Reportaj video - Ionel Ciunt, vizita pe santier la Liceul Mihai Viteazul din Zalau

10
780
Reportaj video - Ionel Ciunt, vizita pe santier la Liceul Mihai Viteazul din Zalau

Municipiul Zalau se dezvolta intr-un ritm alert, iar echipa primarului Ionel Ciunt, care conduce Primaria Zalau a inceput sa implementeze proiecte majore pentru reabilitarea infrastructurii scolare, cum sunt reabilitarea Liceului Tehnologic Mihai Viteazul, a Liceul de Arta Ioan Sima sau a Liceul Reformat Wesselenyi. 

Miercuri, 10 iulie, am fost in teren la Liceul Tehnologic Mihai Viteazul, alaturi de primarul Ionel Ciunt, care s-a interesat la fata locului cat de bine s-a mobilizat constructorul si cum decurge implementarea proiectului. Edilul a fost insotit pe toata durat vizitei de directorul unitatii de invatamant, dar si de catre dirigintele de santier.
Internatul are 78 de camere cu cate doua paturi, care vor fi modernizate integral, de la geamuri noi, usi, parchet, toalete moderne, coridoare luminate. Cladirea va fi invelita, nu cu polistiren, ci cu vata bazaltica, ceea ce ofera un confort termic si audio mai ridicat. Totodata, dupa finalizarea proiectului, aspectul cladirii va arata foarte ingrijit. Constructorul s-a mobilizat inca de la inceput si lucreaza zilnic cu o medie de 15 muncitori. Stadiul lucrarilor sunt in grafic. Acum se lucreaza la partea interioara – curatare pereti, scoatere mobilier vechi, parchet etc, lucrari pregatitoare pentru urmatoarea etapa, cele de recompartimentare si reabilitare.

Primar Ionel Ciunt: Cinci unitati de invatamant reabilitate cu 31 milioane lei

"Suntem la Liceul Mihai Viteazul si verificam stadiul lucrarilor in ceea ce priveste proiectul de reabilitare a internatului in care sunt cazati elevii acestui liceu. Este un proiect care anul viitor va fi incheiat si pe langa cresterea eficientei energetice a coprului in care se fac orele de curs, am cuprins ca reabilitare, o lucrare mare, reabilitarea acestui camin in care sunt cazati copii de la aceasta scoala. Acest proiect face parte dintr-un proiect mai mare al Primariei Municipiului Zalau privind reabilitarea infrastructurii scolare si avem in acest sens depuse pe bani europeni cinci proiecte pentru unitatile de invatamant are impreuna valoreaza peste 32 milioane lei, din care 21,7 milioane lei sunt sume atrase din fonduri europene, iar diferenta este suportata din bugetul local. Este o suma importanta care vine in Zalau pe infrastructura scolara din bani europeni. Avem trei lucrari care sunt in derulare, la Liceul de Arta Ioan Sima, Liceul Reformat Wesselenyi si Liceul Mihai Viteazul. Alte doua proiecte care vizeaza cresterea eficientei energetice la Liceul Avram Iancu si la Liceul Ortodox Sfantul Nicoale, se afla in evaluare. Apreciem ca in acest an vor incepe si aceste proiecte. Ma bucur ca putem oferii elevilor care invata la Liceul Mihai Viteazul un confort in ceea ce priveste cazarea, care va fi mult mai buna decat a fost pana acuma, prin reabilitarea integrala a acestei cladiri. Totodata la aceasta unitate de invatamant s-a pus la punct impreuna cu Consiliul Judetean, liceul si cu Michellin, un sistem de invatamant dual, care este o premiera pentru judetul nostru, dar care speram ca va fi un furnizor de forta de munca tanara pentru viitor, pentru societatile private care functioneaza si pe teritoriul municpiului, dar in judet in special.", a declarat primarul Zalaului, Ionel Ciunt.

COMENTARII

  1. C3 vizita pulii e si asta daca sta in zalau si se duce pana-n lidl trece pe langa nr 4,e nevoie de vizita oficiala?ek nu se plimba cu nevasta pe strada??nu merge la biserica?kaufland?multicom???trebuie sa stie toata Romania ca s-a dus pana la ciuperca?

  2. Iti dau dreptate .E primar ,are salariu de 3 ori mai mare decat a avut fostul primar ,deci n-are decat sa-si indeplineasca atributiile din fisa postului ,pentru aia e platit cu peste 10000 lei/net/luna .Pai la banii astia jar trebuie sa manance.Valabil pentru toti angajatii primariei si nu numai.

  3. Skoda-i de vina.Aidoma sirenelor ce-i vrajeau pa marinarii lui Ulisse,facandu-i sa nu mai plece de pe insula lor,Skoda-vrajeste pe dom primar sa nu mai umble pe jos.Batar Radu mai venea cateodata pe jos la srvici.Da'ala dreptu-i ca era zalauan.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.