PSD Salaj scapa, iar PNL Salaj este dat pe mana Politiei, dupa ce ambele partide au incalcat legea electorala

15
2460
PSD Salaj scapa, iar PNL Salaj este dat pe mana Politiei,  dupa ce ambele partide au incalcat legea electorala

Dupa ce reprezentantii Aliantei USR PLUS Salaj au sesizat Biroul Electoral Judetean Salaj ca PSD si PNL au incalcat legea privitoare la campaia electorala si au denuntat cu exemple cum cele doua partide actioneaza ilegal, BEJ a anuntat ieri deciziile luate.

USR si PLUS au anuntat ca au sesizat Politia si BEJ, aratand ca PSD Salaj incalca legea si mentine abuziv un panou electoral pe platoul de marmura, iar PNL nu a resopectat legea privind afisajul pe panourile electorale.

BEJ respinge sesizarile USR PLUS si ale Politiei
cu privire la panoul electoral ilegal al PSD

Presedintele BEJ Salaj, judecatorul Dana Puiu, a solutionat sesizarea formulata de presedintele USR Salaj, Cristian Viasu, privind nerespectarea legii 33/2007, referitoare la faptul ca Primaria Zalau nu a indepartat materialele de propaganda electorala care nu sunt permise in timpul campaniei electorale, respectiv constructia tip turn cu insemnele PSD amplasata pe platoul de marmura din fata Prefecturii Salaj.
"Analizand sesizarile depuse, BEJ Salaj constata ca la data la care a fost luate spre analiza sesizararile mentionate de platoul din fata Prefecturii Salaj a fost inlaturat panoul publicitar cu emblema PSD. Pentru aceste motive BEJ Salaj decide respingerea ca ramase fara obiect sesizararileea formulate de catre USR Salaj si IPJ Salaj", se arata in decizia nr. 2 a BEJ Salaj, semnata de judecatorul Dana Puiu, judecatorul Liliana Santavan, judecatorul Aron Merfu.
Politia spune ca a constat ilegalitatea panoului electoral al PSD, conform spuselor purtatorului de cuvant al IPJ Salaj la data de 1 mai.
"La data de 30 aprilie Politia a fost sesizata prin apelul 112 de catre un candidat despre faptul ca pe platoul de marmura din Zalau exista amplasat ilegal un panou electoral ce apartine unui partid politic. Politistii ajunsi la fata locului au constata ca cele sesizate se confirma si au informat Biroul Eelectoral Judetean Salaj pentru competenta solutionare", a transmis Politia.
Cu alte cuvinte, desi panoul PSD a fost ilegal breme de cateva zile, PSD Salaj scapa de tragerea la raspundere.

BEJ cere Politiei sa identifice persoanele care au lipit afisele ilegale cu PNL

In legatura cu sesizarea facuta la BEJ Salaj ca PNL a lipit mai multe afise decat prevede legea pe panourile electorale din Zalau si alte doua localitati, presedinte BEJ, judecatorul Dana Puiu, a solutionat sesizarea prin dispozitia nr. 1, prin care a dispus inlaturarea afiselor in plus, dar a mai dispus si sesizarea Politiei pentru identificarea si sanctionarea persoanelor care au lipit afisele cu PNL.
"La data de 29 aprilie, Biroul Electoral Judetean Salaj a emis Decizia nr. 1, prin care a dispus înlaturarea celui de-al doilea afis al unui partid politic, amplasat pe trei panouri electorale din municipiul Zalau si doua din locatiile Valcau de Jos si Cristur. Politia a luat legatura cu partidul politic în cauza, care a luat masuri de înlaturare a acestora. De asemenea, Politia continua cercetarile pentru identificarea persoanelor care au lipit afisele, cu încalcarea art. 40, alin. 6, din Legea 33/2007.", ne-a transmis IPJ Salaj.

BEJ obliga primarii din Sag si Halmasd sa monteze panouri electorale

PLUS a sesizat BEJ ca 15 comune nu au amplasat panouri electorale de afisaj - Hereclean, Bocsa, Jibou, Somes Odorhei, Benesat, Galgau, Sag, Valcau de Jos, Ip, Marca, Halmasd, Sarmasag, Bobota, Pericei.
Prin Decizia nr. 4 din 2 mai, BEJ Salaj a dispus montarea de panouri electorale de catre primaria Sag, in localitatile Tusa, Fizes, Mal, Sarbi, respectiv de catre primaria Halmasd in localitea Drighiu.

COMENTARII

  1. Desi panoul de pe platou se vedea si din satelit,judecatoarea de la BEJ la vazut,se pare ca poarta ochelari rosii ! La vot cu totii sa dam cu ei de pamant!

  2. Hapai ce faci tovarasu Boudea?\r\nBuhalesti buha de-or iesi electricieni cu pene ma bade!\r\nShrofaliti politica ca achizitia de animale pe vremea lui Ceashka,pe care o facea ala din Valcau pe care-l chema tat ca pe tine.....\r\nPana cand ma Lutzian?Pana cand?

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.