PSD este vazut la Bruxelles un partid problema care guverneaza cu accente anti-europene

14
628
PSD este vazut la Bruxelles un partid problema  care guverneaza cu accente anti-europene

Publicatia Politico subliniaza fenomenul plecarilor mai multor PSD-isti vechi si importanti in noul partid Pro Romania, condus de fostul premier Victor Ponta

In timp ce spun ca sunt europeni dedicati, liderii partidului de guvernamânt, PSD, lovesc Bruxelles-ul cum nu au mai facut-o niciodata, chiar inainte de alegerile pentru Parlamentul European din luna mai, scrie publicatia Politico, care tine agenda Uniunii Europene.
Juranlistii de la Bruxelles mai observa ca retorica eurosceptica de la varful PSD condus de Liviu Dragnea evidentiaza o schisma printre politicienii care conduc România, cu veterani ai PSD care dezerteaza la noul partid format de fostul premier Victor Ponta, care se prezinta ca un proeuropean fara echivoc.
Politico mai scrie ca PSD a respins direct criticile de la Bruxelles cu privire la respectarea statului de drept si a coruptiei si a creat tensiuni in interiorul partidului socialistilor europeni, in conditiile in care se preconizeaza ca PSD sa fie a treia delegatie nationala ca marime din blocul socialistilor in viitorul Parlament European.
Politico mai constata ca semnele unei rupturi in interiorul PSD sunt clare de luni bune si au culminat cu decizia din ianuarie a comisarului european Corina Cretu de a parasi PSD, dupa aproape 30 de ani, pentru a candida pentru un loc in Parlamentul European ca membru al partidului lui Victor Ponta, fost premier PSD.
”PSD s-a transformat din pacate intr-un partid foarte populist, foarte nationalist si demagogic”, il citeaza Politico pe Ponta, care a fost exclus din PSD in 2017 si care considera ca partidul sau este singura alegere social-democrata pro-europeana.
Politico aminteste ca Cretu nu este singura figura importanta din PSD care a parasit grupul, ci si fostul premier Mihai Tudose, dar si alti membri ai parlamentului, senatori si fosti ministri.
Totodata, Politico aminteste de zig-zagul lui Dragnea in materie de politica externa, in contextul in care in decembrie a stat departe de congresul PES din Lisabona si a declarat ca ”nu voi sta niciodata in aceeasi poza cu oameni care fac rau tarii mele”. Pentru ca apoi, la congresul PES de la Madrid, Dragnea sa spuna ca este ”un proeuropean convins”.

COMENTARII

  1. PSD–Dragnea: A luat Romania pe inflatie zero si a reusit prin proasta guvernare sa o aduca la inflatie de peste 5%. A prabusit moneda nationala in raport cu Euro si Dolarul, a crescut Roborul de la 0,6 la 3,6! A reintrodus Euroacciza si a reusit performanta sa le ofere romanilor printre cele mai mari preturi la Motorina si benzina din Europa. A marit pretul la toate utilitatile si nu a contractat macar un tronson de autostrada in 2 ani de guvernare. A dus investiile guvernamentale la un minim istoric si a taiat din nou bani de la investitii. A promis 6 spitale regionale si nu a reusit sa inceapa macar licitatia la vreunul dintre ele. Ne-a procopsit cu cel mai prost si incompetent Guvern din istoria ultimilor 100 de ani ai Romaniei. A promis ca va sprijini capitalul autohton si le da in cap companiilor private romanesti cu Ordonanta 114, un adevarat atentat la siguranta nationala a economiei. A tensionat la maxim relatiile Romaniei cu Uniunea si Comisia Europeana, transformand Romania dintr-o insula de stabilitate, intr-o tara instabila, impredictibila si cu serioase probleme de imagine la nivel european si mondial. A actionat antidemocratic si inspaimantator impotriva propriilor cetateni iesiti sa protesteze pe 10 august. Guverneaza Romania ca pe o mosie si reuseste sa ne demonstreze in fiecare zi cat de nociv este pentru tara aceasta.

  2. PSD–Dragnea: A luat Romania pe inflatie zero si a reusit prin proasta guvernare sa o aduca la inflatie de peste 5%. A prabusit moneda nationala in raport cu Euro si Dolarul, a crescut Roborul de la 0,6 la 3,6! A reintrodus Euroacciza si a reusit performanta sa le ofere romanilor printre cele mai mari preturi la Motorina si benzina din Europa. A marit pretul la toate utilitatile si nu a contractat macar un tronson de autostrada in 2 ani de guvernare. A dus investiile guvernamentale la un minim istoric si a taiat din nou bani de la investitii. A promis 6 spitale regionale si nu a reusit sa inceapa macar licitatia la vreunul dintre ele. Ne-a procopsit cu cel mai prost si incompetent Guvern din istoria ultimilor 100 de ani ai Romaniei. A promis ca va sprijini capitalul autohton si le da in cap companiilor private romanesti cu Ordonanta 114, un adevarat atentat la siguranta nationala a economiei. A tensionat la maxim relatiile Romaniei cu Uniunea si Comisia Europeana, transformand Romania dintr-o insula de stabilitate, intr-o tara instabila, impredictibila si cu serioase probleme de imagine la nivel european si mondial. A actionat antidemocratic si inspaimantator impotriva propriilor cetateni iesiti sa protesteze pe 10 august. Guverneaza Romania ca pe o mosie si reuseste sa ne demonstreze in fiecare zi cat de nociv este pentru tara aceasta.

  3. Dupa ce reclama ne fac ai tai pesedei ,penalul dracnea+guvernul de "cinci stele" al veoricai+bubosul toader+nicolicea +ciodache+mitraliera+codrinul,etc ,ma si mir ca ne mai tin in UE+NATO.Insa pe voi ciumetii rosii va doare la banana ,ca ati fi in stare sa anexati Romania de "mama Rusia" si sa revenim la comunismul lui Ghe. Ghe. Dej.

  4. Aloooooooo 12 si 57 ! esti unul care teai calificat in tarile civilizate ? cum poti vorbi atitea prostii ?sau esti prieten cu Ceausescu !!! Din cei care e califica in tarile civilizate si au venit in tara calificati sunt cam 10% si de cind au intrat in tara ! in fiecare zi se produc : crime,violuri, impuscaturi, furturi!!! ce se va intiimpla cind vor veni toti cei calificati ?

  5. 13 si 23 :despre care Alooooo…12 si 57 vorbesti ?ca eu nu vad nici un comment la acea ora ?Sau explica-ne mai clar ce ai vrut sa transmiti ?Poate suntem noi mai inceti la minte si nu intelegem.

  6. Iara spurci cu cacat de mninoase pa bulavard .tata noapte si zuua esti prezenta la comentariii,ma zii parlamentarului tau sati mai dee concedu ca tare teai stracat la cap.apai ca veni vorba de lins ceva ,pretinii stiu dece .No mai fa o pauza ca tii bugat pa azi.la bunavedere .Vison latos ,sa ma scuze fratii maghiari ca nu stiu cum sa scrie dar stiu sa graiesc.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.