Rujeola se tine scai de salajeni; din 43 de cazuri confirmate in tara, 20 sunt in judetul Salaj

0
1677

 

Rujeola se tine scai de salajeni; din 43 de cazuri confirmate in tara, 20 sunt in judetul Salaj

In perioada 1 - 5 aprilie au fost raportate in toata tara 43 de cazuri noi de rujeola, din care aproape jumatate sunt in Salaj, semn ca judetul nostru e de departe cel mai vulnerabil la raspandirea rujeolei (pojarul), boala infectioasa care adesea duce la complicatii.

Cele 43 de cazuri noi confirmate sunt in sase judete si in municipiul Bucuresti. Din total, 20 de cazuri au fost confirmate in Salaj, 10 in Buzau, câte cinci in Bihor si Teleorman si câte un caz in Bucuresti, Dolj si Galati.
Ligia Marincas, sefa Directiei de Sanatate Publica Salaj,
confirma cifra de 20 de cazuri noi in judet si spune ca toate cazurile sunt externate in momentul de fata si nu au existat decese. Ligia Marincas face si precizarea ca "Institutul National de Sanatate Publica posteaza numarul de cazuri, dar acelea nu sunt cazurile din perioada imediat precedenta, deoarece este nevoie de aproape 3 saptamani pentru a se face probele".
Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anuntat ca numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in România raportate pâna in 5 aprilie este 16.336, din care 62 de decese.

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.