Romania ocupa primul loc in UE la numarul de decese din cauza coronavirusului

3
307


In Salaj, au decedat peste 9 la suta din bolnavii de covid -19


Romania se afla pe primul loc in Uniunea Europeana privind numarul deceselor provocate de coronavirus, raportat la populatie. Procentul este de peste 5 la suta.

Situatia epidemiologica din tara este pe un trend ascendent, iar state care s-au numarat in fruntea clasamentului si in zone rosii sunt acum cu mult in urma, in ceea ce priveste numarul persoanelor infectate cu covid-19 sau cel al deceselor provocate de acest virus.

Romania inregistreaza recorduri de la o zi la alta si in privinta numarului de noi imbolnaviri cu coronavirus, iar la acest capitol tara noastra se situeaza pe locul doi la nivelul Uniunii Europene, dupa Luxemburg.

In urma raportarii de vineri a Grupului de Comunicare Strategica, Romania a depasit pragul de 50.000 de persoane confirmate pozitiv cu virusul Sars-CoV-2, iar numarul celor decedati a trecut de 2.300 de persoane. Avand in vedere ca si pe sectiile de Terapie intensiva sunt internati multi pacienti, autoritatile spun ca in perioada urmatoare numarul deceselor va creste.

In judetul Salaj, numarul total al persoanelor confirmate cu coronavirus de la debutul pandemiei ajunsese vineri, la ora 13.00, la 175, iar 16 salajeni au decedat. Asta inseamna o rata a deceselor de peste 9 la suta.

3 COMMENTS

  1. Daca se ocupa de bolnavi specialisti NU presedintele si prim-ministrul Nu aveam nici un deces !!! Cind politicieni se baga peste ! si isi depasesc atributiile ! acesta este rezultatul !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here