\'Propune pentru comunitatea ta, propune pentru Zalau\', modul prin care ideile zalauanilor vor fi puse in practica de autoritati

25
1260

 

\'Propune pentru comunitatea ta, propune pentru Zalau\', modul prin care ideile zalauanilor vor fi puse in practica de autoritati

Primaria Municipiului Zalau a lansat proiectul "Propune pentru comunitatea ta, propune pentru Zalau", un proiect prin care fiecare zalauan are posibilitatea de a se implica activ în dezvoltarea orasului. Prin intermediul acestui proiect de bugetare participativa, ideile si propunerile cetatenilor pot deveni proiecte pe care autoritatea locala le va implementa. Pot participa la procesul de bugetare participativa cetatenii care au domiciliul în Zalau si au împlinit varsta de cel putin 18 ani. Dosarele cu proiectele propuse vor fi depuse la secretariatul Primariei Zalau insotite de un material pe suport electronic sau prin e-mail. Un cetatean poate depune o singura propunere de proiect. Bugetul pentru acest proiect inedit este de 10 miliarde lei vechi si suma va fi cuprinsa in bugetul de anul viitor la capitolul dezvoltare. Proiectul este initiat de consilierul local Dorel Labo si primarul Ionel Ciunt. 

Comisia de evaluare a proiectelor depuse fac parte: Balajel Teodor – viceprimar; Fazakas Nicolae – viceprimar; Labo Ioan Dorel - consilier local; si alti doi consilieri locali votati in sedinta publica.

Propunerile de proiecte trebuie sa se încadreze în una din urmatoarele linii de proiecte:
-A. Infrastructura: zone pietonale, alei, scuaruri, trotuare, aliniamente stradale;
-B. Mobilitate, accesibilitate si siguranta circulatiei;
-C. Spatii verzi, locuri de joaca, alte spatii publice amenajate;
-D. Amenajare spatii publice (mobilier urban, iluminat public, etc.)
-E. Infrastructura educationala si culturala;
-F. Smart City, respectiv oras digital;
-H. Sanatate
Chiar daca propunerea ar putea fi încadrata în mai multe domenii, cetateanul trebuie sa opteze pentru linia de proiecte pe care o considera cea mai potrivita.

Calendarul de depunere a proiectelor este urmatorul:
- 9 septembrie – 30 septembrie – depunere proiecte
- 1 octombrie – 5 noiembrie – comisia de evaluare va analiza proiectele
- 6 noiembrie – 25 noiembrie – cetatenii înregistrati care au cel putin 18 ani împliniti si domiciliul sau resedinta în Municipiul Zalau – voteaza propunerile eligibile
- 26 noiembrie – 6 decembrie – centralizare rezultate votare
- 6 decembrie – afisare rezultate

Proiectele realizate de dumneavoastra, dupa ce vor fi validate de autoritatea locala vor fi supuse votului, iar cele care vor primi cel mai mare numar de voturi, vor fi finantate din bugetul local ?i vor fi realizate.

 

 

COMENTARII

  1. PROIECTUL MEU AR AVEA TITLUL "UN CAAKAT PROASPAT PLUTESTE PE VALEA ZALAULUI". IN MEMORIU TEHNIC CA PROPUNERE DE REZOLVARE I-AS BAGA LA PUSCARIE PE TOTI FOSTII PRIMARI SI SEFI DE LA COMPANIA DE APA. CA LUCRARI IN TEREN TREBUIE CUMPARATE ZECI DE KM DE CONDUCTE SI CAMINE PENTRU RACORDAREA FRAIWERILOR CARE PLATESC IMPOZITELE MARITE IN URMA LUCRARILOR DE CANALIZARE. CONCLUZIE: ASTFEL S-AR REZOLVA PROBLEMA CAKATULUI PLUTITOR DE PE VALEA ZALAULUI.

  2. Propun niște băncuțe lîngă fintinile tișnitoare construite pe partea carosabila a bulevardului și ramin surprins CA nu au și făcut-o pina acum la ce minte luminată au avut-o cei care au debitat-o. Pina la gara mai este loc.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.