Raed Arafat a inaugurat ieri SMURD-ul de la Sarmasag

3
3907
Raed Arafat a inaugurat ieri SMURD-ul de la Sarmasag

Un nou punct de lucru SMURD a fost inaugurat ieri la Sarmasag in prezenta secretarului de stat Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, dar si cu participarea colonelului Daniel Marian Dragne, inspector general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta. Au fost prezenti parlamentari, seful ISU Salaj, Adrian Chichisan, prefectul Florin Florian si alti oficiali judeteni.

Noul punct de lucru SMURD de la Sarmasag va functiona pe langa Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta din comuna, care a fost infiintat aici acum 20 de ani. Echipajul SMURD va avea trei paramedici si o ambulanta. Va deservi peste 20.000 de locuitori din peste 18 localitati din judetul Salaj - printre care Bobota, Maieriste, Carastelec, Chiesd, Samsud, Bocsa, Supur - si sapte localitati din judetul Satu-Mare.
Raed Arafat a luat cuvantul pentru a sublinia importanta punctului de lucru SMURD inaugurat ieri. "Cred ca astazi, ce se intampla in zona dumneavoastra va avea un impact nu numai pentru dumneavoastra, ci si pentru comunitatile din jur. Un astfel de echipaj va scurta timpul de reactie pentru cetateni. Acesta este rostul acestor echipaje si al acestor puncte de lucru, sa le faca mult mai aproape de cetateni si mult mai aproape de cei care beneficiaza si necesita de fapt interventia de urgenta", a spus Arafat.

Raed Arafat si Marian Dragne au devenit
cetateni de onoare ai comunei Sarmasag

Primarul Dombi Attila a anunutat ieri ca, intrunit la data de 19 aprilie, Consiliul Local Sarmasag a hotarat conferirea titlului de cetatean de onoare lui Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, si lui colonel Daniel Marian Dragne, inspector general I.S.U. "(...) exista modele de oameni de la care putem sa ’nvatam responsabilitatea de a fi cetatean si invatam sa-i iubim pe oameni neconditionat", a spus Dombi Attila.
Legat de vestea ca este cetatean de onoare al comunei Sarmasag, Raed Arafat s-a declarat placut surprins. "Nu pot sa nu spun ca am ramas socat si onorat de gestul primarului pentru acordarea cetateniei de onoare. Si asta inseamna ca trebuie sa trec pe aici de fiecare data cand sunt in zona, sa vad cum este la localitatea in care locuiesc cel putin temporar si sunt cetatean de onoare. Multumesc, sunt chiar foarte onorat, dar cred ca cetatenii de onoare sunt totusi cei care vor deservi aceasta localitate si care vor asigura asistenta de urgenta permanent pentru cetatenii de aici si pentru cetatenii din jur.

Aarafat promite ca elicopterul de la Jibou
va deveni operational si inca un punct
de lucru SMURD la Sanmihaiu Almasului

Raed Arafat a adus ieri in discutie soarta heliportului pe care trebuie sa aterizeze elicopterul SMURD pe care l-a alocat Jiboului inca din 2013, dar care nu este inca operational.
"A ramas de rezolvat problema platformei de aterizare a elicopterului. Este o Hotarare de Guvern care trebuie din nou emisa pentru ca cea cea veche a expirat. Este in curs de rezolvare. “n secunda in care este rezolvata, ei vor finaliza paltforma de aterizare si punctul va deveni operational. Baza a fost contruita in etape si a ramas etapa de constructie a platformei. Timpul in care s-a construit cladirea nu a permis sa fie contruita si platforma de aterizare. Suntem pe cale sa se rezolve aceasta problema. Sper ca anul acesta sa devina functional elicopterul de la Jibou si sa nu mai ’ntarziem prea mult. Exista un plan la nivelul judetului Salaj pentru inca un punct de lucru SMURD, care va fi inaugurat la Sanmihaiu Almasului in cursul acestui an", a spus Arafat.
Deputatul Liviu Balint, membru in Comisia de Sanatate al Camerei Deputatilor si fost manager la Serviciul e Ambulanta Salaj a sugerat ca n-ar strica sa se infiinteze si noi substatii ale Ambulantei. A asigurat ca va face demersuri pentru a ’nfiinta doua puncte, la Zimbor si la Ileanda, ale Serviciului de Ambulanta.

 

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.