PSD urmează să decidă contracandidatul liberalului Dinu Iancu Sălăjanu la șefia județului

5
561

Trei social democrați și-au anunțat intenția de a candida la funcția de președinte al Consiliului Județean Sălaj: Sergiu Panie, actual vicepreședinte al Consiliului Județean, Florin Florian, fost prefect, și Ioan Cheșeli, primarul comunei Cristolț. Numele celui care va intra în cursă la alegerile din toamnă va fi decis, în cadrul PSD Sălaj, zilele următoare.

Ioan Cheșeli, primar din 1996, spune că experiența dobândită în administrație îl recomandă pentru postul de președinte al Consiliului Județean. In opinia sa, în ultimii ani s-a făcut prea puțin pentru dezvoltarea județului, iar partidele, inclusiv PSD, au scos în față prea puțini dintre oamenii capabili, din linia a doua.

“Una dintre motivații este aceea de a-mi folosi toată experiența și pregătirea profesională în domeniu. In administrație lucrezi cu sufletul, din dragoste pentru conjudețenii tăi. Cred că un om născut în Sălaj ar pune mult mai mult suflet decât cei de pe alte meleaguri. Am văzut, de-a lungul anilor, niște acțiuni de dezvoltare copy-paste în Sălaj. Sumele de bani pentru dezvoltare au fost folosite ineficient. Toată lumea spune că PSD nu se poate reforma. Toate partidele au în eșaloanele doi și trei oameni bine pregătiți. Dacă fiecare partid ar promova oamenii competenți pe care-i are, lucrurile ar sta altfel, azi, în România”, este de părere Ioan Cheșeli.

Fostul prefect, Florin Florian, spune că decizia de a intra în această cursă are la bază atât considerente personale, cât și profesionale. “Cred că după 11 ani de administrație am priceperea de a înțelege ce înseamnă Consiliul Județean. In mandatul de prefect, a existat o interacțiune permanentă cu primarii, am avut o colaborare bună, am reușit să facem lucruri bune împreună. Stiu care sunt problemele, situațiile cu care se confruntă, nevoile pe care le au. De altfel, am și primit susținere, din zona primarilor, pentru a intra în această competiție. Consider că se întrunesc condițiile necesare pentru a continua pe acest drum, în administrație, la Consilul Județean”, spune Florin Florian.

Actualul vicepreședinte al Consiliului Județean Sălaj, Sergiu Panie, spune că, pe lângă experiența pe care o are, va aduce un suflu nou în administrație, pentru că face parte din generația tânără de politicieni.

“Președinția Consiliului Județean Sălaj este o responsabilitate uriașă față de fiecare cetățean al acestui județ, iar profesia mea, experiențele administrative și politică pe care le dețin au constituit un motiv bine întemeiat al deciziei de a candida. Consider că fac parte din generația tânără, știu cum trebuie condus un județ și, mai mult, pot face acest lucru cu succes. Mi-am asumat această responsabilitate a candidaturii și în fața colegilor care au încredere în mine și m-au încurajat, dar, indiferent de rezultatul scrutinului intern, echipa PSD a fost, este și va rămâne o echipă unită și vom câștiga președinția Consiliului Județean Sălaj și majoritatea în Consiliu. Sălajul are nevoie la conducere de oameni onești, integri, serioși, de caracter, puternici, iar noi am demonstrat întotdeauna că nu promitem, ci facem fapte bune pentru Sălaj. Rezultatele eforturilor de până acum se văd, sunt foarte multe proiecte administrative finalizate, altele în derulare și mai avem multe de făcut. Pentru că ne caracterizează faptele și muncim zi de zi pentru asta”, a declarat, pentru Graiul Sălajului, Sergiu Panie.

Actualul președinte al Consiliului Județean Sălaj, Tiberiu Marc, a anunțat că nu va mai candida în toamnă pentru un nou mandat.

5 COMMENTS

  1. Cineva mi-a sters comentariul!?! De ce? Ziceam ca acest Cheseli nu-i nici competent, nici nu are intergralitate morala. Mai intrebati prin zona! Pe cadrele didactice, din Cristolt si Surduc. Imi convine ca astfel de candidati scufunda partidul psd, ceea ce toti salajenii (cu scaun la cap) isi doresc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here