SondajRSS Feed

La trei ani de cand a fost retinut in arestul IPJ de procurori

S-a dispus inceperea judecatii pentru fostul primar PSD din Jibou Eugen Balanean

8 Februarie 2018

Tribunalul Maramures a decis pe 26 ianuarie sa inceapa judecarea pe fond a fostului primar din Jibou, Eugen Balanean. dupa ce Curtea de Apel Cluj a dispus pe 19 iulie 2017 stramutarea cauzei de la Judecatoria Jibou in judetul vecin. 

Eugen Balanean este judecat pentru savârsirea a cinci infractiuni, din care trei de abuz în serviciu asimilat faptelor de coruptie, conflict de interese si purtare abuziva.
La o luna dupa decizia de stramutare a dosarului fostului primar, acesta a scapat si de masura controlului judiciar la 22 august 2017, conform deciziei Judecatoriei Baia Mare. Asta la doi ani dupa ce fostul primar a fost arestat preventiv, apoi arestat la domiciliu si, in cele din urma, pus sub control judiciar.
Reamintim ca procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Salaj au dispus pe 11 mai 2015 retinerea pentru 24 de ore a lui Eugen Balanean. Pe 11 mai 2015 s-a dispus si începerea urmaririi penale fata de Eugen Balanean, plasat atunci în arestul Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, apoi arestat la domiciliu.

Fostul primar a mutat pamantul in interesul
firmei sale, a inventat un drum si l-a amenintat
pe consilierul local care i-a cerut socoteala

Balanean este acuzat ca in cursul anului 2009 a declarat la Registrul agricol ca este proprietarul unei suprafete de 28 hectare teren, situata în localitatea Cuceu, ulterior constituind un punct de lucru pe acest teren la care societatea comerciala al carui asociat este exploateaza nisip. Apoi a solicitat unei alte societati comerciale întocmirea documentelor de întabulare a unor terenuri, pe numele unei persoane fizice, de la care terenul a fost achizitionat ulterior de aceeasi societate comerciala, respectiv cea la care este asociat. Documentatia de întabulare pentru cele 28 ha a fost întocmita, la îndrumarea suspectului, pe un alt amplasament decât cel înscris în titlu de proprietate. În scopul înfiintarii unui drum de legatura cu cariera a initiat, in calitate de primar al Jiboului, un proiect de hotarâre pe care l-a sustinut în Consiliul local, fiind aprobata trecerea unui drum din domeniul privat în domeniul public, desi în locul respectiv nu a existat vreodata drum vicinal.
În sedinta de consiliu din data de 24.06

S-a dispus inceperea judecatii pentru fostul primar PSD din Jibou  Eugen Balanean
.2014, Balanean a adresat cuvinte jignitoare si amenintatoare unui consilier local care i-a solicitat explicatii în legatura cu locul de exploatare a nisipului, conform Parchetului de pe lânga Tribunalul Salaj.
Din aceste fapte decurg asadar cele trei infractiuni de abuz in serviciu, infractiunea de conflict de interese si infractiunea de purtare abuziva, in total cinci capete de acuzare.

Fostul primar Balanean a mai fost
condamnat la un an cu suspendare

Fostul primar din Jibou mai are o condamnare. Judecatoria Jibou l-a condamnat in 30 iulie 2014 pe Eugen Balanean la un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese si trei ani termen de incercare. Sentinta a ramas definitiva dupa ce in data de 4 decembrie 2014 Curtea de Apel Cluj a respins ca nefondat apelul lui Balanean. Pe 6 mai 2015, prefectul de la aceea vreme, Ionel Ciunt, a emis doua ordine de destituire din functie, unul pentru primarul din Jibou, Eugen Balanean, si altul pentru primarul din Bocsa, Ioan Barou.
Procurorii l-au acuzat atunci pe Balanean ca, in calitate de primar, în perioada 2010 – 2013, a decis achizitionarea unor marfuri si servicii de transport, în valoare totala de 167.844,59 de lei, de la SC Cerespan SRL, cu sediul în Jibou, cunoscând ca, la aceasta societate, asociat unic si administrator este fiul lui, Balanean Eugen Ciprian, cu scopul de a realiza un scop material indirect pentru acesta din urma. De asemenea, în perioada 2009 – 2013, a decis achizitionarea unor marfuri alimentare si nealimentare în valoare totala de 37.768,8 lei de la SC Ceres 91 SRL, la care primarul era asociat, detinând 50 la suta din partile sociale, cu scopul de a realiza un scop material pentru sine.
Eugen Balanean a fost primar al orasului Jibou in perioada 2012 - 2015. “n legistratura 2008 - 2012 a fost viceprimar al Jiboului timp de trei luni.

Vizualizari 3635
Comentarii articol

>

in 8 Februarie 2018 0:23

Tare lent se misca justitia cand e vb de psd-isti.Culmea e ca pana la urma ii scoate "curati".

>

in 8 Februarie 2018 7:00

Asa cum sunt

>

in 8 Februarie 2018 7:06

DUPA CE FACI O BAIE,stii TU unde

>

in 8 Februarie 2018 8:01

Cine sunt asociatii la balastiera din Cuceu?

>

in 8 Februarie 2018 8:08

S-a inceput judecata , pentru ca este aproape termenul de prescriere a faptelor, asa stiu judecatorii sa salveze infractorii JUSTITIE CORUPTA....

>

in 8 Februarie 2018 8:13

Ce a facut ce nu a facut, dar in perioada cat a fost primar s-a realizat ceva in Jibou. Vezi soseaua de centura, refacerea alimentarii cu apa, a canalizarii si a statiei de epurare, acoperirea paraului de pe strada Stadionului, modernizarea scolilor a liceului a stadionului, asfaltari in Jibou si in satele apartinatoare,refacerea si amenajarea platoului de langa primarie. A facut ordine primarie, atat cu cladirea in sine cat si cu personalul. S-a vazut mana de om gospodar

>

in 8 Februarie 2018 8:39

Pt.0:23-JUSTITIA SE MISCA INCET CAND E VORBA DE PSDISTI SI DE LOC CAND E VORBA DE PNLISTI,IAR NOI STRIGAM TRAIASCA JUSTITIA.

>

in 8 Februarie 2018 8:45

ai putut ramane primar ca te o placut jibouanii da asei cand alergi dupa averi

>

in 8 Februarie 2018 8:48

Toti mustaciosii ar trebui scosi in afara legii, fiindca sunt oameni parsivi. Exemple: Stalin, Saddam Hussein, Hitler, Dragnea, Balanean....

>

in 8 Februarie 2018 9:12

fostu primar din BOCSA ar trebui urmarit penal ca si asta a fraudat statul cu milioane de euro si nimeni nu mai zice nimica pt. ca i a uns pe toti cu alifie...si in prezent se ocupa de prostii cu braconas umbla noaptea cu gipul la vanatoare de mistreti etc.....

>

in 8 Februarie 2018 9:28

Si ala din Bocsa era mustacios...

>

in 8 Februarie 2018 9:33

S-a vazut mana lunga de om gospodar!!!!!

PSDIST CINSTIT???>

in 8 Februarie 2018 9:53

Totusi,in Romania de ce nu poti sa fii GOSPODAR CINSTIT???Sa stiti ca anul trecut balastiera a functionat,producand bani pt ASOCIATI.Cine este patron,cine este administrator,cine controleaza balastiera facuta cu acte false pe alt amplasament?Ca un om daca isi face o magazie in curte, fara proiect il amendeaza urgent,daca totusi nu este PSDist.

>

in 8 Februarie 2018 11:40

Multe din ceea ce s-a realizat in mandatul Balanean au fost proiecte de pe vremea fostului primar Borz. Asta sa stiti voi.

>

in 8 Februarie 2018 12:44

Saracii judecatori iar trebuie sa dea la unu inchisoare cu suspendare

LUCRU LA DOMICILIU>

in 8 Februarie 2018 13:05

Oferta speciala munca part-time fara risc: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com

>

in 8 Februarie 2018 16:18

Jenule te am votat am avut incredere in tn jibouanii te au placut pacat ca ai ajuns sa umblii dupa averi

>

in 8 Februarie 2018 16:27

Pe primarul din DRAGU nu l prinde nimeni cit pamint are la APIA luat de maica sa cind era PRIMARITA LA FEL CA balaneanu un EXCAVATOR LUAT DE LA FIUSU cu bani grei la vremea aceea nu a lucrat o ora la primarie e fier vechi acum a ajuns primarita nora ei care si o betonat curtea din banii nostrii cind s a facut asfaltul la ADALIN de aici incepe frtul banilor dar au relatii mari in ZALAU LACURTEA DE CONTURI SI LA JIBOU

>

in 8 Februarie 2018 17:42

documentatii de intabulare intocmite de firma lui Panie Sergiu

>

in 14 Februarie 2018 15:14

De judecata DIVINA, n-ai unde te ascunde VIERME!!! Ti-ai batut joc de consatenii tai, de neamurile tale din Cuceu si Jibou si nu in ultimul rand DE FAMILIA TA!!!!

>

in 14 Februarie 2018 20:26

Dar pe Paine cand il cautati de avere(trei case la 35 de ani)?

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.