S-a modificat plafonul pentru plata impozitului in cazul IMM-urilor

0
1644

 

S-a modificat plafonul  pentru plata impozitului in cazul IMM-urilor

Din prima zi a acestui an, s-a majorat plafonul pâna la care persoanele juridice sunt obligate la plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor de la 500.000 de euro, cat era pana in ultima zi a anului tecut, la 1.000.000 de euro. 

Acest regim de impozitare se aplica din aceasta luna si companiilor care desfasoara activitati în domeniul bancar, în asigurari si reasigurari, in domeniul pietei de capital, cu exceptia persoanelor juridice care desfasoara activitati de intermediere în aceste domenii, în domeniul jocurilor de noroc sau desfasoara activitati de explorare, dezvoltare, exploatare a zacamintelor petroliere si gazelor naturale, daca veniturile realizate la finele anului 2017 sunt mai mici de 1.000.000 de euro.
Administratia Judeteana a Finantelor Publice Salaj reaminteste ca, din 2018, a fost eliminata posibilitatea microîntreprinderilor de a opta pentru plata impozitului pe profit în situatia în care au subscris un capital social de cel putin 45.000 de lei.
De asemenea, a fost eliminata conditia privind realizarea de venituri, altele decât cele din consultanta si management, în proportie de cel putin 80 la suta din veniturile totale. Astfel, obtinerea de venituri din consultanta si management, în orice proportie, nu mai constituie un obstacol pentru plata impozitului pe venitul microîntreprinderilor.

 

 

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.