Romania primeste 79,9 miliarde de euro pentru proiecte europene

4
205


In urma summitului UE desfasurat la Bruxelles, Romania a obtinut suma de 79,9 miliarde de euro. Potrivit presedintelui Klaus Iohannis, aceasta suma este una impresionanta, iar banii vor fi folositi pentru refacerea infrastructurii din tara.

“Dupa negocieri foarte complicate, dupa patru zile si patru nopti de negociere, am obtinut pentru Romania o suma impresionanta de 79,9 miliarde de euro, pentru proiectele europene. Vom folosi aceasta suma de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura in Romania, pentru a construi spitale, scoli, pentru a moderniza marile sisteme publice”, a precizat presedintele Klaus Iohannis.

O parte din aceasta suma va fi folosita si pentru relansarea economica. Potrivit sefului statului, Guvernul are in lucru inca de la inceputul anului planul pentru bugetul multianual 2021-2027, care va fi finalizat in scurt timp, pentru a putea sa fim pregatiti sa incepem implementarea.

“Ne-am pregatit bine, am obtinut un rezultat frumos, este o zi importanta pentru Romania. O zi importanta pentru proiectul European, si vom merge mai departe, fiindca acesti bani trebuie folositi pentru reconstructia Romaniei”, a declarat presedintele.

4 COMMENTS

  1. Jos palaria D-le Presedinte!Numai sa n-ajunga banii astia iar pe mana unora care au facut ce-au facut in ultimii 30 de ani.Adica mai nimic pentru noi si totul pentru ei.Si culmea!Majoritatea si-au luat-o cu suspendare.Vezi articolul de azi despre un primar.

  2. Ne cresc sperantele. Nu se mai putea sta cu aceasta infrastructura: scoli, spitale, vagoane de tren in flacari, cai ferate etc.etc. Dar, nu vor intarzia sa apara carcotasii, ticalosii, borfasii, cu tot felul de “nemultumiri”, indivizi care ar vrea un guvern de uniune nationala, sa aiba ocazia sa fure, asa cum au facut de cand ii stim.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here