenii castiga, de exemplu, vasluienii, care au un salariu mediu net de 1.387 de lei, cu o suta de lei mai putin decat salajenii. "nsa au produse mai ieftine in piete decat locuitorii din Salaj. La Vaslui, in piata kilogramul de cartofi este 1,5 lei, iar kilogramul de miere este de 24 de lei. Un ou se vinde cu 0,58 de bani, adica este cu 20 de bani mai ieftin decat la Zalau.

Vizualizari 1210
Comentarii articol

>

in 12 Ianuarie 2017 6:21

salajeni au palinca...

>

in 12 Ianuarie 2017 9:02

PSD ?

>

in 12 Ianuarie 2017 9:48

Dacă nu se inghesuie la muncă numai la pensii si ajutoare sociale! Sa nu mai mănince deloc.Sa astepte să voteze o dată la 4 ani prost si sa crape veseli!

Coco>

in 12 Ianuarie 2017 10:44

Asta ca viata ii mai scumpa in Zalau fata de Cluj ii foarte adevarata , inclusiv benzina sau motorina , ajungi sa iesi mai ieftin cand ai de facut mai multe cumparaturi (cu tot cu drum ) plus ca oferta ii mai mare si gasesti lucruri mai de calitate !

>

in 12 Ianuarie 2017 19:48

De cand se compara salajenii cu clujenii? Cel mai prost cotat judet din Ardeal este Salajul, condus de "tinerii profesionisti' Pop Gheorghe, Pop Lucy, Marc, Ciunt, Nosa...

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.