SondajRSS Feed

Românii sunt ingrijorati ca preturile la raft continua sa creasca alarmant

13 Iulie 2018

Inflatia din luna iunie s-a mentinut la aproape acelasi nivel cu luna anterioara si a indicat o crestere de 5,4% a preturilor de consum. Senatorul Florin Cîtu este de parere ca aceasta manevra apartine echipei PSD manageriate de Liviu Dragnea pentru a putea tine în frâu economia supraîncalzita si pentru a devaloriza banii împrumutati. 

Rata inflatiei masurata cu indicele armonizat (IAPC), cel care este relevant pentru comparatia cu tarile din UE si pentru aderarea la zona euro, a continuat sa creasca în ultimile luni. Analistii economici sunt de parere ca scaderea salariilor nete plus rata inflatiei au determinat ca salariile nete sa scada cu aproximativ 1%. Florin Cîtu este de parere ca o inflatie mare reduce valoarea banilor pe care statul îi returneaza din împrumuturi si în acest mod crecs artificial veniturile la bugetul de stat. În opinia Senatorului asa se explica de ce Liviu Dragnea si PSD au afirmat: «Este ok, nu a murit nimeni de o rata a inflatiei de 6% sau 7%. Uitati-va cât era în 2007!» A
Indiferent de neîntelegerile sau de refuielile regasite pe scena politica cert este ca datele INS nu pot fi contestate si este mai mult decât evident faptul ca preturile s-au scumpit cu 5,4% în luna iunie si acest trend continua alarmant si în aceasta luna. Daca ar fi sa ne facem o idee cu privire la cât de greu este traiul românului de r

Românii sunt ingrijorati ca preturile la raft continua sa creasca alarmant
ând, doar în luna iunie, fata de aceeasi luna a anului trecut, marfurile alimentare s-au scumpit cu 3,86%, preturile marfurilor nealimentare au urcat cu 7,82%, iar preturile serviciilor au crescut cu 2,58%.
Raportat la ultima luna a anului trecut cele mai mari cresteri de preturi s-au înregistrat în luna iunie la alte legume si conserve de legume (15,99%), fructe proaspete (14,33%), cartofi (11,56%), gaze naturale (10,43%) si transportul aerian (10,22%).
Pretul combustibililor, care are un impact major asupra celorlalte preturi, a crescut în luna iunie fata de decembrie 2017 cu 6,18%.
Asteptam cu nerabdare sa vedem preturile la raft în luna septembrie atunci când analistii economici preconizeaza scumpiri în lant iar comerciantii vor trebui sa gaseasca pâna atunci o metoda prin care sa produca portofele din care sa nu mai iasa banii atât de usor sau si mai bine ar fi daca acestia s-ar putea clona singuri ca sa ajunga pentru toate platile si facturile…

Vizualizari 695
Comentarii articol (8)

>

in 13 Iulie 2018 0:05

Multumim pizdeului pentru revolutia fiscala care ne va duce pe toti la ... groapa!

>

in 13 Iulie 2018 6:57

Nu zău???...mare îngrijorare...poate vor ieși în Piața Victoriei Jos Dragnea ..sus Codruța

>

in 13 Iulie 2018 10:40

Așa se intâmplã când votezi cu psd pentru cã iți dã ajutor social!

>

in 13 Iulie 2018 11:31

Logic ca la noi agricultura e zero. Cumparam la pret dublu din import ce culeg si sorteaza romanii prin Germania ca asa e cool sa lucrezi afara in loc sa stai in tara si sa contribui la dezvoltarea tarii.

>

in 13 Iulie 2018 15:32

Sa de ingrijoreze rominii pina vor vedea rosu in fata ochilor.Beliti ochii la oferte

>

in 13 Iulie 2018 21:00

ATI FOST MANDRI CA ATI STIUT SA VOTATI PARTIDUL SARACIEI DEZVOLTATE[PSD]ATI VOTAT CIUMA ROSIE PRETURI AVETI ACUMA SI MAI TACETI....

>

in 14 Iulie 2018 15:20

din marketuri toata lumea iese cu cosurile pline? de vazul lumii? s-au doar asa sa ne aflam in market?\r\n

>

in 15 Iulie 2018 13:26

Lasă că a crescut Olguța, pensiile ! :))))) :((((((

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.