Razboi pe salarii intre Prefectura si Primaria Zalau

0
0

Prefectul Vegh este hotarat sa atace in instanta hotararea Consiliului Local Zalau de a cheltui in jur de zece miliarde de lei vechi din bugetul local pentru a suplimenta veniturile salariatilor din cadrul aparatului de specialitate al primarului Capilnasiu.
Prefectul ameninta sa dea in judecata administratia locala din Zalau, care nu doreste sa renunte la majorarile salariale pentru angajatii primariei aprobate in luna martie.
La inceputul lunii aprilie, prefectul Salajului, Vegh Alexandru i-a avertizat pe alesii locali, care au marit salariile angajatilor din primarii ca va ataca deciziile lor in contencios administrativ, acestea nefiind conforme cu Legea Salarizarii Unice. De declaratia prefectului a fost vizata si Primaria Zalau, iar reprezentantul Guvernului in teritoriu chiar a trimis un document inspre administratia municipala in care solicita ca suplimentarile salariale aprobate de consilieri in luna martie sa fie anulate. In caz contrar, prefectura va ataca decizia Consiliului Local Zalau in contencios administrativ.
Aproape 10 miliarde de lei vechi s-ar cheltui din bugetul local pentru a suplimenta veniturile functionarilor publici din cadrul aparatului de specialitate al primarului, Directia Publica Comunitara de Evidenta a Persoanelor, Directia de Asistenta Sociala Comunitara si din Politia Comunitara. Nu toti functionarii vor putea insa sa se laude cu bani mai multi pe statul de plata. Debutantii nu primesc nici un leu in plus, iar cei cu vechime mai putina primesc sume derizorii (referentii asistenti treapta II si III primesc 4 sau 7 lei in plus), de lefuri mai mari urmand sa se bucure cei cu vechime mai mare si functii de conducere, care oricum, primesc salarii bune si in momentul de fata.

AU CITIT DOAR CE LE-A CONVENIT
Consilierii municipali nu renunta insa la marirea salariilor, iar primarul Radu Capilnasiu chiar a sugerat ca solicitarea prefecturii nu are nici un fundament juridic. Mai mult, prim edilul zalauan s-a plans, in sedinta de Consiliu Local de ieri, ca angajatii de la Primarie pleaca inspre alte institutii unde sunt platiti mai bine, nominalizand prefectura si Consiliul Judetean. “Nu renuntam la majorarea salariilor. Pe perioada judecarii cazului acordarea acestor drepturi va fi suspendata, dar nu credem ca putem pierde in fata instantei, deoarece hotararea noastra respecta legea”, a declarat Radu Capilnasiu.
“Au citit doar ce le-a convenit”, a spus si viceprimarul Daniela Cota, care considera ca modul in care a fost redactata solicitarea prefecturii denota, de-a dreptul, superficialitate.
Nici prefectul nu renunta
“Vom analiza punctul de vedere al Consiliului Local Zalau legat de solicitarea Institutiei Prefectului Judetului Salaj de revocare a hotararii de consiliu care prevede acordarea de suplimente salariale conform art.11 din Legea privind salarizarea unitara. Vom continua insa procedura de anulare a hotararii printr-o actiune in contencios administrativ”, a declarat, ieri, prefectul Alexandru Vegh, dupa ce a aflat de decizia Consiliului Local Zalau.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here