SondajRSS Feed

 

Recidivisti condamnati la ani grei de puscarie pentru spalare de bani

14 Ianuarie 2019

Andras Anton a dosit 5.500 de euro furati de copilul lui cumparand o masina pe numele lui Lacatus Paunel. Pentru gainaria lor vor sta mul si bine in spatele gratiilor si vor executa si pedepse dintr-o condamnare mai veche

Dupa ce copilul minor a lui Andras Anton a furat 5.500 euro, Anton s-a gandit sa piarda urma banilor si a cumparat cu ei o masina pe care a trecut-o pe numele lui Lacatus Paunel.
Dupa trei ani de la comiterea infractiunilor, in octombie 2015, ambii indivizi au fost condamnati la ani buni de inchisoare cu executare, Tribunalul Salaj dand solutia imediat dupa anul nou, pe 4 ianuarie.
Andras Anton a fost condamnat la 4 ani si 6 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de spalare de bani si i s-a aplicat pedeapsa complementara a interzicerii mai multor drepturi pe o durata de 2 ani, a carei executare va incepe dupa executarea pedepsei inchisorii.
Cum Anton a mai fost condamnat in 2011 si mai avea de executat un rest de pedeapsa de 492 de zile de inchisoare, aceste zile i se adauga ondamnarii de acum. Va sta la inchisoare in total 4 ani 6 luni, plus cele 492 de zile de inchisoare, in regim de detentie.
Lacatus Paunel a fost condamnat la 4 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de complicitate la spalare de bani. I s-a aplicat si lui pedeapsa complementara a interzicerii mai multor drepturi, pe o durata de 2 ani, a carei executare va incepe dupa executarea pedepsei inchisorii.
Aceeasi poveste cu Paunel ca si cu Anton. A mai fost condamnat in 2011 si are de executat un rest de pedeapsa de 517 zile inchisoare, rest care va fi executat alaturi de pedeapsa de patru ani aplicata acum.
Tribunalul a dispus si confiscarea, de la fiecare, a sumei de 12.830,5 lei, echivalentul in lei a sumei de 2.750 euro, Astfel ca s-a instituit masura sechestrului asigurator asupra bunurilor lui Andras Anton si Lacatus Paunel, in vederea confiscarii, pana la concurenta valorii de 12.830,5 lei.
Lacatus Paunel a atacat decizia cu apel la data de 7 ianuarie, iar sent

Recidivisti condamnati la ani grei  de puscarie pentru spalare de bani
inta finala va fi luata de Curtea de Aple Cluj.

Povestea spalarii banilor furati

Tribunalul Salaj ne-a comunicat, pe scurt, starea de fapt, din dosarul 2308/84/2017, al lui Anton si Paunel.
"Fapta inculpatului (nr. Andras Anton) care, la data de 19.10.2015, a cumparat un autoturism de la martor, achitandu-i acestuia pretul de 5.500 euro, cu bani proveniti din savarsirea infractiunii de furt calificat, anterior cu o zi, de catre fiul sau minor, din locuintele persoanelor vatamate, iar in urma unei intelegeri cu inculpatul, a transferat acest bun pe numele acestuia din urma, prin incheierea contractului de vanzare-cumparare a autoturismului pe numele inculpatului, in scopul ascunderii originii ilicite a banilor proveniti din savarsirea infractiunii de furt calificat, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de spalare de bani, prevazuta de art.29 alin.1 lit.a) din Legea nr.656/2002.
Fapta inculpatului (nr. Lacatus Paunel) care, la data de 19.10.2015, la propunerea inculpatului Andras Anton, a acceptat sa incheie in numele sau, in calitate de cumparator, contractul de vanzare cumparare a unui autoturism, de la martor, desi plata pretului a fost efectuata de catre inculpatul (n.r. Andras Anton), in scopul ascunderii provenientei ilicite a banilor dobanditi din savarsirea infractiunii de furt calificat, inculpatul cunoscand modul de dobandire a banilor, intruneste elementele constitutive ale infractiunii de complicitate la spalare de bani, prevazuta de art.48 Cod penal raportat la art.29 alin.1 lit.a) din Legea nr.656/2002." 

Vizualizari 3155
Comentarii articol (3)

>

in 14 Ianuarie 2019 7:21

Mai ce justitie.Pentru o suma mica de bani[nu zic ca a facut bine]primeste o pedeapsa mare.Dar cei din gasca Galis,Dan Radu etc[vorbesc de cei din judet]au scapat bine mersi,unde paguba si inselatoria ,asa am citit ca a fost foarte mare.Oare cum se aplica legea?Nu i una pentru toti?

>

in 14 Ianuarie 2019 8:22

A luat 4 ani ca era recidiva,plus este un gainar amator care pune copilul la furat,penibil

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.