Salajenii au surprins prin prezenta la vot la orele dupa-amiezii

12
3795
Salajenii au surprins  prin prezenta la vot  la orele dupa-amiezii

Si in Salaj si la nivel national, pragul prezentei la vot de 30 la suta pentru validarea referdumului pe justitie a fost atins inainte de ora 18.00.

Cu trei ore inainte de inchiderea urnelor, prezenta la vot in Salaj era de 41,68 la suta la europarlamentare si de 36,26 la suta la referendum.
La aceeasi ora 18.00, prezenta la nivel national era de 38,69 la suta la europarlamentare si de 32,27 la suta la referendum.
Salajenii se pot mandri cu asadar cu prezenta la vot, chiar daca au iesit mai greu din casa pana la orele pranzului. Pana dupa ora 13,00 prezenta la vot in judet a fost sub media nationala. Salajenii au recuperat insa dupa amiaza si la ora 18.00 era al cincilea judet ca prezenta la vot la europarlamentare si pe locul sapte la referendum.
Cele doua întrebari puse la referendum, la care românii trebuia sa raspunda cu DA sau NU sunt:
1. "Sunteti de acord cu interzicerea amnistiei si gratierii pentru infractiuni de coruptie?"
2. "Sunteti de acord cu interzicerea adoptarii de catre Guvern a ordonantelor de urgenta în domeniul infractiunilor, pedepselor si al organizarii judiciare si cu extinderea dreptului de a ataca ordonantele direct la Curtea Constitutionala?".

COMENTARII

  1. Bravo Romania, a castigat democratia! Sper ca PNL si USR+ sa aiba intelepciunea necesara, sa renunte la orgolii si sa colaboreze pentru binele romanilor. Sa nu se culce pe o ureche dupa acest rezultat, pentru ca PSD e un partid bine infipt in teritoriu si care are structuri in toate comunele si catunele din tara. Intelept ar fi ca PNL si USR+ sa formeze o alianta electorala pentru prezidentiale si apoi pentru alegerile locale si parlamentare. Doar impreuna vor putea sa castige majoritatea primariilor din tara. Altfel PSD va castiga multe primarii din sud si din Moldova, ceea ce reprezinta un avantaj inaintea alegerilor pentru Parlament. Doar fara orgolii, cu intelepciune si colaborare PSD poate fi invins definitiv.

  2. Salajul pe locul 10 la vot! La mai mare oameni buni! In top 10 judete care au iesit la vot, 7 sunt din Transilvania +IF, GR si B (nu e chiar judet)!

  3. Singurul castig real este debarcarea iminenta a lu draqne + clica. In rest, ce am casigat noi ca bogatanul bogdan va mai primi si o pensioaca speciala de europarlamentar !

  4. si ce te ..asta grija ce pensioca va avea Rares Bogdan ca nu tu o platesti ci UE-ul .Ati inceput deja sa bagati raca in opozitie ?inca nici nu v ati lins bine ranile voi astia din pesedeu .Spre informarea ta postacule rosu ,decand am intrat in UE am cotizat 17 miliarde euro si am primit fonduri nerambursabile de 3 ori mai mult ,adica 51 miliarde euro ,lucru pe care nu l-ati pomenit sub nici o forma in campanie din contra ati spucat cu kkt catre UE ,voi marii patri-hoti.Poporul roman a spus foarte clar acum la vot ,incotro vrem sa mergem ,anume UE+NATO.Davai tovarasne la Putin.

  5. Rares Bogdan a fost doar o gaselnita a PNL, el nu e politician, a fost doar de fatada, el e cel mult ziarist! Important e sa se gaseasca profesionisti care sa conduca tara pentru binele comun nu individual!

  6. "Tara arde si baba se piaptana ". Ce bine se potriveste aceasta zicala politrucului (ce bine s-a autodefinit ?!) Werner. Tara e in dezastrul cauzat de urgiile naturii , cu pierderi de miliarde de euro , de vieti omenesti , pagube imense , iar d-lui si-a pierdut uzul ratiunii , obsedat fiind doar de niste chestiuni personale , nicidecum de necazurile romanilor . Urgenta urgentelor , pentru asa zisul "sef al statului, o reprezinta implementarea "de indata" a rezultatelor referendumului. Cum a implementat dansul "de indata "deciziile CCR , alte prevederi legale ?? Simplu, in bataie de joc ! Doamne , oare cu ce-am pacatuit atat de grav ,ca ne-am ales cu asa hal de presedinte ??!

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.