S-a semnat primul contract pentru un tronson din Autostrada Transilvania de pe raza judetului Salaj

2
1569

Lucian Bode, ministrul Transporturilor: “Asistam la un moment istoric”

Primul contract care vizeaza proiectarea si executia unei sectiuni din Autostrada Transilvania de pe raza judetului a fost semnat azi la sediul Prefecturii Salaj. E vorba despre sectorul dintre localitatile Zimbor si Poarta Salajului. cu o lungime de 12 kilometri.

La eveniment au luat parte premierul Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Eugen Cojoacă, președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, Mariana Ioniță, director general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cornel Bunghiuz, director general UMB și reprezentant al Asocierii UMB – Tehnostrade – SA&PE, cea care va executa lucrarea.

“Asistam astazi la un moment istoric in ceea ce priveste dezvoltarea infrastructurii de transport rutier din judetul Salaj. Ma refer, evident, la semnarea primului contract de proiectare si executie a primei sectiuni de autostrada din judetul Salaj. Este vorba despre primii 12 kilometri de autostrada care se vor construi in Salaj intre localitatile Zimbor si Poarta Salajului. La 17 ani de la semnarea contractului cu Bechtel, cand ne propuneam sa realizam 415 kilometri de autostrada intre Brasov si Oradea, la 7 ani de la rezilierea acelui contract, cand reusisem sa dam in circulatie 51 de kilometri de autostrada, astazi pot sa afirm cu toata responsabilitatea ca Autostrada Transilvania prinde viata in judetul Salaj”, a declarat ministrul Transporturilor.

25 de kilometri de autostrada dati in folosinta anul acesta

Ministrul Lucian Bode a tinut sa precizeze din nou ca anul 2020 va fi anul Autostrazii Transilvania.

“Vom da in trafic in acest an 25 de kilometri din Autostrada Transilvania, sectoarele Iernut-Chetani si Biharia-Bors. Am semnat contractele pentru proiectare si executie pentru alti 52 de kilometri din Autostrada Transilvania. Ma refer la Targu Mures-Ungheni, Zimbor -Poarta Salajului, astazi (vineri, 26 iunie n.red.), si Chiribis-Biharia in urma cu cateva zile, pe 12 iunie.(…) Toate tronsoanele cuprinse intre Nadaselu si Bors au fost deblocate. Tot ceea ce am prezentat aici s-a intamplat din noiembrie 2019 pana astazi. Cand spun ca au fost deblocate, spun ca Nadaselu-Zimbor, cei 30 de kilometri, are termen pentru depunerea ofertelor 6 iulie, deci peste cateva zile vom sti cine sunt ofertantii, iar contractul, fara contestatii, evident, il vom semna in luna septembrie”, a explicat ministrul.

Pentru Poarta Salajului–Zalau-Nusfalau ofertele se depun pana in septembrie

Ministrul Transporturilor a vorbit si despre tronsonul de autostrada care include Tunelul Meses.

“Intre Poarta Salajului si Zalau, respectiv Zalau-Nusfalau, cei 41 de kilometri, inclusiv Tunelul Meses, avem termen de depunere a ofertelor septembrie 2020. Aici vom avea o etapa de precalificare, tinand cont de complexitatea lucrarilor, inclusiv la Tunelul Meses. O veste buna: pentru Nusfalau-Suplacu de Barcau, cei 14 kilometri, vom anunta castigatorul licitatiei saptamana viitoare. Legat de Suplacu de Barcau-Chiribis, cei 27 de kimometri, am reluat licitatia, documentatia este la ANAP si sunt convins ca in cel mai scurt timp vom intra in linie dreapta cu procedura de licitatie si pentru acest tronson”, a afirmat ministrul Transporturilor, la Zalau.

2 COMMENTS

  1. Povesti pentru prostirea prostilor . Reveniti cand se va da in folosinta macar o bucatica din autostrada . Pana atinci faceti-va ca lucrati !!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here