Românii sunt ingrijorati ca preturile la raft continua sa creasca alarmant

8
726
 
Românii sunt ingrijorati ca preturile la raft continua sa creasca alarmant

Inflatia din luna iunie s-a mentinut la aproape acelasi nivel cu luna anterioara si a indicat o crestere de 5,4% a preturilor de consum. Senatorul Florin Cîtu este de parere ca aceasta manevra apartine echipei PSD manageriate de Liviu Dragnea pentru a putea tine în frâu economia supraîncalzita si pentru a devaloriza banii împrumutati. 

Rata inflatiei masurata cu indicele armonizat (IAPC), cel care este relevant pentru comparatia cu tarile din UE si pentru aderarea la zona euro, a continuat sa creasca în ultimile luni. Analistii economici sunt de parere ca scaderea salariilor nete plus rata inflatiei au determinat ca salariile nete sa scada cu aproximativ 1%. Florin Cîtu este de parere ca o inflatie mare reduce valoarea banilor pe care statul îi returneaza din împrumuturi si în acest mod crecs artificial veniturile la bugetul de stat. În opinia Senatorului asa se explica de ce Liviu Dragnea si PSD au afirmat: «Este ok, nu a murit nimeni de o rata a inflatiei de 6% sau 7%. Uitati-va cât era în 2007!» A
Indiferent de neîntelegerile sau de refuielile regasite pe scena politica cert este ca datele INS nu pot fi contestate si este mai mult decât evident faptul ca preturile s-au scumpit cu 5,4% în luna iunie si acest trend continua alarmant si în aceasta luna. Daca ar fi sa ne facem o idee cu privire la cât de greu este traiul românului de rând, doar în luna iunie, fata de aceeasi luna a anului trecut, marfurile alimentare s-au scumpit cu 3,86%, preturile marfurilor nealimentare au urcat cu 7,82%, iar preturile serviciilor au crescut cu 2,58%.
Raportat la ultima luna a anului trecut cele mai mari cresteri de preturi s-au înregistrat în luna iunie la alte legume si conserve de legume (15,99%), fructe proaspete (14,33%), cartofi (11,56%), gaze naturale (10,43%) si transportul aerian (10,22%).
Pretul combustibililor, care are un impact major asupra celorlalte preturi, a crescut în luna iunie fata de decembrie 2017 cu 6,18%.
Asteptam cu nerabdare sa vedem preturile la raft în luna septembrie atunci când analistii economici preconizeaza scumpiri în lant iar comerciantii vor trebui sa gaseasca pâna atunci o metoda prin care sa produca portofele din care sa nu mai iasa banii atât de usor sau si mai bine ar fi daca acestia s-ar putea clona singuri ca sa ajunga pentru toate platile si facturile…

COMENTARII

  1. Logic ca la noi agricultura e zero. Cumparam la pret dublu din import ce culeg si sorteaza romanii prin Germania ca asa e cool sa lucrezi afara in loc sa stai in tara si sa contribui la dezvoltarea tarii.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.