Sa dea Domnul, ziua buna!

4
758

 

Sa dea Domnul, ziua buna!

Dragi cititori, maine este Bunavestire! In spiritul acestei sarbatori, dar si pentru a ne lua putin gandul de la situatia actuala, haideti sa cugetam si la vesti mai bune si incurajatoare!
Frumoasa actrita de film, Audrey Hepburn, afirma ca frumusetea unei femei nu sta in hainele pe care le poarta, infatisarea sau pieptanatura pe care o are, ci adevarata frumusete a unei femei se reflecta in sufletul ei - iar eu as completa spunand ca frumusetea unei femei sta in masura iubirii cu care iubeste.
Insufletita de acest gand, as vrea sa va impartasesc cateva cuvinte despre Maria (Miryam, in limba ebraica), mama lui Iisus si Maica Domnului pentru crestini , cea careia, astazi, ingerul Gabriel i se adreseaza si reinnoieste salutul ”Bucura-te Marie!”.
Maria a fost ridicata la demnitatea de a fi mama lui Iisus si a intregii umanitati, Ea a suferit mai mult decat orice faptura umana , dar a acceptat aceasta suferinta si durere cu multa iubire si neintrecut curaj. Maria intruneste frumusetile si virtutile tuturor timpurilor, fiind cel mai maret exemplu feminin de sacrificiu si iubire.
Am cautat-o si am gasit-o pe Maria in inimile si-n trairile epocilor, pe buzele sfintilor, ale poetilor si cantaretilor, dar si pe buzele multor oameni care cerandu-i ajutorul necontenit, s-au bucurat cu inima de dulcea-i prezenta si mangaiere.
Ea este numita drept ”aurora” in ”Cantarea Cantarilor” (Vechiul Testament), iar in Noul Testament o intalnim ”plina de har” si ” binecuvantata intre toate femeile”.
Maria este si femeia sfanta a musulmanilor, fiind numita in Coran ”Semnul lui Dumnezeu”. Un intreg capitol din Coran este numit cu numele Fecioarei Maria -“Maryam” si nici o alta femeie nu primeste atentia pe care o primeste Maica Domnului, fiind considerata cea mai sfanta, pioasa si virtuoasa femeie: „Maria, Dumnezeu te-a ales mai presus de toate femeile din toate lumile.”
Se stie ca avand o incredere neclintita in Fecioara Maria, multi sfinti din toate vremurile au intors la Dumnezeu nenumarate provincii si au salvat multe suflete.
Inaintand in timp, o gasim pe Maria ”lumina lina” in poezia si trairile lui Eminescu, iar profund convertitul la crestinism Nicolae Steinhardt spune ca Maria ”reprezinta in Cer dulceata feminina”.
Incheiem cu Sir James Paul McCartney, compozitorul englez si cantaretul faimoasei trupe britanice The Beatles - si piesa ”Let It Be”, in care o gasim pe ”Mother Mary” spunand vorbe intelepte si stralucind cu lumina Ei in noaptea tristetii si a incercarii .
Dragilor, sa-ndraznim sa tindem inspre virtutile Mariei, singurele care dainuie in timp , singurele care ne pot aduce adevarata fericire si implinire, sa-ndraznim cu sinceritate si credinta sa cerem ajutorul si ocrotirea Ei in viata de zi cu zi !
Curaj! O zi minunata !

 

 

COMENTARII

  1. ...MAI MULT CA ORICÂND, LA VREME DE TRISTEȚE ȘI ÎNCERCARE...AVEM NEVOIE DE MODELE SPIRITUALE CARE SĂ ADUCĂ ÎN SUFLETUL NOSTRU ...,, O BUNĂ VESTIRE,,...DARUL CUVINTELOR ÎMPREUNATE ÎN SEMN DE RUGĂ ADUC ÎN NOI PACEA ȘI LINIȘTEA SĂRBĂTORII CREȘTINE...MULȚUMIM!

  2. Mihai Eminescu\r\n\r\nRăsai asupra mea…\r\n\r\nRăsari asupra mea, lumină lină,\r\nCa-n visul meu ceresc d-odinioară;\r\nO, maică sfântă, pururea fecioară,\r\nÎn noaptea gândurilor mele vină.\r\n\r\nSperanţa mea tu n-o lăsa să moară\r\nDeşi al meu e un noian de vină;\r\nPrivirea ta de milă caldă, plină,\r\nÎndurătoare-asupra mea coboară.\r\n\r\nStrăin de toţi, pierdut în suferinţa\r\nAdâncă a nimicniciei mele,\r\nEu nu mai cred nimic şi n-am tărie.\r\n\r\nDă-mi tinereţea mea, redă-mi credinţa\r\nŞi reapari din cerul tău de stele;\r\nCa să te-ador de-acum pe veci, Marie!

  3. Mihai Eminescu\r\n\r\nRăsai asupra mea…\r\nRăsari asupra mea, lumină lină,\r\nCa-n visul meu ceresc d-odinioară;\r\nO, maică sfântă, pururea fecioară,\r\nÎn noaptea gândurilor mele vină.\r\nSperanţa mea tu n-o lăsa să moară\r\nDeşi al meu e un noian de vină;\r\nPrivirea ta de milă caldă, plină,\r\nÎndurătoare-asupra mea coboară.\r\nStrăin de toţi, pierdut în suferinţa\r\nAdâncă a nimicniciei mele,\r\nEu nu mai cred nimic şi n-am tărie.\r\nDă-mi tinereţea mea, redă-mi credinţa\r\nŞi reapari din cerul tău de stele;\r\nCa să te-ador de-acum pe veci, Marie!\r\n

  4. "Ave Maria, gratia plena, Dominus tecum. Benedicta tu in mulieribus, et benedictus fructus ventris tui Jesus. Sancta Maria Mater Dei, ora pro nobis peccatoribus, nunc, et in hora mortis nostrae."

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.