Restaurante și cinematografe deschise din 1 septembrie

1
490

Din 1 septembrie, se redeschid cafenelele, restaurantele, cinematografele și sălile de spectacol.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre care prevede mai puține restricții în zonele unde numărul cazurilor de coronavirus este redus.

Astfel, redeschiderea, începând cu data de 1 septembrie, a restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor, inclusiv în cazul unităților de cazare, e posibilă în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5 la o mie de locuitori.

Programul de funcționare a teraselor este limitat, în toată țara, între orele 06.00-24.00.

De asemenea, noile reguli permit creșterea numărului de persoane care pot participa la evenimente private până la 50 în spațiu închis, respectiv 100 în spațiu deschis.

În restaurante, se va intra cu mască. Aceasta se poartă până te aşezi la masă, putând fi scoasă ulterior, însă va trebui pusă din nou când te ridici de la masă să te duci la terasă sau la toaletă. La o masă au voie să stea cel mult șase persoane, iar lângă o masă ocupată trebuie să existe o masă liberă. În prima lună, restaurantele vor funcţiona fără aer condiţionat, pentru că există îngrijorări că sistemele de climatizare ar putea răspândi virusul.

Domeniul HORECA se numără printre sectoarele cele mai afectate de pandemie. Potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică, cifra de afaceri a hotelurilor şi restaurantelor a scăzut cu 40 la sută în primele 6 luni ale acestui an, iar numărul turiştilor cazaţi în hotelurile și pensiunile din România este cu 60 la sută mai mic comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Aproximativ 400.000 de angajați muncesc în domeniul HORECA.

În cinematografe, teatre, săli de spectacole sau concerte, activitățile pot fi reluate cu condiția să nu se depășească 50 la sută din capacitatea maximă a spațiului.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here