Rasturnare de situatie
terenul agricol se poate vinde
legal si fara a fi intabulat

21
27688
 
Rasturnare de situatie <br>terenul agricol se poate vinde <br>legal si fara a fi intabulat

Ministerul Agriculturii a supus dezbaterii publice proiectul de ordin pentru aprobarea Normelor Metodologice ale Legii nr.7/2014 (Legea pamantului) privind unele masuri de reglementare a vanzarii-cumpararii terenurilor agricole situate in extravilan, prin care stipuleaza atat atributiile autoritatilor locale, cat si pasii pe care trebuie sa-i parcurga vanzatorul terenului agricol.
Potrivit articolului 5 din Normele Metodologice, pentru a putea vinde terenul, proprietarii trebuie sa depuna la primarie cererea privind afisarea ofertelor de vanzare, insotita de o copie a buletinului de identitate sau a pasaportului, o copie  legalizata sau certificata pentru conformitate de catre functionarii primariei, a actului de proprietate asupra terenului ce face obiectul ofertei de vanzare (dupa caz, contract de vanzare-cumparare, contract de donatie, proces verbal de predare primire, sentinta civila definitiva si irevocabila, titlul de proprietate, certificat de mostenitor, contract de schimb, act de lichidare patrimoniu) precum si extrasul de carte funciara pentru informare  emis cu cel mult 30 de zile inainte de afisarea ofertei, insotit de extrasul de plan cadastral al imobilului, stop_coloanain sistem de coordonate stereografic 1970 in conditiile in care terenul este intabulat.

E suficienta doar

cadastrarea terenului
Dupa legile anterioare Legii nr.17/2014, terenul agricol nu putea fi tranzactionat legal daca nu era intabulat. Am scris asta in ziarul nostru in urma cu cateva zile. Odata cu aparitia Normelor Metodologice, potrivit noii legi, nu este necesar ca terenul ce urmeaza a fi vandut sa fie intabulat, adica este suficient doar cadastrarea acestuia. Insa operatiunea de cadastrare pentru un hectar de teren costa intre 1.100 si 1.500 de lei. Si apoi, fara actul de intabulare terenul nu poate fi lasat legal la mostenitori sau donat si nici nu se poate gira cu el. 

COMENTARII

  1. Domnule Varga imi puteti spune care este diferenta dintre intabulare si cadstrare. Nici suma amintita nu este corecta, intabularile nu se fac pe hectar (doar in cazul in care suprafata este foarte mare, la noi in judet nu prea este cazul)ci pe parcela, iar suma este undeva la 800 de lei maaaaaaaaaaxxim. Nu ar stica putina documentare inaintea publicarii unui articol.

  2. Topografii au preturi exagerate fata de nivelul de trai din Romania. Fondurile europene care sa fie folosite pt. intabularea parcelelor le-ar da peste nas la acesti indivizi hapsani si obraznici.

  3. Gresit,banii vor fi tocati tot de ei pt.ca tot cu ei se va face documentatia topo si cum nu sant banii omului sa vedeti cum vor deconta servicii fictive,caci ,nu-i asa,masinile 4X4 cu benzina scumpa se alimenteaza.

  4. Hapsani zici, 800-1000 pentru deplasare in campuri pe care nici proprietarii nu prea stiu pe unde sunt, masuratori prin metode matematice dupa 5 ani de tocit niste banci in facultati tehnice, sau cu aparatura de mii de euro, intocmire docum pe calculatoare si softuri tot de mii de euro, platit taxe si imopozite plus eventali angajati , raspunderea pe viata pentru stampila pusa. . .hapsani zici. Pai sa faca ma-ta schite si sa ti le bagi in coor , functionarii pubici, care stau pe banii tai , nu-i vezi, da iti dai cu parerea. Sa astepti sa-ti faca europa cadastre taranule

  5. Putin respect ! nu ne demonstra ce-ai invatat cu adevarat in facultate.. aparatura de mii de euro dar de ce nu zici ca e luata cu fonduri europene ?? si DA E EXAGERAT DE MULT 1000 RON pt o ora de munca ...altul lucreaza o luna pt banii astia. HOTIILOR

  6. Superba copila! Baletul e coplcimat... dansul ofera mai multa "libertate de miscare" si e mai mult loc de improvizatie. Mersul "pe poante" e tare dificil - si... obositor dar cui ii place nu prea ia in seama efortul :)Ii doresc sa aiba parte de viata armonioasa si imbelsugata si de sanatate "de fier"!Fie sa-si implineasca idealurile! :) Viata fericita!

  7. l9AkEy Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your site is wonderful, as well as the content!. Thanks For Your article about sex.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.