Ritm accelerat al lucrărilor pentru parcarea şi spațiului de agrement din zona Spitalului de Urgență Zalău

2
2546
Foto: Consiliul Judetean Salaj

Consiliul Judeţean anunţă faptul că, la 45 de zile de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, șantierul deschis pentru amenajarea parcării și spațiului de agrement în zona Spitalului Județean de Urgență Zalău a depășit cu circa 5 la sută graficul propus de execuție a lucrărilor, acestea aflându-se la 20 la sută din valoarea contractului.

„De la emiterea ordinului de începere a lucrărilor de către Consiliul Județean Sălaj (n.n.15 iulie a.c.) au fost executate lucrări care au vizat în principal realizarea piloților forați, respectiv 168, fiind prevăzute în continuare lucrări specifice pentru realizarea fundațiilor, a zidurilor de sprijin și ulterior, a sistemului rutier și a rămpii de acces – într-un grafic de execuție al acestora care are prevăzută o durată de 12 luni”, precizează, într-o informare de presă, reprezentanţii CJ Sălaj.

Conform constructorului, graficul prevăzut pentru realizarea lucrărilor a fost depășit cu aproximativ 5 la sută față de cel prevăzut, date fiind condițiile atmosferice favorabile care au permis derularea accelerată a lucrărilor şi o bună și promptă cooperare interinstituțională pentru organizarea șantierului și derularea contractului.

Contractul are o valoare de peste 5,9 milioane lei, asigurați de la bugetul județului și are ca obiect amenajarea a 91 de locuri de parcare (incluzându-le pe cele destinate persoanelor cu dizabilități și cele pentru mama și copilul), rampa de acces, etc. pe o suprafață totală a terenului investiției de peste 3.260 mp, peste 1.900 mp reprezentând suprafața destinată parcării, precum și amenajarea unui spațiu verde și de agrement.

Preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, preciza, în ultima conferinţă de presă, faptul că există posibilitatea adăugării unui nivel la parcare, ceea ce ar urca la 150 numărul total de locuri de parcare.

Pe de altă partă, în mediul on-line au apărut contestatari ai modului în care se realizează proiectul, motivul fiind dispariţia zonei verzi din faţa spitalului.   

2 COMMENTS

  1. Sunt curios, cam unde ar dori contestatarii sa se faca parcari aferente Spitalului Judetean? In Criseni, Ortelec?Hereclean?pe Meses? Multi bombalai sunt in lumea asta. Nu o sa mai aiba aurolacii si tiganii unde sa stea acum ca nu mai este spatiu verde in fata spitalului. Va plangeci ca nu sunt parcari si cand se fac parcari nu e bine.

  2. Ideea cu adaugarea a inca unui nivel la parcare este f.buna , doar sa se aplice . In zona e si spitalul Ciobanca cu multe solicitari , iar locurile de parcare sunt total insuficiente !!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here