SondajRSS Feed

Puteti afla informatii esentiale despre o masina

RAR a lansat aplicatia gratuita 'ISTORIC VEHICUL'!

22 Martie 2019

Începând de ieri, joi 21 martie, orice persoana care detine sau intentioneaza sa achizitioneze un vehicul poate verifica istoricul acestuia (conditia fiind ca masina sa fi trecut cel putin o data pe la RAR), prin accesarea site-ului oficial al Registrului Auto Român www.rarom.ro, potrivit unui comunicat transmis de Roxana Dima, purtator de cuvânt RAR.

Datele se obtin daca solicitantul introduce în aplicatia „ISTORIC VEHICUL” adresa de email si numarul de identificare al vehiculului în cauza (seria de caroserie / sasiu). Aplicatia va genera un cod de acces, îl va expedia pe adresa de email introdusa si, dupa validarea lui, va furniza catre aceeasi adresa de email informatiile pe care le-am considerat utile pentru detinatorul sau viitorul detinator al unui vehicul.
Datele generate sunt: activitatile derulate la RAR si numarul de kilometri înregistrati în bordul masinii (kilometri regasiti în baza de date a RAR sau a statiilor ITP autorizate), existenta / valabilitatea cartii de identitate a vehiculului, câteva date tehnice si de identificare, gradul de poluare, valabilitatea ITP.
"Atentie! Datele oferite reflecta configuratia vehiculului si statutul acestuia si sunt valabile la data interogarii acestora în sistemul nostru informatic. Aceste date nu sunt destinate comercializarii, iar folosirea aplicatiei se supune unor termene si c

RAR a lansat aplicatia gratuita \'ISTORIC VEHICUL\'!
onditii, care sunt detaliate în momentul accesarii aplicatiei ISTORIC VEHICUL", comunica RAR.
Aplicatia poate fi accesata si de pe smartphone si reprezinta politica RAR de a sprijini cumparatorul unui vehicul si de a-l informa, pentru ca acesta sa faca o achizitie în cunostinta de cauza.
Principalele beneficii identificate se refera la posibilitatea verificarii în timp real a corectitudinii datelor cuprinse în documentele însotitoare ale vehiculului, a valabilitatii ITP si a succesiunii înregistrarilor valorilor odometrului, care ar trebui sa fie sub forma unei cresteri continue. Orice punct de inflexiune ridica un semn de întrebare cu privire la posibila fraudare a kilometrajului real al unui autovehicul.
În viitor, RAR are în vedere extinderea domeniului informatiilor pe care le ofera, prin includerea si a unor date referitoare la eventuale daune si reparatii care intereseaza structura de rezistenta a unui vehicul.

Vizualizari 1621
Comentarii articol (2)

>

in 22 Martie 2019 12:39

E da ,pe cand ajunge la RAR e deja fata fecioara!

>

in 22 Martie 2019 13:44

Asta e valabil numai pentru masinile deja inmatriculate ,cele aduse din Germania,e alta poveste,cam toate sunt modificate

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.