S-a constituit Consiliul Local din Şimleu Silvaniei

0
937


Constituirea Consiliului Local la Şimleu Silvaniei a avut loc joi, la sediul primăriei, prilej cu care consilierii locali şi primarul Septimiu Ţurcaş au depus jurământul, în prezenţa prefectului de Sălaj, Virgil Ţurcaş.

Şimleu Silvaniei este primul dintre cele patru oraşe ale judeţului în care are loc sedinţa festivă de constituire, după alegerile locale din 27 septembrie.

Primarul liberal Septimiu Ţurcaş a depus jurământul on-line pentru cel de-al cincilea mandat, fără a fi prezent în sala în care a avut şedinţa festivă, el aflându-se în perioada de izolare, după ce a fost confirmat cu COVID-10.

“De astăzi sunt primarul tuturor. Vă asigur, stimaţi consilieri din opoziţie că sunt foarte deschis la proiectele cu care veţi veni pentru dezvoltarea oraşului, atât eu, cât şi echipa pe care o conduc şi îmi doresc ca în urma celor patru ani să fim bucuroşi şi să stăm cu capul drept în faţa şimleuanilor, că ne-am făcut datoria pentru votul pe care l-am primit”, a declarat Septimiu Ţurcaş.

Alături de primar, au depus jurământul şi cei 17 consilieri locali, dintre care opt de la PNL, patru de la PSD, trei de la UDMR şi câte unul de la Pro România şi USR.

Prefectul Virgil Ţurcaş a precizat că un consilier local trebuie să iasă din zona de confort şi să se pună în slujba cetăţenilor, respectând promisiunile electorale din campanie.

“S-a încheiat campania electorală. A fost o oarecare efervescenţă, e normal, pentru că avem un principiu al competiţiei. Partidele sunt, totuşi, stâlpi importanţi ai democraţiei. Partidele, din câte am constatat şi eu acum la nivel de judeţ, au început şi ele să se reformeze, pentru că vin cu oferte din ce în ce mai bune de candidaţi la alegerile locale. Rata de schimb e una semnificativă, de 60-70% consilieri noi. (…) Trebuie să formaţi o adevărată echipă, animozităţile nu mai trebuie să existe”, a conchis Virgil Ţurcaş.

Până în prezent s-au mai constituit consiliile locale din Crişeni, Mirşid, Bălan, Buciumi, Treznea, Meseşenii de Jos, Bocşa, Dobrin, Chieşd şi Şamşud.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here