Reactia unui primar PSD fata de o problema a unui fermier: “Esti nesimtit! Cumparati o casa in centru.”

9
2005

 

Reactia unui primar PSD fata de o problema a unui fermier: “Esti nesimtit! Cumparati o casa in centru.”

Prefectura, Politia si Parchetul “ridica” din umeri

Fermier din Salaj, la un pas de a restitui fondurile europene din cauza autoritatilor locale care îi pun bete în roate. Ioan Ilies, proprietarul unei mici ferme de vaci din satul Poiana Ontii, comuna Cristolt, judetul Salaj, se afla într-o situatie disperata dupa ce primaria i-a închis drumul de acces catre ferma, chiar daca în acte acesta figura pâna mai ieri ca fiind un drum public. Primarul comunei Cristolt neaga însa acuzatiile care i se aduc de catre fermier si sustine ca drumul se afla pe proprietate privata. Ioan Ilies a accesat fonduri europene, iar proiectul sau a fost declarat eligibil, astfel ca banii i-au venit de la Uniunea Europeana pentru a-si dezvolta micuta ferma din satul Poiana Ontii, o localitate destul de izolata, unde cresterea animalelor a ramas cam singura îndeletnicire care mai poate fi practicata. Fermierul se afla însa acum într-o situatie mai mult decât delicata întrucât poate ajunge sa restituie cei 15.000 de euro primiti de la Uniunea Europeana pentru dezvoltarea fermei. Motivul este unul incredibil. Desi are documente care atesta ca drumul DC 48A Dosu Treznii, în lungime de 1.290 metri, este drum public, autoritatile, la insistentele unor proprietari de terenuri din sat au închis strada. Astfel, în acest moment, Ioan Ilies nu mai are cum sa ajunga la ferma sa cu utilajele, iar din aceasta cauza risca sa restituie fondurile europene pe care le-a primit.
Agrointeligenta – AGROINTEL.RO a luat legatura si cu primarul comunei Cristolt Ioan Cheseli pentru a afla si punctul sau de vedere. Acesta neaga spusele fermierului si îl catologheaza pe acesta ca fiind “nesimtit”. stop_coloana “Acolo nu exista drum, sunt proprietati si exista un alt drum de acces. Intotdeauna a fost proprietate acolo si doar cu acceptul proprietarului a trecut pâna acum, dar daca omul asta e nesimtit si le-a distrus terenul cu tractorul nu îi mai da voie sa streaca peste proprietatea lor. Nu exista drum public acolo. Ce a luat el de la prefectura face referire la cu totul alta cale de acces. E alt drum si el duce în eroare pe toata lumea. Are alt drum pe unde sa o ia, dar e mai departe. De ce nu-l mai lasa sa mearga pe acolo? Pentru ca i-a distrus terenul, în luna martie, în conditii de ploaie, sa mergi peste o fâneata cu un tractor, sa te adâncesti cu rotile la un metru, sa faci niste transee în conditiile în care proprietarii au terenul la APIA. Probabil ca se vede ca si drum pentru ca a umblat el pe acolo, si deasta se vad urme”, a declarat pentru Agrointeligenta, primarul PSD din Cristolt, Ioan Cheseli. Ba mai mult, primarul îl trage la raspundere pe fermier ca nu si-a luat casa în centrul satului: “Una dintre variante, pentru ca el a luat numai acum 15.000 de euro de la APIA, si de zece ani încoa a luat foarte multe mii de euro, el putea cu banii astia sa-si cumpere casa în Cristolt cu maximum 5 mii de euro, casa aproape în centru comunei. Deci nu trebuie sa-si mute neaparat ferma, trebuie sa se mute el în primul rând”.

COMENTARII

  1. Acest primar a facut multe rele comunei. Dar, daca este la PSD, i se permite orice. Pana si angajarile in comuna, la scoala, de exemplu, le facea daca respectiva se "culca' cu el.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.