Provocare culinară de la Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău

0
159

Sălăjenii pasionaţi de arta culinară sunt invitaţi de Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău să se implice activ în ultima expoziţie organizată în noiembrie, la Galeriile de Artă Ioan Sima, înainte ca această clădire istorică să intre în reabilitare.

Mai exact, cei care cunosc reţete vechi, de la părinţii sau bunii lor, sunt invitaţi să le posteze pe Facebook şi să-şi invite prietenii să facă acelaşi lucru.   

“Pentru că urmează o perioadă de trei ani în care Galeria de Artă Ioan Sima va trece printr-un amplu proces de reabilitare și modernizare, vă propunem un ultim eveniment expozițional și un ultim mod de a fi împreună în acest spațiu, până la profunda sa reînnoire. Ne-am gândit la ceva mai special, la o expoziție pe care să o facem împreună, tocmai pentru că acest spațiu a reușit adeseori să ne dea sentimentul de comunitate. Și cum aveam deja programată o expoziție despre alimentația țărănească din prima jumătate a secolului  XX, vă propunem să fim împreună autorii și beneficiarii acestei incursiuni în universul culinar de altădată. Și ca să reușim o asemenea experiență inedită vă invităm să postați pe profilul vostru de FB fotografii și una din rețetele preparate de părinții sau bunicii voștri, pe care obișnuiți și azi să o pregătiți în familie (în postare este necesar să tăguiți/ asignați @Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău sau #muzeuzalau pentru ca acestea să participe la expoziție). Provocați încă trei persoane să facă acest lucru și, la rândul lor să invite alți trei prieteni să posteze fotografii și rețete”, precizează cei de la Muzeul Judeţean, pe pagina oficială de Facebook.

Potrivit reprezentanţilor muzeului din Zalău, materialele – rețete şi fotografii cele mai interesante vor face parte din expoziția „Bucătăria – gusturi şi bucate pe’ncercate”, ce va fi organizată la Galeria de Artă Ioan Sima la jumătatea lunii noiembrie.

„Așteptăm postarea fotografiilor (cu rețetele aferente)  până în 7 noiembrie. Fii colegul nostru și hai să  facem împreună expoziția ce va da startul reîntineririi acestui minunat spațiu care este Galeria de Artă Ioan Sima!”, îndeamnă cei de la Muzeul Judeţean Zalău.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here