S-a semnat contractul pentru proiectarea și execuția șoselei de centură a Zalăului

  1
  1033

  Contractul pentru proiectarea și execuția celui de-al doilea tronson din șoseaua ocolitoare a municipiului Zalău a fost semnat azi, la sediul Prefecturii Sălaj.

  Pe langă reprezentanți ai CNAIR și ai constructorului, au fost prezenți și ministrul Transporturilor, Lucian Bode și prefectul județului, Virgil Turcaș.

  “În data de 26 iunie am fost martori la semnarea contractului de proiectare și execuție lucrări pentru Subsecțiunea 3B2, cuprinsă între Zimbor și Poarta Sălajului, parte a Autostrăzii Brașov-Cluj-Borș. Astăzi, după numai o lună, Instituția Prefectului Sălaj a găzduit un nou eveniment important pentru județ și pentru municipiul Zalău – semnarea contractului de proiectare și execuție “Varianta de ocolire a Municipiului Zalău între DN 1F km 79 + 625 – DJ 191C. Sunt recunoscător încă o dată celor care au facut tot posibilul ca la Zalău să fie demarat acest proiect. Astazi am facut încă un pas, o dovadă în plus că județul nostru este în progres și sunt convins că vom mentine acest trend ascendent”, a declarat prefectul.

  Infrastructura de transport reprezintă “coloana vertebrală pe care se va ridica economia Romaniei”, a afirmat Lucian Bode. “Am ajuns într-un punct ireversibil, intrăm în linie dreaptă pentru execuție”, adăugat ministrul Transporturilor.

  Lucian Bode a avut și un mesaj pentru constructor. “Vreau seriozitate, vreau respectarea contractului, vreau un parteneriat serios cu CNAIR, bazat pe susținere reciprocă”, a declarat ministrul.

  La randul său, directorul general al CNAIR, Mariana Ioniță, a asigurat constructorul de tot sprijinul și susținerea, însă a atras atenția că instituția pe care o conduce va fi “extrem de vigilentă” și nu va tolera derapaje și întarzieri în executarea contractului.

  Lucian Bode a vorbit și despre exproprieerile ce urmează a fi făcute pe traseul șoselei de centură. Hotărarea de Guvern în acest sens este deja semnată, în cel mult două săptămani urmand a fi aprobată de Executiv, a precizat acesta.

  Este vorba de o suprafață de 272.324 metri pătrați, cu o valoare totală de 860.000 lei, bani ce vor fi alocați din bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor.

  1 COMMENT

  1. No Forțule, te laudai ca ai facut, ca ai deblocat proiectu, ca nu ai luat bani degeaba ca secretar de stat.
   Asta inseamna realizare profesionala si comunitara pentru noi, nu vorbele tale laudaroase de pesedist de grup.

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here