SondajRSS Feed

PSD Salaj este implicat in scandalul marii evaziuni fiscale din timpul campaniei electorale pentru alegerile din 2016

11 Aprilie 2018

Daca PSD ar fi fost o companie, peste 80 la suta dintre punctele sale de lucru ar fi fost închise de ANAF din cauza ilegalitatilor financiar-contabile comise în 2016, este concluzia analizei jurnalistilor de la pressone.ro

Jurnalistii de la pressone.ro, pe baza informatiilor de la Autoritatea Electorala Permanenta (AEP), au prezentat datele de bilant financiar-contabil de dupa campania electorala dinaintea alegerilor din 2016. Concluzia celor de la pressone.ro, pe baza datelor AEP, este ca "daca PSD ar fi fost o companie, peste 80 la suta dintre punctele sale de lucru ar fi fost închise de ANAF din cauza ilegalitatilor financiar-contabile comise în 2016", asa cum scrie in articolul intitulat "Marea evaziune a PSD". 

Autoritatea Electorala Permanenta a constatat ca, din totalul de 47 de filiale PSD (41 de organizatii jude?ene, plus cele de la Sectoarele Capitalei), doar sase au respectat normele legale privind finantarea partidului (Bistrita-Nasaud, Caras-Severin, Ialomita, Maramures, Sectorul 2 si Sectorul 6).
În celelalte cazuri, expertii AEP au dispus sanctiuni care variaza de la amenda la indicatia de refacere totala a contabilitatii din 2016. “n cazul filialei Salaj, s-a decis o amenda intre 10.000 si 50.000 de lei.
Suma oficiala pe care PSD a adunat-o în 2016 − cu care a finantat campania in urma careia a câstigat detasat atât alegerile locale, cât si alegerile parlamentare − a fost de 37,2 milioane de lei, adica aproximativ 8 milioane de euro.
În cazul unor filiale, inclusiv Salaj, AEP a dat publicitatii si sumele care fusesera colectate în 2015. Facând comparatii cu datele din 2016, descoperim o crestere sp

PSD Salaj este implicat in scandalul  marii evaziuni fiscale din timpul campaniei  electorale pentru alegerile din 2016
ectaculoasa a numarului de membri cotizanti, ca si cum, în an electoral, s-ar înregistra un aflux de persoane dornice sa se înscrie în PSD.
Pa baza datelor publicate de AEP, jurnalistii pressone argumenteaza ca, desi exista o lege privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale, iar transparenta este unul dintre principiile acestei legi, filialele PSD au ales, în mod covârsitor, sa nu o respecte.


PSD Salaj a cheltuit in campanie
mai multi bani decat avea, dovada
ca s-au folosit de bani negri


PSD Salaj nu face exceptie de la nimic in acest scandal. Organizatia PSD condusa de Tiberiu Marc, care este presedintele Consiliului Judetean Salaj din 2004, a avut in anul 2015 cotizatii stranse in cuantum de 44.354 de lei, iar la un an diferenta, suma cotizatiilor a ajuns la 146.000 de lei, cu 100.000 de lei mai mult.
PSD Salaj a avut in 2016 venituri de 311.667 de lei, dar a reusit sa cheltuiasca 509.000 de lei, cu aproape 200.000 de lei mai mult decat veniturile totale.
Autoritatea Eelctorala Permanenta a amendat PSD Salaj pentru ca nu si-a organizat conform legii contabiltiatea proprie; cu alte cuvinte, partidul condus de Tiberiu Marc nu a tinut cont de prevederile legale.

Vizualizari 3188
Comentarii articol

>

in 11 Aprilie 2018 0:10

Pop Gheorghe cel din capatul mesei, poarta ochelari de vedere, isi noteaza probleme importante ale judetului,saracu', pentru ca el este un intelectual.

>

in 11 Aprilie 2018 0:25

Problemele vor fii rezolvate. Domnul Balint a vorbit inca din ianuarie cu codrin stefanescu si livu dragnea si problema va avea sustinere de la centru, Sa zica mersi ghita pop cu tibi!

Como>

in 11 Aprilie 2018 0:34

Como Balint rezolva problema

>

in 11 Aprilie 2018 2:21

Sa cada primaria pe voi ma betivilor psd, gasca de hoti.

>

in 11 Aprilie 2018 2:41

nosa si palincarii psd, unde e psd e si saracia. Insa ei traiesc bine pe seama oamenilor muncitori. Vai si amar de Sj cu aceste specimene.

>

in 11 Aprilie 2018 7:22

Nu banuia nimeni ca como (sac) va fi salvatorul psd. psd-ilor puteti fi mandri ca sunteti contemporani cu como.

>

in 11 Aprilie 2018 8:01

PSD-erbedei o adunatura de Javre si Penali.

como>

in 11 Aprilie 2018 8:18

Eu m-am refugiat la astia ca am fost scuipat de base. dar nu stau la ei. Pentru ca n-o sa mai am nici o sansa. Pe mine nu m-au ales numeni ca deputat. Prostul ala de calculator m-a trimi in parlament ca sa radeti voi de mine.

Legea trebuie respectata doar de omul simplu>

in 11 Aprilie 2018 10:35

In Franta l-au arestat pe fostul presedinte Sarkozi,in Germania l-au condamnat pe fostul cancelar Helmuth Khol pentru bani negri folositi in campanie.In Romania, nimeni nu are nici o problema pentru acest tip de infractiuni, de 28 de ani,deci se poate fura in voie.La noi, presedintele Senatului si a Camerei Deputatilor sunt cercetati penal pentru diverse infractiuni, sunt cei mai mari contestatari ai justitiei si nu se gandesc nici un moment sa-si dea demisia.

>

in 11 Aprilie 2018 11:13

Como Balint isi pregateste curul pentru penitenciarul care-l astepata cu covorul rosu !

>

in 11 Aprilie 2018 14:50

Toti cei din poza sunt niste oameni foarte corecti si mereu gasesc cele mai bune solutii pt.comunitate.

>

in 11 Aprilie 2018 14:56

Pop Gheorghe tocmai ce organiza o vanatoare pe feibuc.

>

in 11 Aprilie 2018 14:57

Lângă cei din poză trebuie să stea şi deputatul (neales de nimeni) Comă. Un fel de Cina Cea de Taină, mai mică.

împrumut oferta usor si rapid>

in 12 Aprilie 2018 16:18

préstamo! préstamo! préstamo!Está a buscar unha empresa de préstamos privados respectable e acreditada que ofrece préstamos para a súa oportunidade de vida.Ofrecemos todo tipo de préstamos de xeito moi rápido e sinxelo, préstamos persoais, préstamos de automóbiles, préstamos hipotecarios, préstamos estudantís, empréstitos empresariais, préstamos de investimento, consolidación de débedas e moito máis.Foi rexeitado polos bancos e outras institucións financeiras?¿Necesitas un préstamo de consolidación ou unha hipoteca? Non busques máis como que estamos aquí para facer que todos os teus problemas financeiros sexan un pasado.Entregamos fondos a persoas físicas e empresas que necesitan asistencia financeira a un ritmo do 2%.Non se require o número de seguro social e non se esixe un control de crédito, 100% garantido.Quero usar este medio para informarlles de que ofrecemos asistencia de confianza e apoio e estaremos encantados de ofrecerlle un préstamo.A continuación envíenos un correo electrónico a: (anitagerardloanfirm@gmail.com) para solicitar un préstamo\r\n\r\n

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.