Proiect. Soferii profesionisti, impozit zero pe venit, la fel ca in IT si constructii

2
409

Un proiect de lege prin care soferii profesionisti sunt scutiti de la plata impozitului pe profit a fost initiat de catre un grup de senatori PSD.
Asemenea sectorului IT si cel de constructii, proiectul prevede ca scutirea de la plata impozitului pe venit al soferilor profesionisti este valabila pana pe 31 decembrie 2028, adica mai bine de opt ani.


Scutirea se aplica pentru salariile intre 3.000 si 30.000 de lei pe luna

Beneficiari sunt soferii care transporta atat marfa, cat si calatori. Sunt vizati si soferii din transportul in comun de persoane, precum si vatmanii tramvaielor.


Conform unei statistici recente, este vorba de lipsa de personal in acest domeniu, in conditiile in care in Romania lipsesc circa 45.000 de soferi de camion si autobuz.


“De aici decurg consecintele privind diminuarea activitatii economice potentiale si a taxelor/impozitelor platite la bugetul de stat. Iar aceasta tendinta se va accentua in contextul crizei “Covid-19, se mai arata in expunerea de motive. In aceste conditii, la nivelul Uniunii Europene se pot identifica deja diferite facilitati acordate soferilor profesionisti sau familiilor acestora si acest lucru ar trebui facut si in Romania.”, spun autorii proiectului, conform profit.ro.

2 COMMENTS

  1. Psd are boala de a creea noi și noi privilegiați. Și cine o să plătească impozite, bă ? Un stat trăiește din impozite

  2. Se maresc impozitele celor care lucra gen universal,bellinea…abc-uri….adica astia “bastani”mai omule…daca unu plateste sa plateasca toti….scutim un it-ist…amu un sofer….mai da-o incolo….peste 20 ani va fii la vot sa primeasca si pensie speciala

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here