SondajRSS Feed

In centrul Zalaului se va circula mai usor

S-a redeschis circulatia pe strada Simion Oros, prin fata halei agroalimentare

31 Iulie 2018

De acum, se circula in ambele sensuri intre strada Crasnei si Inspectoratul Scolar

Ieri, dimineata, luni 30 iulie, a fost redeschisa circulatiei strada Simion Oros. De acum, circulatia se face in ambele sensuri.
Un sens este din strada Unirii, zona Consiliului Judetean, spre Hala Agroalimentara, cu legatura spre strada Parcului si iesire in strada 22 Decembrie (fosta Crasnei).
Celalalt sens permite accesul din 22 Decembrie (Crasnei), strada Parcului, zona Complex Manager, se continua pe Simion Oros pana la Inspectoratul Scolar, unde este indicator obligatoriu stanga spre parcarea Halei agroalimentare.
Este asigurat accesul atat in parcarea subterana a halei agroalimentare, cat si in parcarea supraterana de la Activ Plazza Mall.
Primaria Zalau a efectuat, marti 24 iulie, receptia lucrarilor de amenajare din punct de vedere al utilitatii si peisagistic a spatiului din fata Halei agroalimentare din centrul orasului. Acolo unde pe vremuri era piata agroalimentara, care a facut pe rand loc cladirii Activ Plazza Mall si apoi Halei agroalimentare. Tehnic vorbind, s-au terminat lucrarile la doua obiective de investitii. Unul este "Refacerea acoperirii Vaii Zalaului, tronson km (0+040 – 0+065)", care a costat 672.000 de lei fara TVA. Al doilea obiectiv este "Reamenajarea parcarii si amenajarea peisagistica pentru piata agroalimentara din zona centrala", care a costat 1.079.000 de lei, fara TVA. “n total, lucrarile au costat peste doua milioane de lei, cu tot cu TVA.

Strada Simion Oros va face curand legatura
cu strada Closca, prin spatele Prefecturii

Pana in anul 2020, cand strada Unirii va deveni pietonala, printr-un proiect pe fonduri europene, Primaria Zalau intentioneaza sa deschida accesul auto din Simion Oros prin spatele Prefectu

S-a redeschis circulatia  pe strada Simion Oros,  prin fata halei agroalimentare
rii si sa realizeze legatura cu strada Crinului (care devine cu dublu sens), astfel incat se va putea intra din zona Prefecturii pe strada Closca, circulatia continuand pe Baconski si cu iesire in strada Simion Barnutiu, continuare pe strada Industriilor, legatura pe podul din zona CET si iesire in soseaua de centura.
Viceprimarul Teodor Balajel explica avantajele investitiilor. "Aceasta varianta adoptata de Primaria Zalau va fluidiza traficul in oras prin faptul ca toate strazile de pe traseu vor fi reabilitate, si va facilita accesul din zona Spitalului Judetean, spre centura", spune viceprimarul.

Lucrarile la Hala agroalimentara
din fosta piata Astralis sunt in grafic;
iar zona va fi modernizata

Stadiul lucrarilor de la Hala agroalimentara Astralis sunt conform termenelor stabilite, ne asigura Primaria Zalau. Potrivit promisiunilor avansate Primariei, constructorul asigura ca pana la sfarsitul lunii septembrie lucrarile vor fi finalizate si se poate face receptia.
Accesul auto va fi asigurat si modernizat atat din bulevardul Mihai Viteazul, cat si din aleea Tineretului (zona Kaufland). Pentru realizarea accesului spre hala dinspre zona Kaufland, Primaria a demolat 11 garaje si un punct termic dezafectat. “n zona va fi amenajata o parcare supraterana de circa 25 de locuri si un traseu de aprovizionare cu marfa.

Vizualizari 3225
Comentarii articol

>

in 31 Iulie 2018 8:00

Domnule ziarist carei stănga si carei dreapta???

>

in 31 Iulie 2018 9:03

Capilnasiu sper ca a taiat panglica,proiectul\r\nlui,asa ar fi normal sper

>

in 31 Iulie 2018 9:04

Mai nene,Carei este in judetul Satu Mare !

>

in 31 Iulie 2018 9:51

Inșfârșit! Dupã 7 luni!!!

>

in 31 Iulie 2018 10:25

Mă tâmpiților de la primarie și prefectura faceți odată sosea ocolitoare sa fie deviat odată traficul și ar fii bine sa gândească să modernizeze parcul autobuz și să fac restricțiie in oraș cu mașini va unii nici până la.wc nu poate să meargă !

>

in 31 Iulie 2018 14:05

Cand se termina lucrarile de pe strada Closca?

>

in 31 Iulie 2018 15:45

Laba

>

in 31 Iulie 2018 19:23

Pentru fluidizarea traficului pe strada Simion Oros trebuie darâmată cladirea inspectoratului şcolar şi asa nu are nici o utilitate. Vă imaginaţi ce circulaţie va fi pe stăduţa respectivă între inspectorat şi hotel!

>

in 31 Iulie 2018 21:48

Pe Cloșca la Anu in 15 August in nici un caz deja sau înfundat canalele la a 2 ploaie

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.