Reducere cu 25% a impozitului pe clădiri pentru cei afectaţi de pandemie

0
359

Primăria Municipiului Zalău acordă 25% reducere la plata impozitului anual pe clădiri nerezidențiale și scutire la plata taxei lunare pe clădiri pentru agenții economici și persoanele fizice cărora, prin măsurile impuse, le-a fost afectată activitatea ca urmare instituirii stării de urgență și/sau alertă.

În acest sens, Primăria Municipiului Zalău acordă 25% reducere la plata impozitului anual pe clădiri pentru clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice, folosite pentru activitatea economică proprie a acestora sau date în folosință printr-un contract de închiriere, comodat sau prin alt tip de contract pentru desfășurarea unor activități economice.

Această facilitate se adresează proprietarilor de clădiri nerezidențiale, persoane fizice și juridice, care au desfășurat o activitate economică, iar în perioada stării de urgență și/sau alertă au fost obligați, potrivit legii, să-și întrerupă total activitatea economică sau dețin certificatul pentru situații de urgență, emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prin care se certifică întreruperea parțială a activității economice. De asemenea, beneficiază de scutire de la plata taxei lunare pe clădiri concesionarii, locatarii, titularii dreptului de administrare sau de folosință a unei clădiri proprietatea publică sau privată a statului ori a unităților administrativ-teritoriale, care au fost obligați, potrivit legii, să își întrerupă total activitatea economică.

Termenul de depunere a cererii de acordare a reducerii sau scutirii a fost prelungit până la data de 21 decembrie 2020, inclusiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.