Rezultat remarcabil pentru zălăuanul Elias Rad la Campionatul Mondial de Culturism și Fitness

0
300


Zălăuanul Elias Raul Rad a reușit să obțină rezultate remarcabile la Campionatul Mondial de Culturism și Fitness, desfășurat sub egida FRCF, sâmbăta trecută, la Cluj-Napoca. Aflat la prima participare la un campionat mondial la categoria bodybuilding classic, sportivul legitimat la Clubul CS Alfa Zalău a obținut locul 6 individual și locul 1 cu echipa României, categoria Juniori.

Elias Raul Rad este absolvent al Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca, instituție de învățământ unde, datorită rezultatelor și performanței deosebite, sportivul a rămas ca instructor. Campionul a fost descoperit în urmă cu 7 ani de către antrenorul său, Liviu Ungurușan, cel care coordonează Clubul CS Alfa Zalău.

Sportivul se antrenează la Zalău, la fiecare sfârșit de săptămână, alături de Liviu Ungurușan pentru competiții și concursuri.

A terminat Școala de Instructori de Fitness și vrea să antreneze online, dar conform spuselor sale, nu poate da lecții până nu este el însuși un exemplu.

,,Fiind ambițios din fire, sportivul a participat la Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness unde a devenit campion individual dar și împreună cu echipa, iar la Naționalele din acest an a devenit vicecampion național la proba de culturism clasic, categoria plus 80 de kg. Este un băiat foarte muncitor și serios. Reprezintă o mândrie pentru municipiu, județ și țară. Toate rezultatele lui sunt premiul unui efort susținut fizic, psihic, alături de un regim alimentar pe măsură. Așadar, am fi bucuroși dacă am fi sprijiniți mai mult de către autorități pentru a ridica acest sport și pe sportivii noștri”, spune antrenorul Liviu Ungurușan.

În cadrul Clubului CS Alfa sunt legitimați în acest moment 12 sportivi de performanță, dornici să concureze, lucru imposibil anul acesta din cauza pandemiei de Coronavirus.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here