Peste 2.500 de familii din Salaj primesc lunar sprijin din partea statului pentru a-si duce traiul

0
190

Un numar de 2.576 de familii din judetul Salaj cu venituri reduse, care au in crestere si ingrijire copii in varsta de pana la 18 ani, au beneficiat in luna mai de alocatia pentru sustinerea familiei.

Aceasta se acorda familiilor formate din sot, sotie si copiii aflati in intretinerea acestora, care locuiesc impreuna, fiind asimilate familiei si situatia persoanelor care traiesc in uniune consensuala respectiv barbatul si femeia necasatoriti, cu copiii lor si ai fiecaruia dintre ei, care locuiesc si gospodaresc impreuna, dar si familiile formate din persoane singure si copiii aflati in intretinerea acestora si care locuiesc impreuna cu acestia, denumite familii monoparentale, daca veniturile pe membru de familie se situeaza pana la suma de 530 lei.

Suma medie platita pentru drepturile curente a fost de 188,06 lei

„In luna mai 2020 au beneficiat la nivelul judetului Salaj, de acest beneficiu de asistenta sociala, 2.576 de familii, reprezentand un numar mediu lunar de beneficiari. Facem mentiunea ca alocatia pentru sustinerea familiei reprezinta o forma de sprijin pentru familiile cu venituri reduse care au in crestere si ingrijire copii in varsta de pana la 18 ani, iar scopul acordarii acesteia il reprezinta completarea veniturilor familiilor in vederea asigurarii unor conditii mai bune pentru cresterea, ingrijirea si educarea copiilor, precum si stimularea frecventarii de catre copiii de varsta scolara, aflati in ingrijirea familiilor cu venituri reduse, a cursurilor unei forme de invatamant, organizate potrivit legii” spune Mircea Pop, director executiv al Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala Salaj.

De asemenea, la finalul lunii mai, erau suspendaţi de la plată 6 beneficiari din Salaj.

43.317 copii si tineri din Salaj beneficiaza lunar de alocatia de stat pentru copii

Conform datelor centralizate de AJPIS Salaj, alocatiile de stat pentru copiii din judetul nostru, platite in lunile aprilie si mai 2020, au totalizat 15.492.091 lei, acestea reprezentand „o forma de ocrotire a statului acordata tuturor copiilor”.

Un loc de munca – cea mai buna protectie sociala

In aceasta saptamana, la nivelul judetului nostru sunt disponibile un numar de 80 de locuri de munca vacante, potrivit datelor transmise de AJOFM Salaj.
In domeniul productiei si prestari servicii sunt vacante 36 locuri.
Se cauta printre altele, muncitori necalificati, femei de serviciu, electricieni, instalatori, soferi, maestru sunet, agent de securitate, secretara.
Alte 11 locuri de munca sunt disponibile pentru muncitorii din industria comertului. Este nevoie de vanzatori, patiseri, lucratori comerciali.
Salajenii aflati in cautarea unei slujbe mai au la dispozitie 12 posturi in industria lemnului. Se cauta tamplari universali, muncitori necalificati, inginer automatist.

Cei interesati se pot adresa pentru mai multe informatii la sediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj, strada Tudor Vladimirescu, Bloc P40, Zalau. Telefon: 0260 612 463.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.