RADU-MARCEL ȘTIRB spune că Întoarcerea tinerilor în Sălaj este o prioritate a PMP

0
278

Ajuns la vârsta de 53 de ani, RADU-MARCEL ȘTIRB, cel ce ocupă poziția a treia pe lista candidaților Partidului Mișcarea Populară la Consiliul Județean Sălaj, are avantajul de a fi văzut multe, acest lucru oferindu-i o bogată experiență de viață. “De ce în alte țări, sau chiar în alte județe, în sate poți găsi toate condițiile necesare unui trai modern? Și în Sălaj avem nevoie de amplasarea de bancomate, vedem cum tot mai multe salarii se iau direct pe card. Și, în ultimul timp, tot mai multe pensii se virează direct pe card. Vedem cum mulți sălăjeni care ies la pensie se mută la sate. Avem nevoie de bancomate, este un lucru normal în mileniul trei.

Din perspectiva de candidat la Consiliul Județean Sălaj, RADU-MARCEL ȘTIRB consideră că transparența în administrație este un lucru absolut necesar. Acest proiect permite posibilitatea de a publica online pe site-ul Consiliului Județean, pe site-urile primăriilor sau a unor instituții, informații cu privire la veniturile și cheltuielile din administrații, informații legate de achiziții publice, de contracte. “Suntem în stare de alertă, datorită coronavirusului. În această stare de alertă, achizițiile publice se pot atribui direct, fără licitație publică. Iar dacă sunt atribuite fără licitație publică, vă dați seama că este foarte ușor să se dea contracte cu dedicație, contracte care, în mod normal, ar avea o valoare mult mai mică. De aceea spun că toate contractele, toate cheltuielile trebuie făcute publice.

O mare problemă a județului, în concepția candidatului PMP la Consiliul Județean Sălaj, o reprezintă neîntoarcerea tinerilor în Sălaj, după ce termină o facultate în alte județe. “Vedem cum tinerii merg la facultate în Cluj, Oradea, Târgu Mureș și în altă parte și nu se mai întorc. De ce? Pentru că nu găsesc locurile de muncă corespunzătoare cu cunoștintele dobândite. De exemplu ce fel de cercetare ar putea să facă la Zalău un absolvent de master în biologie? Nu poate, de aceea el va rămâne la Cluj. Sunt conștient de faptul că nu Consiliul Județean trebuie să facă locuri de muncă, dar Consiliul Județean poate avea o conlucrare cu mediul privat, chiar cu alți investitori, din alte județe, pentru deschiderea de noi puncte de lucru în județ. Uitați, în județul Cluj se poate. Și aici mă refer la parcul industrial de la Jucu. Și în Sălaj pot fi acordate facilități reale investitorilor, nu doar la modul declarativ. Un parc industrial, asigurarea de utilități în zonele marginale ale orașelor și multe alte asemenea aspecte ar putea atrage în Sălaj investitorii. Trebuie să avem mare grijă, mai ales acum, în această perioadă foarte grea pentru umanitate. Vedem cum cele două multinaționale din Zalău își reduc numărul de angajați. Trebuie găsite urgent soluții pentru aceștia. Întoarcerea tinerilor, întoarcerea celor ce au cunoștințe este un lucru benefic pentru Sălaj. Ne dăm seama de asta, este la mintea cocoșului. Însă trebuie să le oferim și soluții pentru a-și dezvolta familiile aici.”

Sunt câteva din ideile pe care RADU-MARCEL ȘTIRB și colegii săi din Partidul Mișcarea Populară le susțin pentru Consiliul Județean Sălaj. Idei normale, idei realizabile. Idei cu care PMP vine în ajutorul sălăjenilor.

 Comandat: Partidul Mișcarea Populară Filiala Sălaj   CUI: 21200020 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here