Punctul Termic 17 din Zalau devine Centru de zi pentru copii

0
169

In municipiu sunt in total 27 de Puncte Termice, unele reabilitate, altele scoase la vanzare sau in procedura de demolare

În locația fostului Punct Termic 17, situat în cartierul Dumbrava, se lucrează în prezent la amenajarea unui Centru de zi pentru copii. Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile. Lucrările sunt realizate în proporție de 70 la sută, spune administrația locală, în momentul de față executându-se finisajele interioare și exterioare, instalațiile electrice și sanitare.

Imobilul de pe Aleea Torentului va fi modernizat și recompartimentat astfel încât, la finalizarea investiției, aici să poată fi desfășurate activități cultural-recreative după finalizarea orelor de școlă pentru 76 copii pe zi, majoritatea proveniți din comunitatea urbană marginalizată. Centrul va oferi servicii și în perioada vacanțelor școlare. Centrul de zi va avea, la parter, trei săli pentru cursuri, din care o sală dotată cu laborator de limbi străine, o sală de mese, o sală multifuncțională și grupuri sanitare, iar la etaj vor fi două birouri. Spațiile interioare vor fi dotate cu mobilier, echipamente IT și veselă.

Trei Puncte Termice se demolează, iar patru pot fi cumpărate sau închiriate

În Zalău sunt, în total, 27 de Puncte Termice. Dintre acestea, 15 au fost reabilitate de administrația locală sau de către chiriași. Două au acum destinația de arhivă, iar restul au fost date în administrare sau închiriere pentru Centrul de zi pentru persoanele fără adăpost, Centrul “Tinerețe fără Bătrânețe”, depozitul de alimente, găzduiesc sediile unor asociații și agenți economici sau au fost închiriate pentru activități sportive, culturale și comerciale.

Alte trei Puncte Termice sunt în curs de reabilitare, spun reprezentanții Primăriei Zalău. Acestea vor găzdui, când vor fi gata, Centrul de zi pentru copii, arhiva Spitalului Județean de Urgență Zalău, care a fost nevoit să elibereze fostul Cămin Cultural din Ortelec deoarece acesta urmează să fie demolat, dar și activități cultural-artistice.

Patru Puncte Termice sunt în procedură de închiriere, vânzare sau concesiune. E vorba despre PT3 de pe strada Sfânta Vineri, lângă Casnica, PT 37 de pe strada Pictor Ioan Sima, nr. 16A, PT 39 situat pe strada Lt. Col. Pretorian, nr. 12A, și PT 41 de pe strada Iuliu Coroianu, nr. 4B.

Din cauză că sunt în stare de degradare avansată, trei foste Puncte Termice vor fi demolate: PT 8 de pe strada Tudor Vladimirescu, de lângă tribunal, PT 14 de pe strada Lt. Col. Teofil Moldoveanu, nr. 8A, și PT 35 de pe strada Dacia.

Două puncte termice au fost transmise în administrare, urmând a fi reabilitate de către administratorii imobilelor: PT 21 de pe strada Crișan nr. 30/A, în spate la Perla, dat în administrarea Direcției de Asistență Socială Zalău, și PT 34, situat pe Aleea Mesteacănului, nr. 4A, transmis Consiliului Județean Sălaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here