Radarele acunse dupa curbe sau in tufisuri au devenit ilegale

14
2781
Radarele acunse dupa curbe sau in tufisuri au devenit ilegale

Camera Deputatilor a adoptat ieri, marti 14 mai, in calitate de for decizional, legea care interzice amplasarea radarelor în locuri in care nu sunt vizibile, cu 186 voturi "pentru" si 21 "împotriva". 

Proiectul de lege initial a fost modificat în urma declararii unor articole ca fiind neconstitutionale, iar varianta adoptata ieri modifica art.109 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.
Potrivit legii votate de Camera Deputatilor, politistii rutieri, respectiv politistii de frontiera sunt obligati sa poarte uniforma cu înscrisuri si însemne distinctive, arata deputatul liberal Florin Roman într-un comunicat.
O noutate este si faptul ca se interzice amplasarea aparatelor radar care nu sunt stationate în locuri vizibile, ceea ce înseamna ca radarele nu mai pot fi ascunse în curbe sau tufisuri, dupa diferite obstacole.
O alta prevedere este cea referitoare la constatarea contraventiilor, în sensul ca nu poate fi facuta decat cu mijloace tehnice certificate, omologate si verificate metrologic, consemnându-se aceasta în procesul verbal de contraventie.
Legea pune bazele pe preventie, întrucât amplasarea radarelor la vedere înseamna ca soferul încetineste si devine prudent. Statisticile demonstreaza ca acolo unde au fost montate machete ale masinilor de politie, numarul accidentelor din cauza vitezei s-a redus simtitor, potrivit comunicatului deputatului Florin Roman.
Initiativa legislativa adoptata de Camera Deputatilor urmeaza sa ajunga la presedintele României pentru promulgare.

COMENTARII

  1. Doar in tari nedemocratice fac politistii,ce fac militienii romani,ba nici acolo peste tot.Trebuia data mai demult,asa o lege.Politistii sa stie ca nu sunt stapanii tarii,ci trebuie sa fie in slujba cetateanului,sa previna ,nu sa pandeasca!!

  2. ieri un teribilist era sa loveasca pe trecerea de pietoni de langa petro porolissum 2 tineri !! era pe la ora 17:30 !!! la marginea trecerii eram cu un copil mic si ma pregateam sa trec.

  3. Initial am crezut ca e ceva intaplator ca un singur reporter sa semneze toate articolele unui ziar,dar vad ca minunea se repeta.Sa fie oare vorba de viitorul presei "independente"?

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.