Romanii au votat in proportie de peste 80 la suta cu DA la referendumul pentru Justitie

0
5

La referendumul pentru Justitie, conform datelor centralizate de Biroul Electoral Central, pâna ieri, luni 27 mai, la ora 14.00, peste 2,7 mil;ioane de romani au votat "Da" la intrebarea nr. 1 si peste 2,6 milioane au spus "Da" la intrebarea nr. 2. 

rn

Din 3.337.329 voturi centralizate, 2.702.719 au fost favorabile intrebarii referitoare la interzicerea amnistiei si gratierii pentru infractiuni de coruptie, rezultând un procent de 80,9%.
De asemenea, la intrebarea privind interzicerea adoptarii OUG in domeniul infractiunilor, pedepselor si al organizarii judiciare, din cele 3.256.241 voturi centralizate 2.642.172 au fost favorabile, rezultând un procent de 81,1%.
La referendum, cetatenii au fost chemati sa se pronunte prin "Da" sau "Nu" cu privire la intrebarile:

1. Sunteti de acord cu interzicerea amnistiei si gratierii pentru infractiuni de coruptie?
2. Sunteti de acord cu interzicerea adoptarii de catre Guvern a ordonantelor de urgenta in domeniul infractiunilor, pedepselor si al organizarii judiciare si cu extinderea dreptului de a ataca ordonantele direct la Curtea Constitutionala?
Potrivit legii, pentru ca referendumul national sa fie valabil, este necesara o prezenta la urne a cel putin 30% dintre persoanele inscrise pe listele electorale permanente.

rn

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here