Reabilitarea DC 191C Nusfalau – Crasna – Zalau – Creaca pe o lungime de 37 km cu 25,5 milioane de euro

8
1425

 

Reabilitarea DC 191C Nusfalau – Crasna – Zalau – Creaca pe o lungime de 37 km cu 25,5 milioane de euro

Reabilitarea si modernizarea celor peste 36,8 km ai drumului judetean DJ 191C: Nusfalau – Crasna – Zalau – Creaca, lucrari finantate prin fonduri europene nerambursabile, cu o valoare totala a cheltuielilor eligibile aferente proiectului de peste 25.500.000 euro, a demarat pe parcursul acestei saptamâni, dupa ce au fost parcurse toate etapele necesare acestui nivel de implementare a proiectului: de la semnarea contractului de executie a lucrarilor (urmare a reluarii si încheierii procedurii de achizitie publica aferente), la reuniuni de lucru ale echipelor tehnice implicate în implementarea proiectului, pâna la predarea amplasamentului drumului catre executantul lucrarilor si emiterea ordinului de începere a acestora.

Cu o lungime de peste 36, 8 km, reabilitarea si modernizarea traseului drumului judetean presupune executia unor categorii de lucrari ce vizeaza consolidarea si modernizarea structurii drumului, dar si cresterea capacitatii portante a acestuia, amenajarea unor treceri de pietoni, interventii asupra santurilor, acostamentelor precum si realizarea racordurilor cu drumurile si strazile laterale, dar si amenajarea podetelor si podurilor aferente acestuia. Durata lucrarilor este de 36 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrarilor.

Daca în judet traseul drumului judetean deserveste direct cei aproximativ 13.000 locuitori ai celor trei comune (Nusfalau, Crasna, Creaca), la nivelul accesibilitatii si conectivitatii la nivel regional proiectul propune cresterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale si urbane situate în proximitatea retelei TEN-T prin reabilitarea drumului judetean DJ 191C: Nusfalau – Crasna – Zalau – Creaca, cu un impact estimat al populatiei deservite de aproape 90.000 locuitori.
Reabilitarea si modernizarea drumului judetean DJ 191C: Nusfalau – Crasna – Zalau – Creaca are o valoare totala de peste 120.400.000 lei, respectiv peste 25.600.000 euro (aprox. 1 euro = 4,7lei) si este cofinantat din FEDR - POR 2014 – 2020 (Fondul European de Dezvoltare Regionala – Programul Operational Regional 2014-2020).
Acesta se alatura celorlalte interventii din aceasta categorie, respectiv a lucrarilor de reabilitare si modernizare a drumurilor judetene, demarate de catre Consiliul Judetean Salaj. Acestea se refera la aproape 162 km de drumuri judetene care vor fi reabilitati si modernizati, reprezentând segmente situate pe traseele a 7 drumuri judetene. Sase dintre acestea, dintr-un total de 7 proiecte de reabilitare si modernizare a unor tronsoane de drumuri judetene, reprezinta proiecte derulate prin fonduri europene nerambursabile (FEDR POR 2014-2020), respectiv prin PNDL I (Programul National de Dezvoltare Locala). Valoarea totala a acestor proiecte este de aproape 411.000.000 lei, cu o contributie a Consiliului judetean de peste 10.400.000 lei.

COMENTARII

  1. SAGEATA? Asa se va si executa ca sageata! Dna doctor trebuie sa si ia concediul de odihna, de la cabinetul medical! Fereasca d-zeu, ce lucrare va iesi!\r\n

  2. S.O.S Pe drumul judetean 108A intre localitatile Agrij si Bodia trebuie sa fii sofer de formula 1 ca sa depasesti o portiune de drum plina cu gropi pe care de 2 ani nimeni nu le vede.Poate cineva de la CONSILIUL JUDETEAN o sa treaca pe acolo si o sa ia masuri de reabilitare a portiunii respective.

  3. Acest proiect se putea realiza,si trebuia realizat in 2014 tot cu bani europeni dar mai trebuia numai o semnatura a lui Tibi Marc presedintele C.J.Salaj. De ce a trbuit sa treaca atata timp? Fostul primar a Zalaului,Radu Capalnasiu, de ce tace!? Ca si din cauza asta a pierdut primaria, tot asteptand semnatura cealalta si care, uita când a sosit!

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.