PSD depune moțiune de cenzurră împotriva Guvernului PNL

2
216

Social democrații au anunțat, prin președintele interimar al formațiunii, Marcel Ciolacu, că luni, 17 august, depun moțiune de cenzură împotriva Guvernului PNL condus de Ludovic Orban.

„Grija Guvernului a fost sifonarea banului public. Pentru a vă menține la putere ați sabotat intersul românilor. Dar gata, vă ajunge! S-a umplut paharul. PSD nu va permite ca România să se scufunde în incompetența patronată de Guvernul pe care îl conduceți.(…)Toate achizițiile făcute în perioada de urgență au respectat același tipar: de cea mai proastă calitate și la prețuri umflate. Problema e că unele nu au ajuns nici acum în România.(…)Sute de mii de întreprinzători au afacerile închise, milioane de români au fost lăsați fără acces la sistemul sanitar.(…)Ar trebui să vă crape obrazul de ruşine! Aţi vămuit sănătatea fiecărui roman! Ca să aveţi bani pentru partid şi pentru propriile buzunare! Un prejudiciu de peste 650 de milioane de lei. Peste 800 de nereguli constatate de Curtea de Conturi. Doar în starea de urgenţă. Dumnezeu ştie ce a mai fost după… Asta este România condusă de dumneavoastră! O ţară vlăguită de resurse, cu o economie pusă pe butuci, dar cu un PNL tropăind de nerăbdare să facă alegeri! De asta vreţi alegeri cu orice preţ?! Pentru că ştiţi că orice amânare va duce la pierderea puterii”, afirmă social democreații.

De cealaltă parte, președintele Klaus Iohannis acuză PSD că a făcut o pasiune pentru moțiunile de cenzură.

“Atunci când a fost înlăturat din fericire Guvernul PSD, în toamna anului trecut, toată lumea a ştiut că avem un Guvern minoritar care trebuie să gestioneze afacerile publice până se fac alegerile parlamentare. După scurt timp, PSD a făcut o pasiune pentru moţiune de cenzură. Nu trebuie, după părerea mea să plece. E o măsură populistă, electoralistă, fără rost. Mai sunt puține luni până la alegeri. Pentru ce să depui moţiune de cenzură? Doar așa, să arăți că în continuare te opui bunului mers al treburilor publice? Probabil că de-asta vrea să convingă PSD, că se opune unui guvern care gestionează criza și care pregăteşte alegerile.(…)Părerea mea e că această moţiune este neavenită politic. Dacă trece sau nu, vom şti atunci când se votează. Însă eu nu sunt dispus să intru într-un joc populist ordinar făcut de PSD doar ca să arate că are foarte mulţi parlamentari. Asta știm și noi, că din păcate, PSD-ul are foarte mulți parlamentari. Dar PSD nu a venit cu niciun fel de soluţii. PSD-ul vine cu tot felul de texte populiste, încearcă să dărâme guvernul și încearcă să prindă câteva voturi, probabil pentru alegeri. Ei nu au nicio soluţie şi nicio abordare serioasă. Însă, da, sunt ahtiaţi după putere şi ştim că ei suferă că nu mai sunt conectaţi la resursele bugetare. Da, asta știm. Dar dacă vor să depună moţiune pentru aşa ceva, pentru România nu e bine”, a declarat șeful statului.

Guvernul PNL a venit la putere după o moțiune de cenzură

În octombrie 2019, Guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă a fost înlăturat prin moăiune de cenzură inițiată de PNL. Parlamentarii au votat atunci în majoritate împotriva Executivului , fiind 238 de voturi în favoarea moțiunii de cenzură, din cele 245 exprimate.

„Parlamentul retrage încrederea Guvernului”, anunța, în octombrie, anul trecut, Marcel Ciolacu, în calitatae de președinte al Camerei Deputaților.

„Nu ne bucurăm astăzi, guvernarea României este un lucru mult prea grav. Se încheie o perioadă de distrugere, începe o perioadă de reconstrucție, în care guvernul va fi adus în serviciul cetățeanului”, declara, la momentul respectiv, Ludoivic Orban, liderul PNL, mulțumind celorlalte partide politice care au susținut moțiunea.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here