SondajRSS Feed

Protocoalele – o falsa problema, explica seful procurorilor din Salaj, Crin Bologa

25 Octombrie 2018

Puterea PSD-ALDE a pus pe piata un scandal in jurul unui protocolul semnat în 2009 intre SRI si Parchetul General, document ce contine detalii tehnice despre colaborarea SRI - Parchet. Cea mai controversata prevedere e legata de faptul ca Parchetul trebuia sa informeze SRI cu privire la modul în care gestiona informatia primita. Desecretizarea s-a facut dupa ce a fost ceruta atât de catre ministrul Justitiei, Tudorel Toader, cât si de premierul Viorica Dancila.
Faptul ca practica colaborarii cu SRI era una obisnuita reiese si din faptul ca recent ministrul Justitiei, Tudorel Toader, recunoastea ca are în prezent doua protocoale secrete cu Serviciul Român de Informatii. Informatia a fost obtinuta de Asociatia Forumul Judecatorilor din România, în urma unei solicitari de acces la informatii de interes public adresata Ministerului Justitiei.
Seful procurorilor din Salaj, prim-procurorul Pachetului de pe langa Tribunalul Salaj, Crin Bologa, fost procuror sef la DNA Cluj, explica situatia protocolului dintre Ministerul Public si Serviciul Roman de Informatii
"Protocolul dintre Ministerul Public si SRI este o problema falsa. Nici o persoana nu a fost anchetata, acuzata, trimisa in judecata si judecata in baza protocolului in judetul Salaj. Urmarirea penala si judecata s-a efectuat in baza probelor si a mijloacelor de proba reglementate in Codul de Procedura Penala. Nici un ofiter sau subofiter SRI nu a participat si nu a administrat probe in dosarele de la parchetele din Salaj.
In Codul de Procedura Penala efectuarea interceptarilor si inregistrarilor ambientale si telefonice se efectuau prin intermediul tehnicii SRI. Prin lege, numai SRI avea in dotare tehnica de interceptare. Alte servicii de informatii obtineau tot de la SRI ace

Protocoalele – o falsa problema, explica  seful procurorilor din Salaj, Crin Bologa
ste date.
Decizia CCR nu mai permite serviciilor de informatii sa efectueze inregistrari si interceptari in dosarele penale, cu exceptia celor de siguranta nationala. Drept urmare, prin Ordonanta 6/2016 (n.r. - data de Guvernul Ciolos) s-a stabilit ca ofiterul de politie judiciara sa aiba acces la tehnica Centrului de interceptare a SRI, astfel incat in dosarele penale SRI sa nu mai efectueze interceptarile.
In procedura penala exista un principiu, acela ca probele sunt legale daca respecta legislatia in vigoare la momentul administrarii lor.
Deciziile CCR au efect numai pentru viitor, de la data publicarii lor in Monitorul Oficial. In consecinta, in opinia noastra, dar si practica judiciara a stabilit aces lucru, interceptarile, inregistrarile efectuate cu ajutorul SRI inainte de decizia CCR in baza unui mandat de la judecator sunt valabile", detaliaza prim-procurorul Pachetului de pe langa Tribunalul Salaj, Crin Bologa. O lamurire-cheie aduce si publicatia Liber in Teleorman, care scrie ca protocoalele pot fi de ajutor unor inculpati "grei", intre care si Liviu Dragnea. Daca se dovedeste ca interceptarile din dosare au fost facute cu sprijinul SRI, avocatii pot cere nulitatea probelor, astfel încât dosarul sa se încheie cu achitare pentru toti cei care au savârsit evidente fapte penale. 

Vizualizari 3175
Comentarii articol

>

in 25 Octombrie 2018 8:18

Hai sa nu ne amagim ...!! protocoalele au avut efecte colaterale ..multe persoane nevinovate au avut de suferit si nimeni nu -ti poate da cativa ani din viata si repara sanatatea dupa ce ai fost tarat prin tribunale si umilit ...Domnule procuror , este jenant sa veniti in presa ,,albi ca zapada ,, desi stiti ca s-au comis multe nelegiuiri .Toti daca gresim trebuie sa platim ...chiar si politicienii si magistratii !!!! Circoteca asta e facuta cu participarea ambelor parti si politic si al justitiei nu face bine nimanui si nici nu va onoraza ...Noi cetatenii de rand neafiliati politic si nici facand parte din mediul juridic pe cine sa credem ???Efectele acestor lupte pt putere le suportam tot noi ...!!!!

>

in 25 Octombrie 2018 8:32

Nu asta e principala problemă, totuși, pe baza acestora, ați ascultat și filat pe cine ați vrut, când ați vrut și unde ați vrut, și la fel și dosarele, le-ați făcut tot celor care ați vrut voi. Rămân la părerea că principala problemă la procurori este incompetența și ineficiența, dublate de abuzuri incalificabile. De multe ori, în cauzele instrumentate, procurorii au încălcat legea mai grav decât cei cercetați, dar astea sunt mizilicuri, victimele abuzurilor sunt doar o statistică pentru voi

>

in 25 Octombrie 2018 8:38

Care sunt nevinovatii care au avut de suferit? Singurul lucru pe care pot sa-l cred 8:18, este ca unii vinovati au avut de suferit si unii nu. De afiliat sigur esti afiliata la Antena 3.\r\n

>

in 25 Octombrie 2018 8:58

ai dreptate 8:38

>

in 25 Octombrie 2018 9:03

Pt 8’38 ..Vrei sa stii cate persoane sau fost victime colaterale ale abuzurilor facute de SRI in cardasie cu procurorii ..interceptari telefonice , audio , video puse in casa unor cetateni numai pt faptul ca erau rude sau apropiati cu persoane pe care le suspectau . Vezi normal sa -ti fie invadata viata intima fara sa fi incalcat vreo lege si sa nu poata fi tras nimeni la raspundere pt asta . Sunt prea multi cei pe care-i platim cu bani grei sa ne apere .

>

in 25 Octombrie 2018 9:11

Povestea cu protocoalele e o abureala pentru fraieri. Actuala putere face orice pentru a subjuga justitia astfel incat politicienii sa-si pastreze averile facute prin furt din banii statului. In orice stat avansat, persoanele suspecte sunt filate, ascultate etc. Cine se simte cu "musca pe caciula" e deranjat de acest lucru.... Oamenii corecti nu sunt filati.

>

in 25 Octombrie 2018 9:11

Povestea cu protocoalele e o abureala pentru fraieri. Actuala putere face orice pentru a subjuga justitia astfel incat politicienii sa-si pastreze averile facute prin furt din banii statului. In orice stat avansat, persoanele suspecte sunt filate, ascultate etc. Cine se simte cu "musca pe caciula" e deranjat de acest lucru.... Oamenii corecti nu sunt filati.

>

in 25 Octombrie 2018 9:12

Daca vreti sa vedeti unde au adus tara asta toti ticalosii care au conduso uitativa la (Romania te iubesc) PRO TV si (In premiera) la Antena 3.,Duminica la 18 si 19 si o sa vedeti cati ar trebui sa intre la puscarie dar PSD-ul nu stie cum s-ai scape.,asta este problema!!!!!!!!

>

in 25 Octombrie 2018 9:13

Fatarnicia are o mie de fetze si absolut niciun obraz!

>

in 25 Octombrie 2018 9:21

Protocoalele cu SRI ar trebui sa existe, sa fie anuntate si mentionat interesul publica al acestora! Sutele de milioane de euro din banul public ajunse in buzunarele coruptilor nu mai pot fi recuperate. Implicarea SRI in prevenirea furtului din banul public ar trebui sa devina obiectiv major! Sunt bani in tara asta, dar merg unde nu trebe!

>

in 25 Octombrie 2018 9:23

Tati si in ziua de azi se asculta in draci, fara nici un mandat, ca si inainte, se stocheaza informatia si când trebuie se scoate.... Va-n gură pe tăți.

>

in 25 Octombrie 2018 9:26

9:03 Da, vreau sa stiu. Nu cred ca oamenii de nevinovatii sunt atat de afectati ca-i asculta cineva in dormitor... Iaca fas...Cred ca doar cei ce pot fi santajabili au angoase.\r\n

>

in 25 Octombrie 2018 9:43

Pe “frumosu”asta din poza trebuia sa il fi numit “Apostol Bologa” nu Crin.\r\nCe ar fi sa ne spuna cate cazuri de coruptie a rezolvat pe baza acestor protocoale, cate interceptari ilegale a dispus domnia sa, cate intelegeri cu anumite persoane cercetate sa toarne anumite persoane sus puse. Personaju asta, care se crede apostolul dreptatii fara aceste intelegeri si protocoale nu era decat un procuroras care investiga cate un furt de gaini, o bataie de week-end la Divino si alte nimicuri si nici pe acelea nu avea sorti de izbanda sa le duca pana la capat.\r\nOameni de genul acestui personaj, ne conduc de 29 de ani s- au capatuit cu functii bine platite de statul roman si din cand in cand mai ies la presa sa ne vanda gogosi.\r\nDude “domnule” procuror stai in biroul dumitale si fati treaba pentru care esti platit, iesi si vorbeste cu presa cand rezolvi dosarele cu evaziune de milioane de EURO gen ( EURO CARD, dosarul cu pacanelele) sau la acestea nu ati utilizat acele protocoale. M- as mira sa va fi folosit de protocoale ca am fi ramas fara de conducede la toate institutiile de forta din judet.

>

in 25 Octombrie 2018 10:07

Ar fi culmea sa recunoasca ceva fachirul asta .De la inaltimea sa cu un salariu de 27 000 de lei(da ati inteles bine 270 de milioane pe luna) plus alte facilitati, se vad altfel lucrurile.

>

in 25 Octombrie 2018 10:09

Vae victis.

>

in 25 Octombrie 2018 10:19

COLABORAREA JUSTITIEI CU SRI ESTE FIREASCA SI CHIAR INDISPENSABILA. POSTACII CARE SUNT DE ACORD CU IRESPONSABILUL TUDOREL, CARPA LUI DRAGNEA, DESIGUR CA SUNT PENALI SI TREMURA.

Coco>

in 25 Octombrie 2018 10:49

Admiratori de latrine lasati abureala !!!

>

in 25 Octombrie 2018 11:02

Nu te grabi DOMNULE !!! cu falsa ta ! sar putea sa te caute !Nu mai cei care au legaturi cu S R I sau avut legaturi cu vechi ! pot spune ca protocoalele sunt false ! Numai trebuie sa cercetezi si sa te documentezi!

>

in 25 Octombrie 2018 11:10

Asta vrea sa ajunga el la parchetul general! vrea salar mai mare !

>

in 25 Octombrie 2018 11:42

Da un exemplu de cineva in judet care a fost ascultat pe degeaba sau fara mandat emis de judecator (sau ordonanta emisa de procuror, dar confirmata de judecator)!!\r\nInvitatia e valabila pentru toata lumea, si faceti o sesizare atunci, pe abuz in serviciu. Spuneti un caz concret, daca sunt sute de ”abuzati” de astia, ca tare sunt curios ...\r\nIn rest, comentarii de oameni care habar nu au, vorbesc din auzite.

>

in 25 Octombrie 2018 11:44

cica oameni nevinovati au suferit pe nedrept...lol...ce fraieri tre sa fiti, ori sclaveti de pesede...pe bune? cine a avut de suferit? hotii si coruptii care au dispus de bunurile si banii tarii de parca erau pe mosiile ma sii care i au fatat asa...mie de ce nu mi e frica ca am fost ascultata? ce putea sa auda sri? cum barfesc sau stau la taclale?

>

in 25 Octombrie 2018 11:46

DNA exista de 15 ani , SRI este mai vechi va bunica ...de atunci tot asculta ...au fost toti platiti cu salarii ,, babane ,, toti de la bugetul de stat ...in acelasi timp statul a fost furat de smecheri pe care inca nu -i vedem cercetati decat pe cativa ...si aceia vor scapa ?!?!Deci ce i-a incurcat de 15 ani pe acesti domni sa faca ordine in tara ...Sub conducerea tuturor partidelor s-a produs acest jaf ...Noi vorbim si ei fura in fratie mai departe si niste fraieri or fi inchisi pt gainarii ...Asta e politica -asta e justitia , se sustin unii pe altii...

>

in 25 Octombrie 2018 11:50

Nu zic ca Sri si Procuratura sa nu colaboreze ...dar sa se imperecheze inclusiv cu judecatorii !! nu !!!:)

>

in 25 Octombrie 2018 11:53

postacii ANTENA 3 cat rah*t mai incape in voi? protocoale, stat paralel, asasini Dragnea, maini criminale si alte BOMBE si NUCLEARE de la pastorul Gadea. Ati depasit de mult limita penibilului

Protocoalele put !>

in 25 Octombrie 2018 12:26

Nici în vremea tătucii Stalin nu s-a întâmplat ca acuzatul să nu vadă toate probele pt acuzaţiile aduse. Cu protocoalele puturoase, probele administrate de SRI nu erau cunoscute decât de judecător. Penibil acest procuror, abia acum urmează ca persoanele vătămate să ceară rejudecarea proceselor !

>

in 25 Octombrie 2018 13:48

ASA SA -ȚI AJUTE BUNUL DUMNEZEU!!!!!!!!NEMERNICULE!!!!!

>

in 25 Octombrie 2018 13:52

Mare tupeu sa vina cu astfel de explicații.Rugaciunile celor afectați de aceste practici nu vor întârzia sa se reverse asupra lor.

>

in 25 Octombrie 2018 14:45

Toti infractorii s-au pus pe postat.Aceste protocoale au ajutat finalizarea mai rapida a dosarelor.Nu a existat nevinovat!

>

in 25 Octombrie 2018 14:51

Ce proști putem fi! Am ajuns sa plângem infractori ca nu au fost prinși legal?

>

in 25 Octombrie 2018 14:55

De ce nu vin si cu dovezi palpabile,nu numai cu povesti aburite,sunt toti slugile lui dragnea,tudorica asta nu se deosebeste de drac nea...si dady acum se face ca ploua se preface ca el nu e complice...nenorocitii,isi bat joc de o tara intreaga,iar presedintele tarii merge in urma lor sa mai stearga din rusinea si umilinta pe care o inproasca fara nici o rusine asupra tarii! Cat mai suporta tara asta??\r\n

>

in 25 Octombrie 2018 15:51

Poza lui omul asta te duce cu gândul la un Vișinescu, Bujor etc

>

in 25 Octombrie 2018 17:18

Daca protocoalele au folosit la infundarea puscariilor cu hoti, bravo lor!

>

in 25 Octombrie 2018 18:34

Din respect pt adevar - din Decizia CCR nr.51/2016:\r\n\r\n„Cu privire la efectele prezentei decizii, Curtea reamintește caracterul erga omnes și pentru viitor al deciziilor sale, prevăzut la art. 147 alin. (4) din Constituție. Aceasta înseamnă că, pe toată perioada de activitate a unui act normativ, acesta se bucură de prezumția de constituționalitate, astfel încât decizia nu se va aplica în privința cauzelor definitiv soluționate până la data publicării sale, aplicându-se, însă, în mod corespunzător, în cauzele aflate pe rolul instanțelor de judecată [a se vedea Decizia nr. 895 din 17 decembrie 2015 (paragraful 28) ]. În ceea ce privește hotărârile definitive, această decizie poate servi ca temei de revizuire, în baza art. 453 alin. (1) lit. f) din Codul de procedură penală...”\r\n

>

in 25 Octombrie 2018 19:53

Bologa,falsul procuror are false preocupări în loc să citească cu atenție directivele europene cu privire la DRepturile omului!!Halal procuror, rușine justiției cu asemenea hahalere!!!

>

in 25 Octombrie 2018 19:54

Se pare ca teoria conspiratiei despre protocoale obscure e pe placul salajenilor. Cam in cati ani ne trezim la realitate ?

>

in 28 Octombrie 2018 9:47

ce frumos ,cum sa fie hotul bucuros cind este inhatat,cum sa fie escroci cind sint prinsi in fapt,darhotii cu prada in sarsana toti ,d

>

in 28 Octombrie 2018 22:08

Vorbim de procurori de parca ar fi Dumnezei ...sunt niste angajati ai statului unii seriosi si profesionisti , altii foarte slab pregatiti s, plini de sine si avizi de putere...astia sunt foarte periculosi ...Nimeni nu are dreptul sa nu respecte drepturile omului ..in special dreptul la o judecata corecta...daca esti vinovat platesti, dar nu dupa bunul plac al unui magistrat ci dupa spiritul si litera legii ...

@19:53>

in 29 Octombrie 2018 9:15

Tu ala cu drepturile omului! Cand coruptia te lasa fara medicamente esentiale, fara dreptul la VIATA, tu vii si imi zici ca si hotii au drepturi!?! Cand mor oameni cu zile din cauza ca medicamentele lor au fost furate si vandute de smecheri pe bani mai multi in afara tarii tu vii si imi zici de drepturile omului? Care drepturi prevaleaza? Ma b_ule, din cauza coruptiei si a hotiei avem tara asta de cacao, salarii mici, sistem de educatie de 2 bani si sanatatea la fel!

pt toi cei din sistem care ati postat mai sus-plini de salarii NESIMTITE !!!!>

in 29 Octombrie 2018 9:44

HOTII SA PLATEASCA ! DAR abuzurile au fost si sunt permanente , ale unor procurori,care au nenorocit zeci si sute de familii ,destine ale unor oameni , care au gresit poate cu nimicuri involuntar ! Iar mari corupti scapa si doua generatii o duc bine mersi in lux ! Iar SALARIILE lor sunt oricum NESIMTITE, raportat la omul care face productia ,la contribuabilul de rand !!!!!!!!!!!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.