PSD Sălaj critică modul în care Guvernul PNL împarte banii

5
291

Președintele PSD Sălaj, Ionel Ciunt, actual primar al municipiului, alături de președintele Consiliului Județean Sălaj, Tiberiu Marc, au susținut miercuri, 16 septembrie, o conferință de presă în contextul în care guvernul a alocat, în ședința din 10 septembrie, peste 1,33 de miliarde de lei din Fondul de Rezervă pentru plata cheltuielilor curente și de capital. Sumele au fost direcționate către 2.858 de de unități administrativ-teritoriale din toate județele țării.

In județul Sălaj, 60 de unități administrativ teritoriale  au primit diferite sume de bani, iar municipiului Zalău nu i-a fost alocat niciun ban.

Ionel Ciunt: Zero este suma pe care municipiul Zalău a primit-o de la guvernul PNL

”Aș vrea ca cetățenii din municipiul nostru să cunoască cât valorează în ochii guvernului liberal, adică zero, pentru că este suma pe care municipiul Zalău a primit-o de la guvernul PNL. Județul Sălaj a primit suma de 28.277.000 de lei, din cele 61 de unități administrativ-teritoriale au fost alocate sume pentru 60, iar municipiul reședință de județ a primit zero. De altfel, în procente sumele repartizate de guvern pentru 21 de primării conduse de PSD s-a primit suma de 5.200.000 de lei adică 18,3 la sută.  21 de primării, conduse de primari PNL, au primit  suma de 11,650.000 de lei, reprezentând 41,2 la sută.(…) Eu ca și reprezentant al administrației publice locale nu stau cu mâna întinsă la guvernul  liberal și la niciun guvern. Eu insist și solicit actualului guvern să-și plătească doar obligațiile legale pe care le are față de comunitatea în fruntea căruia sunt. Pentru plata asistenților personali, a persoanelor cu handicap și indemnizația pentru aceste persoane cu handicap, guvernul are o datorie către bugetul local al municipiului Zalău de 4.107.000 de lei. Noi am alocat din bugetul local, față de 1.415.000 de lei cât era obligația noastră, a primăriei, suma de 3.343.000 de lei, de trei ori mai mult comparativ cu suma pe care aveam obligația să o alocăm pentru acest tip de cheltuială, dar nu putem sta să așteptăm deciziile care nu se mai iau, perioadă în care acești oameni au nevoie să trăiască și ei”, a afirmat președintele PSD Sălaj.

Tiberiu Marc: „Asistența socială și sistemul de protecție a copilului funcționează astăzi într-o stare de avarie.(…)Nu sunt șanse să fie plătite până în 25 septembrie obligațiile legate de salarii”

”Între a aloca ceva și a nu aloca nimic este mare diferență și în cazul primăriei Zalău, și în cazul Consiliului Județean. Asistența socială și sistemul de protecție a copilului este cel mai afectat în acest moment și el funcționează astăzi într-o stare de avarie. Guvernul, prin bugetul inițial, s-a angajat să acopere 90 la sută din cheltuielile pentru sistemul de protecție a copilului și asistență socială și are o datorie de 18.000.000 de lei. In acest moment nu sunt plătite și nu sunt șanse să fie plătite până în 25 septembrie obligațiile legate de salarii, iar pentru lunile următoare nu există alocări nici pentru plata salariilor. In sistemul pe care îl gestionează Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului sunt aproximativ 800 de persoane, jumătate sunt copii, jumătate sunt adulți, ei sunt cu nevoi speciale. Acest sistem, odată cu apariția crizei sanitare, a devenit mai vulnerabil, iar cheltuielile au devenit mai mari decât cele care au fost inițial evaluate prin bugetul acestui an. Sumele pe care Consiliul Județean le-a alocat deja acestui sistem sunt de șase ori mai mari decât cele care ar fi trebuit alocate și, implicit, repartizării inițiale. Guvernul s-a angajat să suporte până la 90 la sută din totalul cheltuielilor, iar autoritățile locale diferența”, a declarat Tiberiu Marc, președintele Consiliului Județean Sălaj.

5 COMMENTS

  1. sa mai taie din salariile de parazitii de bugetari si o sa fie bani…sa ne zica tibi marc cum s a dat pe sine in judecata ca sa suga si mai multi bani de la stat?

  2. Ticalosii si hotii, mai au curajul si nesimtirea sa apara in fata oamenilor. Mergeti si va agatati undeva ca v-ati batut joc de salajeni 30 de ani! Marc si gasca, ce-au mia supt, astia!

  3. Ticalosii si hotii, mai au curajul si nesimtirea sa apara in fata oamenilor. Mergeti si va agatati undeva ca v-ati batut joc de salajeni 30 de ani! Marc si gasca, ce-au mai supt, astia!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here