S-a decis eliminarea obligativitatii inscrierii la fondul mutual

0
396

 

S-a decis eliminarea obligativitatii inscrierii la fondul mutual
Presedintii a doua asociatii de fermieri au avut ieri o intalnire informala cu deputatii din Comisia de Agricultura si cu reprezentanti ai Ministerului Agriculturii si au dezbatut problema fondurilor mutuale agricole.

Prima decizie agreata de toti participantii la intalnire a fost ca aderarea la fondurile mutuale agricole sa nu fie obligatorie, iar fermierii care nu doresc sa cotizeze, sa nu piarda 80 la suta din subventia de stat. Pentru a stimula asocierea micilor fermieri s-a convenit ca fondurile mutuale sa se adreseze doar agricultorilor sau asociatiilor cu minimum zece hectare de teren. Totodata, secretarul de stat in cadrul Ministerului Agriculturii, Achim Irimescu, a propus ca toti cei care se vor inscrie in fond sa pri- measca un stimulent financiar pe hectar, inclus in componenta nationala a platilor directe, adica de la bugetul de stat. Suma nu a fost stabilita, iar banii ar urma sa fie prinsi in bugetul pe 2014.

Dupa elaborarea amendamentelor, pro-iectul urmeaza sa primeasca avizul Comisiei de Agricultura pana la sfarsitul acestei saptamani, dupa care va intra in plen. Decizia politicienilor a fost de a sustine legiferarea rapida.

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.