S-au reluat lucrările
de modernizare la Secția
de pneumologie a Spitalului

3
913

 

S-au reluat lucrările  <br>de modernizare la Secția  <br>de pneumologie a Spitalului

Au început în luna iunie noi lucrări de modernizare a Secției de pneumologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău, aflată în clădirea cunoscută zălăuanilor drept "Spitalul vechi", din cartierul Porolissum. Modernizarea urmează să fie finalizată, conform graficului, în cursul anului viitor. Valoarea totală a lucrărilor este de 3.949.000 de lei, din care 2.124.000 vin din partea Ministerului Sănătății, iar restul de 1.825.000 lei vin de la Consiliul Județean Sălaj.

Secția de pneumologie este găzduită de o clădire monument istoric ce are o vechime de peste 100 de ani. Jumătate din clădire a fost modernizată în urmă cu aproximativ patru ani, însă cealaltă jumătate a rămas într-o stare deplorabilă, improprie actului medical. Secția de pneumologie funcționează în această clădire din anul 1978. De atunci și până în 2010, când s-a modernizat jumătate din clădire, nu s-a mai făcut nimic. Geamurile secției erau mai mult de design, deoarece iarna intra frigul în saloanele supraaglomerate, cu paturi și noptiere vechi. Iar grupurile sanitare parcă sunt desprinse dintr-un film de groază.
Laurențiu Barna, managerul Spitalului Județean, spune că această modernizare era necesară, în primul rând pentru ca secția de pneumologie să funcționeze, deoarece în momentul de față aceasta nu îndeplinește toate condițiile necesare de funcționare. "Se face, totuși, spital, pentru că acum arată într-o stare foarte proastă", a punctat Laurențiu Barna. stop_coloana

Tiberiu Marc speră ca lucrările să fie gata în avans

"Dacă există din partea constructorului capacitatea tehnică necesară finalizării întregului volum de lucrări, am putea scurta perioada de disconfort atât pentru pacienți, cât și pentru medici și personalul secției până la finele anului în curs. Achiziția de aparatură pentru această secție se desfășoară concomitent cu lucrările de modernizare, așa încât, la finele anului, am putea avea o secție modernizată și bine dotată", spune Tiberiu Marc, președintele Consiliului Județean, care administrează Spitalul Județean Zalău.
în proiectul de modernizare sunt cuprinse atât partea interioară, cât și cea exterioară a clădirii. Se va schimba acoperișul, se vor mări saloanele, se va schimba instalația electrică și cea de încălzire, se vor schimba ușile și geamurile, se va pune parchet și vor mai fi schimbate o parte din paturi și din noptiere. Se are în vedere și achiziționarea de aparatură de specialitate, printre care și un videobronhoscop, în valoare de aproximativ 25.000 de lei.

 

COMENTARII

  1. Ai un calculator si o retea de internet...? Eu, am bucuria de a lucra intr-un proiect in plina expansiune,nu este un job,ci o afacere,care imi ofera multe oportunitati,mult timp liber,bucuria de a lucra de acasa,in fața calculatorului. Proiectul este la stadiul national,iar in scurt timp,vom ataca piata online mondiala ! Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Avem nevoie de colegi ambitiosi,cu vise si dorința de independența financiara ! Nu este necesara experienta. Oferim pregatire si suport profesional,pana in punctul in care veti reusi sa va descurcati singuri,in aceasta activitate profesionala. Veti trece mai intai prin instruire, apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati. Program part-time sau full-time,alegerea e a ta. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Pentru cei interesati text,, info

  2. In anul 2011 am fost intrnata acolo , noroc ca era vara ca iesiam tot timpul afara sa mananc , bineinteles mancare de acasa , daca nu era vara cred ca faceam si hepatita , dezastru acest spital .De ce dureaza atat de mult timp modrnizarea , de patru ani sunt incepute lucrarile , alocar=tii bani necesari sa se termine cu mizeria , oricine poate ajunge intrnat in aceasta sectie , mai ales ca vorbim de boli contagioase .DOMNILOR GUVERNATI SANATATEA POPULATIEI TREBUIE SA FIE PE PRIMUL LOC INTR-O SOCIETATE CIVILIZATA .

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.