SondajRSS Feed

Rusinea profesorilor

13 Septembrie 2017

Noul an scolar a inceput luni sub spectrul amenintarii profesorilor cu protestele care vor avea loc im 2 octombrie. Mai exact, angajatii din invatamant se simt pacaliti de actualul guvern, pentru ca una li s-a promis initial – cresteri salariale de 50 la suta de la 1 ianuarie 2018 – si alta va fi realitatea; salariile nu se vor majora anul viitor cu mai mult de 25 la suta. Si inca e doar promisiune. Ei bine, profesorii ca si multi altii, au crezut in fantasmagoriile si populismele lui Dragnea si ale gastii lui, iar acum se mira ca realitatea este cu totul alta. Dar ca oameni care nu ar fi trebuit sa fie rupti prea mult de realitate, cadredle didactice ar fi trebuit sa aiba la inceput de an scolar cu totul si cu totul alte motive de revolta. De pilda ca scoala a inceput pentru sute de mii de elevi fara manuale. Sau dupa cum a anuntat chiar ministrul Educatiei, Liviu Pop, pentru elevii de clasa a V-a situatia nu se va remedia mai repde de doua luni. Sau ar mai fi putut protesta profesorii fata de ineptia manualului unic, fata de idiotenia manualului de sport ori fata de inutilitatea manualului de dirigentie. Sa nu vorbim de elevii ce vor invata in acest an in scoli

Rusinea profesorilor
ce functioneaza in cladiri improprii, in scoli neautorizate sanitar, in scoli nereparate, in scoli fara caldura, fara laboratoare, fara profesori calificati. Sunt indreptatiti sa protesteze vehement fata de faptul ca au un ministru agramat, un neavenit, un individ care nu vorbeste corect nici macar limba romana. Refuz sa cred ca un asemenea specimen este, de fapt, ministrul reprezentativ al cadrelor didactice. Dar... Sunt profesorii cu adevarat o forta intelectuala a tarii? Vor protesta in octombrie pentru salariile lor si pentru neajunsurile din invatamant, sa-l readuca la standarde? Deocamdata, profesorii sunt categoria protestelor ratate si a nemultumirilor nerostite. Chiar nu-mi explic lipsa lor de reactie. Sa vedem ce va mai fi.

Vizualizari 1065
Comentarii articol

>

in 13 Septembrie 2017 12:58

Așa le trebuie dacă au fost în stare să creadă minciunile gogonate !

>

in 13 Septembrie 2017 14:24

Oare de ce nu ma mai mira că în fiecare an după începerea scolii, profesorii fac grevă? În fiecare an vor bani mai multi..... Dar oare câți din ei se perfecționează mai mult cu banii în plus de la salar? Toți ceilalți care lucrăm la privat ne mulțumim și cu creșteri de salarii o dată la 2-3 ani.... Și atunci nu mai mult de 20-30 lei...Ar fi bine să se mulțumească cu cât au, că și așa sâmbătă - duminica au liber, vara(cel puțin o lună..), în sărbătorile legale nu lucrează niciodată.... Ca noi "ceilalti"...

>

in 13 Septembrie 2017 15:57

daca te ajuta capul te faceai si tu prof.

>

in 13 Septembrie 2017 18:23

Stimabile de la 15:57 cred ca esti profesor de ai dat acest raspuns cetateanului de la 14:24.Sa stii ca nu pot fi toti profesori in tara asta trebuie sa fie si ingineri si economisti si muncitori fiecare primind o retributie pentru munca prestata,asta depinde de firma la care lucrezi cum se incadreaza in costuri(la cei care produc plus valoare nu se dau bani de la buget).Alta e problema cu invatamantul tot timpul cereti bani de marire a salariului dar nu va puneti problema care este calitatea invatamantului in Romania.

>

in 13 Septembrie 2017 18:59

calitatea invatamantului e 0,profesori de toata jena incapabili si comunisti

>

in 13 Septembrie 2017 19:12

Cand profesorii buni vor ajunge la conducerea invatamatului natioanal / salajean, atunci educatia va fi de calitate. Pana atunci lasati-i pe impostori sa conduca si pe prosti sa aleaga."Caci atunci cand ajung sus oamenii de nimic, nelegiuitii misuna pretutindeni"(din Psalmul lui David)

>

in 13 Septembrie 2017 19:31

Pentru cel de la 15.57.cred ca lucrezi în învățământ. Acum te intreb:de ce nu te mulțumești cu salar bunicel.vacante pe măsură iar elevii sunt sub toată critica de pregătiți. Ce sa mai vorbim de elevi ca profesorii lor abia scot un 5 la verificări. Dar sa știi ca și noi suntem mulți cu studii superioare făcute în urma cu 30 de ani și avem salarii mizere la patroni.te invit sa facem schimb și apoi vb

>

in 13 Septembrie 2017 19:35

Profesorii voteaza PSD. Analfabetul Pop a fost dublat in PSD de analfabetul Balint. Apoi ce sa mai astepti ???

>

in 14 Septembrie 2017 11:49

Ar trebui ca in tara asta ROMANIA toate posturile unde se primeste salariu ! sa fie ocupate de : P N L -listi ! si in special gunoieri, am auzit in piata ca acesti oameni din P N L sunt foarte dotati mintal(destepti) si ei ar aduce Romania pe cele mai noi culmi de educatie si civilizatie precum si BUNASTARE ar fi pacat sa nu beneficiem se asa ceva!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.