Proiecte de aproximativ 15 milioane de euro, in derulare la Simleu Silvaniei

5
1467

Primaria simleu Silvaniei are, in momentul de fata, 8 proiecte pe fonduri europene selectate pentru finanțare, 7 dintre contracte sunt semnate deja, iar valoarea totala a acestor proiecte este de aproximativ 15 milioane euro. Prin Programul National de Dezvoltare Locala, administratia simleuana a câstigat 3 proiecte, din care unul a fost finalizat. Sunt investitii care vor schimba in mod vizibil aspectul orasului de sub Magura si vor spori confortul locuitorilor.
“Ne bucuram ca am reusit sa aducem prin aceste proiecte sume importante si absolut necesare pentru dezvoltarea orasului”, spune primarul Septimiu Turcas.

Reabilitare termica pentru mai multe imobile

In prezent, e santier deschis in mai multe zone ale Simleului. Proiectul privind “Cresterea eficienței energetice la cladirea 2 a Colegiului Național Simion Barnuțiu”, cu o valoare de 2.592.276 lei, este finalizat în proporție de 90 la suta, in timp ce pentru proiectul privind “Cresterea eficienței energetice a Spitalului Orasenesc Prof Dr. Ioan Puscas”, cu o valoare de 13.028.511 lei, a fost finalizat proiectul tehnic, iar lucrarile urmeaza a fi demarate.
Tot legat de unitatea sanitara, proiectul referitor la dotarea cu echipamente medicale a Ambulatoriului din cadrul Spitalului Orasenesc este finalizat în proporție de 90 la suta. Costul acestei investitii este de 8.839.864 lei.

Invatamant in conditii moderne

Se lucreaza deja sau urmeaza sa inceapa santierele in scurt timp la mai multe unitati de invatamant din oras. Pentru reabilitarea, extinderea si modernizarea Gradiniței cu program prelungit nr. 2 proiectul tehnic a fost finalizat, iar de aproximativ o luna au demarat lucrarile la acest obiectiv, costurile ridicandu-se la 5.381.861 lei. La Gradinița cu program prelungit nr. 3, care va fi si ea reabilitata, extinsa si modernizata, urmeaza sa inceapa lucrarile, proiectul tehnic fiind finalizat. Valoarea proiectului este de 5.723.871 lei.
De asemenea, va fi modernizat si dotat caminul de elevi al Liceului Tehnologic “Ioan Ossian”. Proiectul, cu o valoare de 7.489.251 lei, este în faza de pregatire a licitației pentru desemnarea câstigatorului.

Investitii in infrastructura

In momentul de fata se lucreaza de zor la construirea unui pod nou, la intersecția strazilor Nicolae Balcescu si Partizanilor. Lucrarea e finalizata in proportie de 75 la suta, spune primarul Septimiu Turcas.
De asemenea, podul de pe strada 22 Decembrie 1989 va intra si el in reabilitare. Contractul de execuție a fost deja semnat si urmeaza demararea lucrarilor, a precizat edilul.

Complexul Multifuncțional Magura

“Complexul Multifuncțional Magura”, un proiect cu o valoare de 22.007.993 lei, a fost selectat pentru finantare si va transforma radical zona fostului Spital de Boli Infecțioase din oras. Proiectul cuprinde
amenajarea unui Centru Cultural Recreativ, prin modernizarea, reabilitarea, extinderea şi dotarea cladirii fostei unitati medicale, amenajarea unui muzeu si a unei biblioteci, dar si infiinţarea Gradinii Magura, adica redarea în folosința comunitaţii a terenului viran în suprafaţa de 5748 mp, printr-o amenajare arhitectural-peisagistica, care sa valorifice potenţialul cadrului natural şi, totodata, sa deserveasca Centruul Cultural Recreativ, amplasata fiind în imediata vecinatate a acestuia.

5 COMMENTS

  1. Asa si? Primarul e condamnat. Simleu e un oras naspa, in anul 2020 arata ca un oras din anii 1990-2000. Oameni dragi, aceste articole sunt platite de catre primari ca voi sa credeti ca ei sunt dumnezeu!!! Nu puneti botul la asa ceva. Analizati cu ochii vostri daca acesti alesi locali mai merita sau nu votul dumneavoastra. Nu puneti botul la presa din salaj pentru ca e mai corupta ca dragnea

  2. Cu aceste proiecte s-ar putea lăuda o comună și nicidecum un orășel ca Simleul. Clica de la primărie nu are timp de lucruri serioase, ci doar de ciubucuri, amantlâcuri, afaceri în interes propriu și desconsideră populația, jignind inteligența locuitorilor. Nici măcar niște promisiuni atractive nu emit, de realizări, ce să mai vorbim?!
    Piate că o condamnare cu executare le-ar mai limpezi acțiunile.
    By the way, cât au plătit pentru acest articol de doi lei? Sau e un comunicat fabricat la primărie?

  3. Vad ca ilustrii judecatori Popa Crisan, Cristi de la spalatorie si Sorin Bertea deja l-au condamnat in grupurile lor de pe facebook ce tin loc de tribunal. Nu mai conteaza ce spune judecatorul… Popa Crisan i-a dat cu executare. Cu toate slujbele si blestemele lui Crisan nu poate lua cu executare doar pentru ca acuzatia “abuz in serviciu” suna pompos. Toate acuzatiile trebuie probate, ca la judecata nu e ca la biserica unde unul predica si restul dau din cap. Deja popa spune tuturor ca primarul e condamnat si nu mai poate candida. “Padre”, mai tine post negru pana luni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here