PSD-ALDE vrea proiecte in parteneriat public-privat ca sa poata fura in voie

12
983
PSD-ALDE vrea proiecte  in parteneriat public-privat  ca sa poata fura in voie

Fostul presedinte Traian Basescu a acuzat ieri Guvernul Dancila ca nu vrea sa cheltuiasca banii europeni nerambursabili pusi la dispozitia României pentru infrastructura si prefera dubiosul sistem de parteneriat public – privat pentru a putea fura. 

„Mai ticalosilor, avem 43,5 miliarde euro! Aflu din informatiile de la guvern ca în turneul sau în tarile arabe, dincolo de a-i invita pe seici sa are pamântul, sa mulga vaca si sa tunda oaia, Viorica i-a invitat pe seici sa puna banii pentru constructia de autostrazi în parteneriat public – privat. Mai mult, consilierul Vioricai, domnul Darius Vâlcov, ca de altfel si seful sau Liviu Dragnea, ne vorbesc tot timpul despre constructia de autostrazi în România prin parteneriat public – privat. Oameni buni, o spun fara ezitare: nu exista varianta mai eficienta ca o tara sa fie jefuita legal, dar si ilegal, decât parteneriatul public – privat în constructia de autostrazi”, a scris ieri pe Facebook, Traian Basescu.
„În parteneriatul public - privat poate fura aproape necontrolat si constructorul care finanteaza investitia prin credite comerciale si compania beneficiara care trebuie sa acopere din bugetul de stat sumele neîncasate lunar sau trimestrial din taxele de autostrada, în timp ce utilizatorul de autostrada (conducatorul auto) plateste taxe de acces nepermis de mari si uneori din ce în ce mai mari”, a adaugat Traian Basescu.
Basescu mai spune ca decidentii politicii vor parteneriat public – privat, desi România are la dispozitie miliarde de euro, bani nerambursabili de la Uniunea Europeana pentru dezvoltarea infrastructurii, ca sa-si satisfaca "clientela" din teritoriu.
„Mai mult, pentru a-si satisfice clientele din teritoriu, guvernul a dat frâu liber administratiilor locale sa ia credite de angajament garantate de stat pentru drumuri, canalizare, apa curenta si retele de gaze când de fapt România are la dispozitie sume enorme nerambursabile de la Uniunea Europeana, sume care nu sunt utilizate. Mai mult, pentru a suplini ineficienta sistemului de educatie românesc, dar si slaba capacitate administrativa, Uniunea Europeana a alocat miliarde de euro pentru calificarea fortei de munca”, a completat Traian Basescu.

28 de miliarde de euro oferiti de UE
sunt refuzati de guvernul PSD-ALDE

Fostul presedinte arata ca peste 28 de miliarde de euro de la UE destinati infrastructurii sunt refuzati de guvernul PSD-ALDE.
„Deci, din totalul de 43,5 miliarde euro alocati României (incluzând subventia pentru agricultura) pentru perioada 2014 – 2020, 28,55 miliarde euro sunt destinate infrastructurii nationale, infrastructurii locale, infrastructurii rurale dar si suficienti bani pentru calificare sau recalificarea personalului. Sunt bani nerambursabili pusi la dispozitia României, bani pe care guvernul Dancila nu vrea sa-I cheltuiasca, în schimb, Viorica, Vâlcov si Dragnea vor sa faca investitii prin extrem de costisitorul si dubiosul sistem de parteneriat public – privat. Oare cât de ticalos trebuie sa fii ca si guvernant ca sa respingi utilizarea banilor europeni nerambursabili ?”, a conchis Traian Basescu.

 

COMENTARII

  1. Asta e una dintre marile probleme pentru Romnia , al?turi de alte nemernicii pe care le face PSD (care nseamn? de fapt escrocul de Dragnea).Astea sunt cu adev?rat grave pentru ?ar?.Astea ar trebui s? ne ngrijoreze , nu casele lui Iohannis sau c? cineva ?i spune p?rerea iar aceasta nu corespunde cu a majorit??ii (pe plan local )

  2. Basescu este escroc, dar Dancila, Dragnea, Nicolicea, Iordache, Serban ce sunt? Vai, de voi! Pop Gyurca de la Racas, ce este??? Un prost ce nu stie nici sa citeasca!Mai slab decat Balint de Jibou. Cum ganditi, dragi conjudeteni? Comunicati cu copiii vostri si o sa vedeti cum va schimbati opinia, atitudinea...!

  3. traznila r sa le trazneasca,,o tara intreaga nu i pot tine in frav pe nemernicii astia!!!.daca as fi europarlamentar as promulga o lege ca astfel de oameni josnici sa si de a demisia urgent fara recurs fara nici un comentariu!!mama lor de analfabeti!!

  4. Da ..??? Europarlamentarii sunt mai breji?!!?Din nefericire si acolo au ajuns mare parte din ei tot excroci, antiromani , fosti procurori comunisti si nici inteligenta nu -i duce ...

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.