Promovare de 60,26 la suta la Bacalaureat in Salaj

1
425

În județul Sălaj, rata de promovare înainte de contestații înregistrată de absolvenții studiilor liceale, care au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, este 60,26%. Pentru absolvenții din promoția curentă, rata de promovare este 66,07%, iar pentru absolvenții din promoțiile anterioare 26,89%.

În sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 1072 candidați, dintr-un total de 1779 candidați prezenți. Dintre aceștia, 1001 candidați sunt din promoția curentă, iar 71 candidați sunt din promoțiile anterioare. Precizăm că 68 candidați au absentat, iar un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă și nu se va putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

În acest an, 3 candidați au obținut media generală 10: doi de la Colegiul Național „Silvania” Zalău și unul de la Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei.

40 candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;

16 candidați au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă;

80 candidați au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului;

103 candidați au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Cele mai mari procente de promovare s-au înregistrat în următoarele colegii/licee:

Colegiul Național „Silvania” Zalău (96, 57%),

Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău (88, 57%),

Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău (88,46%),

Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei (87, 06%)

Nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

1 COMENTARIU

  1. Cei 2 de 10 de la CNS, nu sunt, bineinteles, ai „sefilor de promotie” din promotia 2020, „fixati” inca din clasa a IX-a! N-aveti scrupule (unii dintre profesori), stim cu totii, dar mustrari de constiinta, aveti?

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.