PSD nu are alaturi nici macar ALDE pentru a putea mentine alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin

4
686

 

PSD nu are alaturi nici macar ALDE pentru a putea mentine alegerea  primarilor intr-un singur tur de scrutin

PSD nu are niciun aliat, nici macar ALDE, cu care imparte acum puterea si guvernarea, in demersul pentru a pastra pevederea legislativa a alegerii primarilor dintr-un singur tur, prevedere care avantajeaza partidul lui Liviu Dragnea in cursa electorala.
Parlamentarii ALDE din Camera Deputatilor au votat ieri, 7 noiembrie, impotriva proiectului de respingere a reintroducerii alegerii primarilor în doua tururi. Astfel ca proiectul este retrimis la comisiile de specialtate.
"ALDE a fost dintotdeauna un sustinator al algerilor locale in doua tururi de scrutin. ALDE a sustinut inclusiv in comisie acest proiect. In Senat, PNL s-a razgandit si nu a mai sustinut acest proiect. ALDE ramane astfel unul dintre singurele partide care sustine acest proiect. Coalitia ramane functionala", a explicat ieri presedintele intermiar al ALDE Salaj, Valeriu Crisan, votul cu care formatiunea s-a opus intereselor PSD si sustine implicit demersurile opozitiei.
Adoptat tacit de Senat în iunie 2016, proiectul privind revenirea la doua tururi de scrutin în cazul alegerilor pentru primarii figureaza pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor din februarie 2018.
În ultimele luni, opozitia a demarat o campanie publica de constientizare, dar si de strângere de semnaturi pentru organizarea alegerilor locale în doua tururi.

PSD Salaj explica "tradarea" ALDE

Deputatul PSD Salaj Iuliu Nosa spune ca ALDE isi urmareste propriul interes si subliniaza ca PNL-ului i-a convenit un singur tur inainte de localele din 2016.
"Decizia cu privire la revenirea alegerilor in doua tururi de scrutin a fost luata inainte de alegerile locale din 2016 cand PSD si PNL au sustinut alegerile intr-un singur tur de scrutin. PNL, acum aflat in opozitie, a initiat un proiect de lege pentru revenirea alegerilor in doua tururi de scrutin. Cele doua comisii de specialitate sesizate, comisia juridica si comisia pentru administratie publica, au facut un raport de respingere. PSD si UDMR au votat pentru respingere, iar alaturi de opozitie a votat si ALDE. Ii inteleg pe cei de la ALDE, pentru ca la alegeri primarii cu rezultate au sanse mai mari sa castige inca un mandat. Cum ALDE are la nivel national sub 100 de primari, si-au dat seama ca si-ar putea mari numarul de primari daca alegerile ar fi organizate in doua tururi de scrutin", spune presedintele executiv al PSD Salaj.

 

 

COMENTARII

  1. ALDE ramane astfel unul dintre singurele partide care sustine acest proiect.a explicat ieri presedintele intermiar al ALDE Salaj, Valeriu Crisan, ASTA ORI E BEAT ORI E PROST...

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.